torsdag 7 maj 2020

Coronafri, Back in business & Vitt vin?

Så var jag ÄNTLIGEN tillbaka på jobbet och det känns så otroligt bra! Coronaprovet visade att jag är frisk och jag är back in business. Det är egentligen helt galet. Så oväntat och konstigt och så långt ifrån allt jag någonsin jobbat med men jag bara ÄLSKAR mitt jobb i hemtjänsten. Så uppskattat, mysigt, roligt, viktigt och bra jobb! Blev helt lycklig när klockan ringde i morse, haha. 

Back in business - klockan 06.45. Osminkad och trött men glad! 

Ombytt och redo! 

Händelserik och härlig dag! Jag har kokat kaffe, delat ut mediciner och en och annan klapp på axeln, kammat hår, bytt från vintergardiner till vårgardiner, fått höra att jag är den sötaste och gladaste de mött, letat hörapparater, blivit idiotförklarad, kokat mer kaffe, hållit en ensam liten klen hand, ringt en ambulans, fått en kram av en tacksam anhörig, fått hjälp av en kollega att backa min bil som jag själv inte fick i backen i (skjut mig, haha), pimpat frukostmackor med ärtskott och fått en inte så glad vårdtagare att skratta och säga "Vad BRA att det var DU som kom igen!". Jag ÄLSKAR mitt jobb. Även de mindre glamorösa delarna. Tömmer kateter och tänker att "detta var jag förra året". Ödmjukhet. Tacksamhet. Kärlek. Humor. Det räcker så långt även om man inte är utbildad eller erfaren. Jag fick min erfarenhet på annat sätt. Med en sjuk mamma...som jag vårdade så ömt...och min egen sjukdom...med operationer, tårar, slangar, katetrar, smärta, förnedringen i att inte kunna duscha själv...eller ens kunna vända mig i sängen utan stackars Freddys hjälp. Nu kan jag ge tillbaka. Tack!

Efter jobbet blev det 6.6 km runt Glänninge Sjö med BÄSTA sällskapet i lurarna! Ljuvligt! 

Och efter träningen kan man lägga sig på bryggan i solen och njuta! Belöningen!

Alltså! 

Barnfri kväll. Ett glas vitt, ljusa polly och Sister Hazel. 

Snart sängen! Imorgon ringer klockan 5! Heja mig!

over and out.

//Meekatt...

7 kommentarer :

 1. Men LYCKO alla brukare som får besök av fina glada pigga roliga du!!! Vilken lyx alltså! HATTEN AV för dig som gör detta viktiga jobb i dessa svåra tider! Kan inte tänka mig en bättre person i hemtjänsten så jag hoppas de är rädda om dig så du vill stanna även efter corona när "din bransch" öppnar upp igen!!!

  SvaraRadera
 2. Såg dig idag i centum och blev så glad. Du såg så pigg och glad ut!

  SvaraRadera
 3. Så viktigt jobb och dina erfarenheter och ditt sätt att vara är värt mer än 10 års utbildning. Heja Laholms Kommun som fångade in dig!!!

  SvaraRadera
 4. Jag har följt dig i många år och du har gett mig så mycket skratt, tårar och energi. Det gör mig lycklig ända in i själen att du skriver så fint om ett så viktigt yrke som alla ser ner på. Du är fantastisk! Kan inte tänka mig en bättre människa i hemtjänsten än dig!

  SvaraRadera
 5. Du sprang förbi mig i Glänninge idag och jag blev så starstruck att jag tog 11 bilder på dig bakifrån. Sen insåg jag att det var sjukt och raderade dem, hahahahah. Förlåt! Men du är typ min IDOL!!!

  SvaraRadera
 6. ÄLSKAR att du jobbar i hemtjänsten finaste bästa du!

  SvaraRadera
 7. Jag skulle kunna vara gammal alla dagar vi veckan om det var du som kom. Nu har jag dock 18 år kvar till pension och bor i Stockholm så ingen idé att bli gammal alltså 😊👍

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!