måndag 9 november 2020

Tonåringen, Ansvaret & Mutorna!

Måndag morgon och efter lite mer än 2,5 timmes tjat fick jag äntligen upp och iväg barnen. Elton "morgonhypokondrikern" Birgersson hann gå igenom varenda påhittat symtom och misstänkt skadad kroppsdel som någonsin funnits innan han tillslut insåg sig besegrad av den något irriterande mamman och klädde på sig. Alice sminkade sig i en timme och missade bussen som går 8.30 trots att jag började tjata på henne klockan sex. Hej måndag. Frukosten står orörd på deras rum, blöta handdukar på golvet, Eltons alla byxor är utslitna ur garderoben och slängda på mattan och ingen borstade tänderna. Bra morgon, haha, Alla överlevde i alla fall. Ibland får man sänka kraven just till det... Från pannkaksfrulle och mys till allas överlevnad.

Hej måndag i Meekatt Casa

Jag hade ett läkarbesök inplanerat på morgonen och nu blir det jobb hela dagen. Bokföring och förberedelser inför nya bokens ankomst här i veckan. Sen ska det signeras och skickas en massa nya bajsböcker - yeyh! Sjukt läskigt. Precis samma känsla som när jag släppte förra boken. Som en förlossning...och man vet inte om omvärlden kommer tycka att man fått världens finaste bebis...eller en ful liten unge, haha. Jag hoppas ju att "syskonet" till min första bok "Låt mamma bajsa ifred!" ska bli lika omtyckt. Mitt hjärta har i alla fall plats för båda...

Igår kom Alice på att hon har två stora prov i veckan som kommer. Engelska och fysik. Det är så himla bra när man kommer på det en söndag kväll och istället för att ta tag i det skäller ut sin mamma för att "Du kunde ju läst det på V-klass!!", haha. Stort prov i fysik och på frågan "Vad handlar det om?" fick jag svaret "HUR ska jag kunna veta det när jag inte pluggat?!" Jag tänker att man åtminstone kunde haft en uppfattning om ifall det handlar om tyngdlagen eller bajskorvar? Älskar livet med en "preteen" i huset. Mycket är mitt fel. Såklart. Det är mycket man "INTE ORKAR!" och eget ansvar sträcker sig ofta bara till att välja foundation och hålla mobilen laddad. Slänga tvätten i tvättkorgen, städa och göra läxor...ingår tydligen inte längre. Man kan be om samma sak 26 gånger men det enda som får fart på tonåringen är uppenbarelsen av "3%" uppe i högra hörnet på mobilen. Då JÄVLAR blir det fart på sengångaren...


Helgen som var har varit superskön. Min lillebror kom upp till oss och har hängt här och jag fick dessutom äntligen träffa min pappa vilket jag inte gjort på mer än 8 månader! Galet. Men hela detta året är ju galet. Tack gode gud att det snart är slut och att en del saker äntligen börjar falla på plats. Kroppen ska förhoppningsvis samarbeta bättre framöver, jag får ut min bok om bara några dagar och min tredje norska bok är på gång. Lite träning, snurr på företaget och mer kärlek på det så har man ju klarat av 2020 trots en miljon motgångar. 

Nu - skrivtid och bokföring! Klockan 16 ska jag hämta barnen + ett extra barn och efter mutor i nästan alla tänkbara former har jag fått Alice motiverad att plugga fysik. Hot och mutor is da shit när vi kommer till uppfostran. 

over and out. 

//Meekatt...

7 kommentarer :

 1. Klockrena bilder, haha. TACK för att du lyfter mammalivet precis så som det är. Inget förfinat eller tillgjort. Med fighterna, motgångarna och kärleken. Du är viktig! Längtar efter nya boken!!!

  SvaraRadera
 2. Ha ha ha ha! Så underbart! Känner igen mig i såå mycket med en nioårig grabb och en 15-årig tjej här hemma. Fast 15-åringen är inte så aggressiv längre ändå... Men den här principen att man måste vänta minst tio minuter (på pin tji anser jag) på att komma ner och äta middag, eller frukost.... Vad är grejen liksom? Gissar att det är någon slags "du kontrollerar inte mig-revolt". ;) Kram!

  SvaraRadera
 3. Vi är på femte(!) tonåringen och det blir inte bättre med tiden. Skolan är corona-stängd och hela förra veckan satt han i karantän för 12 elever i årskullen testat positivt. Livet leker verkligen i 2020. Nu kör vi minst en vecka till med hemmaskola och tonåringshjärna. Om jag överlever ska jag fira med ett glas vin på fredag! Haha!

  SvaraRadera
 4. Tänk att det inte är mest synd om mig! Att andra har lika häftigt jävliga mornar

  SvaraRadera
 5. Hur jävlig och jobbig din morgon än har varit, så bjuder den på underhållande läsning för oss följare 😁
  Kramar från mig 🤗

  SvaraRadera
 6. Tonårsdottern på snart 15 skrattade gott ( och förläget) när jag visade henne texten🤣🤣
  Hög igenkänningsfaktor

  SvaraRadera
 7. skönt att höra att någon annan anser att mutor och hot är de enda som funkar.. fasar för när sonen blir tonåring.. nu är han 7 år och håller på ungefär som Alice.. haha..
  äntligen en blogg.. tack :)
  varma kramar

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!