torsdag 14 oktober 2021

Vems jävla ansvar är det då?

Inledningsvis vill jag tacka för fantastisk respons, alla delningar, mail och för att ni backar mig i denna så viktiga debatt! Och tack till all media som hjälper mig att nå ut! Detta är en kamp vi alla ska göra tillsammans – för alla våra barn! Och jag känner verkligen att jag har en hel armé med mig – TACK!

Som i alla debatter jag gett mig in i sedan jag började skriva kommer det såklart alltid en massa påhopp. Jag är dum i huvudet, en jävla fitta, idiot och jag ”tror att patetiska lilla jag kan göra skillnad bara för att jag råkar ha lite följare”. Jag har själv ”röstat för detta” och därför förtjänar mina barn att bli utsatta för detta. Jag och barnen förtjänar att bli utsatta, hotade, rånade och våldtagna. Kul ändå att folk med säkerhet tror sig veta vad jag röstar på? Och lite humoristiskt att i en debatt kring barn och ungdomars dåliga språkbruk, hot och mobbning – så väljer VUXNA människor att engagera sig genom dåligt språkbruk, hot och mobbning. Och alla dessa representerar stolt ett och samma parti. Isn´t that ironic?

Men ja, jag är van vid det. Jag tar inte åt mig utan jag väljer att fokusera på allt POSITIVT som faktiskt händer runt om i Sverige just nu. Redan NU ser jag skillnader! Jag får berättat för mig om jättebra diskussioner som sker i klassrummen runt om i landet. Hur man engagerar barnen redan i lågstadiet i detta och jag fullkomligt ÄLSKAR det! Övningar där barn får skriva fula ord på tavlan, där de får skriva anonyma lappar och berätta vilka ord de blivit kallade för och saker de blivit utsatta för – för att sedan prata i grupp om ordens betydelse och hur orden påverkar den som får ta emot dem. Man har visat klippet från SVT där jag medverkade i flera skolor och haft efterföljande diskussioner

Detta är SÅ bra! Heja heja alla lärare runt om i landet som engagerar sig i detta. Ni har enligt mig världens absolut viktigaste arbete och jag vet att ni gör ett fantastiskt arbete i en ibland fullkomligt ohållbar arbetsmiljö. Att jag nu får en massa mail ifrån er där ni skriver att ni känner hopp gör mig så glad och stolt! Vi gör detta tillsammans! För alla våra barn!Det är så många som skriker ”Det är föräldrarnas jävla ansvar – INTE skolans!!”. Och ja, jag säger ju inte motsatsen. Självklart är det först och främst ett föräldraansvar. Vi har det yttersta ansvaret att lära våra barn att uppföra sig, vara trygga i sig själv, känna egenvärde, empati och att ha respekt för andra människor. Det är vårt ansvar att ge våra barn de absolut bästa förutsättningarna vi bara kan för att lyckas här i livet. Detta är en självklarhet. Men nu står vi där vi står. Vi har oerhört många barn som far väldigt illa i skolan, som mår jättedåligt och som inte kommer lämna grundskolan med godkända betyg och det är katastrof. INGA barn ska behöva må dåligt i skolan. INGA barn ska behöva vara rädda i skolan. INGA barn ska bli hotade, slagna, kallade fula saker eller bli utfrysta. Det får vara nog nu och istället för att skrika ”Det är dåliga föräldrar som inte tar ansvar!” eller ”Det är bara invandrarna som beter sig så här!” så måste vi börja fokusera på konstruktiva lösningar och åtgärder. Vi vill väl ändå samma sak?

Just nu råder det ett AKUT läge i många skolor. Och ja, jag vet att mobbning ”alltid har förekommit” och att ”detta är ingen nyhet”. Jag VET det. Men det gör väl inte situationen okej? Denna debatt ska pågå alltid! Kan jag nu utnyttja det faktum att jag kan nå ut stort tack vare att jag under flera år har byggt upp ett namn och en plattform så är det ju FANTASTISKT om jag kan använda det till just detta! Inget är viktigare för mig än mina barn. Våra barn.

För tre dagar sedan var det ett stort slagsmål på min dotters skola. 3 personer blev misshandlade varav en lärare som försökte avstyra ett bråk. 5 avstängda elever. Dagen efter patrullerade polisen på skolan. Och på frågor kring det akuta läget på skolan svarar skolchefen lite svamlande om att man bland annat behöver utbilda lärarna och jobba långsiktigt. Och JA. Självklart måste vi jobba både förebyggande och långsiktigt. Men om det brinner i ett hus smyger man inte in och kollar brandvarnaren. Man släcker elden! Speciellt om ens barn befinner sig där inne.

Så länge vi har skolplikt i det här landet har våra skolledare också en plikt att se till att våra barn befinner sig i en trygg miljö. Nolltolerans till mobbning, våld och kränkande behandling! Nolltolerans! Markera tydligt direkt när en sådan här situation uppstår genom att kalla in vårdnadshavare och polis vid behov. Stäng av de elever som inte kan rätta sig efter skolans regler, värdegrund och vår lag och vid behov – förflytta dem. Det är inte de mobbade barnen som ska behöva vara hemma/byta skola och gå miste om sin rätt till utbildning!

Jag har fått så otroligt många mail ifrån förtvivlade föräldrar som kämpat i flera år i motvind. Det SKA inte vara så. Vi måste alla stå upp för alla våra barn! Nolltolerans! NU!

over and out. 

//Meekatt...

1 kommentar :

  1. Skickade dig ett meddelande om dagens situation i sonens skola. Fruktansvärt klimat. Tack för att du tar upp detta till ytan igen. Detta bör upprepas tills det händer någonting.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!