måndag 11 oktober 2021

Mot Stockholm - för våra barn!

SVT ringde och frågade om jag ville komma till Stockholm och prata om debatten jag har dragit igång. Nu är jag ju tryggast bakom min datorskärm (haha) men detta är så oerhört viktigt att jag självklart sa JA! Så nu sitter jag på tåget mot vår vackra huvudstad och imorgon medverkar jag i Morgonstudion ca 06.35. 

Stort TACK till alla som delar mina debattartiklar, som kommer med feedback, delar med sig av egna erfarenheter. När man väl börjar lyssna går man från att vara förbannad och besviken till att bli livrädd. Detta är så otroligt stort. I hela landet. Mobbning, utfrysning, glåpord, sparkar och slag är vardag i många av våra barns liv. Betyg som rasar. Frånvaro. SÅ många unga tjejer har mailat mig. Tjejer i högstadiet och gymnasiet. Som berättar hur de blir utsatta dagligen. De berättar att de försökt ta livet av sig...och skriver "Tack Malin för att du kämpar för oss!". De vill inte leva längre. Barn! VÅRA barn! Detta vidriga klimat måste ta stopp. NU! 

Förtvivlande lärare skriver att de har eller är på väg att ge upp. De som brunnit för sitt yrke, som ägnat sitt liv åt att bli duktiga lärare och som kämpat...men tappat hoppet. De har ingen chans. VEM står upp för dem? Jag kommer göra det. Detta gör jag för allas våra barn och för våra duktiga lärare som många befinner sig i en helt orimlig arbetsmiljö - dagligen. Där detta får pågå utan att någon sätter stopp. 

Idag ringdes polisen in till min dotters skola. Slagsmål...igen. En kompis till Alice har inte varit i skolan på flera dagar...av rädsla. Och detta är bara på vår skola. 

Över 13 000 mail i inkorgen på ett par dagar. Rop på hjälp och en enorm tacksamhet för att någon sätter ner foten. Nu råkade det bli jag och jag känner ett enormt stöd och vi gör detta TILLSAMMANS. Nu får det vara nog. Inga barn och inga lärare ska vara hemma ifrån skolan av rädsla, ingen ska bli kallad fula saker, ingen ska bli hotad. Nu räcker det! 

Så - snart säger jag Hej Stockholm! 💖#upptillkampförvårabarn

Mina debattartiklar i ämnet hittar ni här:

Aftonbladet:

Hallandsposten:

Kvällsposten: 

over and out.

//Meekatt.

1 kommentar :

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!