onsdag 2 september 2020

På rosa fluffiga moln...

Livet alltså. Så himla härligt ibland...och så fruktansvärt svårt ibland. När någon man känner drabbas av det absolut värsta som någonsin kan hända. På en sekund förändras allting och man faller handlöst ner i ett mörker. Det som var viktigt igår är så totalt oviktigt idag. Som att hjärtat lagt sig på en spikmatta. Man kan inte tänka klart och man får ingen luft. 

Siri...vackra spralliga lilla tjej! Med ett helt liv framför dig! Med en familj som älskar dig oändligt! Ditt liv slocknade och tusentals människor håller andan. Hur kunde detta få hända? Fina glada roliga Siri. Bara fem år gammal påverkar ditt öde ett helt land och får oss alla att känna den där vidriga paniken, maktlösheten och ångesten. Tänk om...det var vi? Hur fan överlever man? Men man överlever...för att man måste. Och för dig lilla Siri. För att ditt liv är viktigare än din död. För alla fina minnen som din mamma och pappa bär med sig i sina hjärtan varje dag i resten av sina liv. All sockerdricka i hjärtat. För alla skratt och allt bus med dina syskon som de kommer minnas för alltid. Därför överlever de. Och du kommer fattas dem. Varje dag. Alltid. När de vill men inte kan krama dig, pussa på dig, skratta med dig och leka med dig. Varje dag. 

En människa valde att sätta sig i sin bil onykter. Och på det mest meningslösa sättet släcka två liv. Så otroligt onödigt och fel. Så vidrigt för alla anhöriga...och alla vänner runt omkring. Så fruktansvärt sorgligt och fel. Fina lilla Siri. Något blev fel. Du skulle ju finnas kvar här. 

Det finns inga ord. Det finns ingen tröst. Det finns inget som ger världen Siri tillbaka eller som torkar tårarna på Mick och Felicia som förlorat sin älskade dotter. Ingenting. Men en nära vän till familjen har startat en insamling på Facebook "Siri vår ängel" för att underlätta lite i det helvete som familjen nu går igenom. En fin begravning, en säker bil, möjligheten att kunna få vara hemma och försöka hitta ett sätt att andas igen...utan att gå under ekonomiskt. Det är det enda vi runt omkring kan hjälpa till med. Kan ni bidra med en liten slant så snälla gör det. Hoppa över något onödigt i helgen. 

Önskade denna dagen också när ja vakna att allt var en mardröm men tårarna bara fortsätter rinna älskade Siri inatt fick jag en kram av dig i min dröm och du sa att du saknade mig precis som du alltid gör när jag kommer hem från jobbet eller bara varit och handlat en kort stund . Jag önskar de var jag som fick springa till dig nu och ta upp dig i min famn och förklara hur mycket du betyder för mig och saknar dig min underbara lilla Tiddi. Mitt enda sätt just nu för en liten ro i kroppen är att få krama alla dina underbara syskon och fantastiska mamma som du hade älskade lilla du, och din stora fina familj som finns runt om oss och dig. Är så ledsen lilla Siri för att allt slutade så här för dig, livet är så fruktansvärt jävla orättvist.

Han bara tog hela ditt spralliga lilla liv på några minuter, de gör mig så frustrerad och ledsen. Jag vet att du inte vill att vi ska känna ilska och hat, för sån var inte du Siri. Du ville bara att kärlek och kramar med en massa godis skulle finnas och jag ska försöka hålla mig till dessa tankarna genom resten av mitt liv för dig älskade lilla Siri men just nu gör de så ont att inte få känna dig vid min sida längre 😭❤️Älskade lilla Tiddi, du är så fin glöm aldrig det !" (Pappa Mick)

Hjärtat går fullständigt i bitar när man läser orden. Man kan känna smärtan och man kan smaka tårarna. Fy fan. När min mamma dog skrev jag "Sov gott!". Men Siri sover ju inte! Hon flyger fram på en enhörning bland rosa fluffiga moln och sjunger glatt. Hon kikar ner på sin familj och säger "Lev nu! För mig!". Och vi här nere ska minnas, leva, fortsätta påminna vår omvärld om hur oerhört illa det kan gå om man inte stoppar den som är på väg att sätta sig bilen onykter. Åk inte med, ta nycklarna, göm dem, kasta bort dem, ring polisen, bjud på en taxi - vad som helst. Låt Siris liv få en mening och inte bara bli statistik. Låt henne bli den ni tänker på och som påminner er om att vara uppmärksamma och göra allt i er makt för att förhindra att fler familjer möter samma öde. 

Länk till insamlingen: "Siri vår ängel" . All styrka, kärlek och kraft till familjen, alla anhöriga och vänner! 💗 

over and out. 

//Meekatt...

8 kommentarer :

 1. Mitt hjärta brister! Så viktigt budskap och så fint inlägg om en fin tjej som skulle fått leva i 100 år till!! Världen är ibland så grym!! Fint att du delar hennes historia och gör som du skriver hennes liv viktigare än hennes död. Skänker såklart en slant ifrån mina barn. Va rädd om dig katten, saknat dig här i bloggvärlden!

  SvaraRadera
 2. Åh vackra lilla tös. Läste på aftonbladet och pappans ord går rakt in i hjärtat. Så tragiskt. Måtte alla få sig en tankeställare och börja agera!!

  SvaraRadera
 3. Finaste Malin!
  Du skriver så vackert och så hudlöst att man känner familjens (och alla runt omkring dem) sorg och smärta.

  Jag blir så förtvivlad över att 29 år efter min olycka, som orsakades av ett rattfyllo, vi inte kommit längre vare sig i teknik (som ju faktiskt finns) och framförallt i straffskalor.
  Det ska kosta att mörda och misshandla människor, även om man gör det rattfull eller narkotikapåverkad i en bil.
  Det ska kosta mycket, både i fängelsetid och pengar, det är det enda sättet att kanske stoppar några av de här hänsynslösa egoisterna.

  Varma kramar ♥

  SvaraRadera
 4. Tack för dina fin ord! Framförallt att vi ska låta hennes liv bli viktigare än hennes död. Och ett litet leende kom fram när jag tänkte på Siri, ridandes bland rosa moln 💖 det hade hon gillat! Vår lilla äventyrare! Hon vågade alltid åka den där rutschkanan, utmana sig själv, klättra lite högre. Nu är hon ute på äventyr igen... om vi ses igen kan jag tänka mig hur mycket hon har att berätta sen, om enhörningar och de rosa molnen 💖 // moster memme

  SvaraRadera
 5. Tack och kram ifrån Siris mamma ❤️💔

  SvaraRadera
 6. ❤️❤️❤️

  SvaraRadera
 7. Vad fint skrivet, du sätter verkligen ord på alla tankar som tänks och känslor som så många känner i det här ❤️

  SvaraRadera
 8. Jag har inte Facebook. Finns det något annat sätt att skänka en slant? / Susanne

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!