torsdag 8 april 2021

Gå ut och var glad!

 13 år nu. Utan mamma. Utan min stora trygghet i livet. Utan ”Heja dig Malin”. Utan att kunna lyfta luren och höra ”Hej det är mamma!” och utan att få känna doften av ”Extra Starka” halstabletter. Utan att få berätta allting för henne först av alla. Utan den som klappar mig på kinden och säger att jag är fin. Utan den som säger ”Hej hjärtat!”. 13 år och det gör precis lika ont idag…att känna efter och att andas ner i magen. Men inte lika ofta såklart. Men när det väl kommer över mig så stannar hjärtat. Hjärtat stannar.

Men så hände en sak. Och jag VET för första gången på 13 år att mamma finns där. Eller HÄR! Hon finns ju fortfarande här. Jag har henne. Här! Fatta! Jag har väntat, frågat, undrat, skrikit och gråtit. Men nu vet jag! Och den känslan slår ALLT. Tack mamma. Nu är vi båda redo…att veta att vi fortfarande har varandra och det är en bra känsla. Även om hjärtat går i en miljon bitar när jag saknar dig…så läks det lite varje dag av att veta att du fortfarande finns och är den som ser till att mitt liv blir precis så fantastiskt som du hade önskat att det skulle bli. Utan dig. Men ändå med dig. Och tack vare dig. För jag fattar nu…

Jag kommer aldrig glömma den där dagen…vid ditt köksbord. Du låg i soffan och mådde jättedåligt efter en tuff strålningsbehandling. Utan hår. Ledsen. Förnedrad. Tom. Hjälplös. Och jag satt i köket. Dina fula jävla underlägg med katter på. Tårarna trillade ner i flingorna… För vi var 5 meter ifrån varandra och min kropp orkade inte mer. Höggravid…trött…totalt trasig på insidan. Och du sov…trodde jag…så jag vågade andas…ett djupt andetag. Och tårarna forsade. Och plötsligt stod du bakom mig. Klappade mig på axeln och sa ”Det blir bra detta Malin!”. Det var det närmaste vi kom sanningen. För vi visste ju… Veckor. Fy fan. Hade vi sagt sanningen hade vi dött båda två av sorg där och då.

Tack mamma. Tack för Jesper. Tack för kärleken. Tack för den som säger ”Heja dig Malin!”. Tack för den som jag alltid vill berätta allting först för. Och den som klappar mig på kinden och säger att jag är vacker. Tack mamma. Du valde honom. Jag vet det. Tack mamma.

Så många år av tomhet och förtvivlan. Så många liter tårar och så många frågor om vart du tog vägen och om varför du inte tog med mig. Vi har ju alltid hållit ihop. Alltid. Men så lämnade du mig. Ensam. Men nu förstår jag. Du har väntat. På mig. Och på barnen. På att vi ska vilja igen. På att jag ska våga känna igen. Älska igen. På riktigt. Utan att vara livrädd varje dag för att förlora det. Förlora luften. Mina lungor klarar inte det igen. Aldrig. Så du har väntat på att de skulle läka och nu har de gjort det. Jag kan andas hela vägen ner i magen utan att hjärtat stannar. Och han klappar mig på kinden och säger att jag är fin. Och när något händer är det HONOM jag vill ringa. Och han svarar ”Hej hjärtat”.

Tack mamma! Jag älskar dig! Och denna spelar du för mig i din himmel...


Nu jävlar börjar livet igen!

over and out. 

//Meekatt...

20 kommentarer :

 1. Så fyĺld av känslor, så fint sagda..... <3

  Ibe

  SvaraRadera
 2. Stort tack för din (h)ärliga text! Jag blir så varm i hjärtat av att läsa om din lycka! Och samtidigt känner jag din sorg och saknad av din mamma. Jag saknar min mamma också. Varje dag. Men efter nästan 13 år har jag börjat kunna andas någorlunda djupt. Fast ibland känns det som jag ska drunkna! Den känslan släpper efter en stund, tack och lov, och kommer alltmer sällan.
  Jag önskar dig all lycka och kärlek i världen för det är du värd! Och glöm inte ärtskotten!!!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Något av det finaste jag läst. Mina tårar rullar ner för kinderna.

  SvaraRadera
 4. Heja, ÄNTLIGEN!!! Lev livet å njut varje sekund 💖

  SvaraRadera
 5. Såå underbart att läsa, du förtjänar det alla dar i veckan ❤️

  SvaraRadera
 6. Malin jag vet inte hur jag ska formulera mig, mina ord känns så små, men otroligt fint skrivet 🙏🏼
  Massor med kramar från mig 💕💕💕💕

  SvaraRadera
 7. Agda den förste9 april 2021 06:19

  Oh, vad glad jag blir för din skull och barnens och Jespers.
  Lycka till med allt.
  Hälsningar från Skåneland.

  SvaraRadera
 8. Älskar att läsa detta Malin! Följt dig i så många år och är så lycklig över att du hittat kärleken! Du är värld det så mycket! Nyfiken på Jesper såklart! Men din mamma valde honom så han är rätt. Njut livet!! ❤❤❤

  SvaraRadera
 9. Gråter floder av både din sorg och lycka som du kan uttrycka som ingen annan kan!

  SvaraRadera
 10. Blir glad för din skull katten! Ledsen dock över att du inte längre är singel, hehe. Grattis till Jesper som fångat den vackraste, klokaste och roligaste kvinnan som finns!

  SvaraRadera
 11. Faster Olivia9 april 2021 09:44

  "Sjunk inte, sjunk inte ner
  gå ut och var glad!
  Om du tvivlar, om du tvekar, sitt inte bara där
  rör på dej!

  Om din dröm har dött, sjunk inte
  gå ut och var glad!
  Var glad att du lever, var glad att nån annan är där
  som kan höra dej, se dej

  Var glad att du andas ännu
  Var glad att du finns!"

  <3 <3 <3


  SvaraRadera
 12. Åh MALIN!! Kan inte sluta gråta! Älskar detta!! Älskar!! Mer kärlek åt alla men framför allt mer kärlek åt DIG!!!

  SvaraRadera
 13. Marie Johannesson9 april 2021 10:29

  Vackert skrivet! Hittade in hit via facebook och har suttit fast i flera timmar nu och kan inte sluta läsa. Blogga mer!! Vill läsa mer!! Nu ska jag beställa dina böcker!

  Kram Marie i Malmö

  SvaraRadera
 14. Finaste Malin, så glad jag blir!
  Glömmer aldrig när du skrev första gången om din mamma, smärtan gick rakt in i hjärtat - precis så som glädjen gör nu.
  Vad som än händer kommer hon alltid finnas där, och jag skriver ungefär som jag gjorde då, för så längesedan:
  Hon vill att du ska vara glad, älska sprudla, dansa, skratta, lära, upptäcka och tom gråta en tår ibland.
  Jag lovar, hon älskar att du vill ringa någon annan. ❤
  Kramar

  Psst: Så glad att du skrev här!

  SvaraRadera
 15. Jag älskar att du är tillbaka här och att få läsa dina ord gör att tårarna rinner! Heja dig Malin och grattis till kärleken! <3

  SvaraRadera
 16. Ulla i Halmstad9 april 2021 12:29

  Åååååh!!! Så vackert!! Du förtjänar all lycka i livet!! Grattis till Jesper som lyckats hitta DIG och få leva med den finaste av dem alla! Njut nu av livet och kärleken varje dag!! Stor bamsekram!!

  SvaraRadera
 17. ❤😍🥰😘
  Länge leve kärleken och massa kärlek till våra mammor i himlen ❤❤❤

  SvaraRadera
 18. Du skriver så fint. Jag uppskattar verkligen det. Min mamma dog när jag var 17 år och jag hade precis fått vår dotter. Jag önskar dig och familjen allt gott❤️❤️❤️

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!