söndag 29 mars 2020

Grymt recept, Ont i håret & Djupandning!

Alice pratar med mig igen. Hon har frågat efter laddaren! Yes. Det finns kärlek även efter Nimis! Men alltså...vet ni hur många muskler man har i kroppen? Vet ni hur många ställen i kroppen man kan få ont i samtidigt och vet ni att man kan få träningsvärk ända ut i HÅRET?! Det är ju helt sjukt. Jag har liksom träningsvärk i fingrarna, i ärmhålorna (!?), i ryggen, arslet och i armarna. Man skulle kunna tro att dag drog mig upp för det där jävla berget utan att ens använda mina ben. Jag behöver VERKLIGEN steppa upp min träning här hemma alltså, haha. Ett år av sjukdom, gnäll och lathet ger inte de bästa förutsättningarna uppenbarligen. Men idag tänker jag tycka synd om mig själv, koppla dropp och inte röra mig mer än vad som är absolut nödvändigt...


Igår la jag ut en bild på min orientaliska kasslergryta och många hojtade till efter recept. Det är ett recept min mamma alltid lagade och en av mina absoluta favoriträtter. Elton åt tre portioner igår och bad om att få rester till frukost idag. Då är det gott. Tar ca 20 minuter att laga, inga dyra eller krångliga ingredienser och alla jag bjudit det på älskar det - så perfekt vardagsmat som med lite vitlöksbröd, vin och självklart ÄRTSKOTT blir världens bästa bjudmat! 


Så - Kattens orientaliska kasslergryta! Här för ca 4 personer (och två matlådor till pappan).

Dela kassler i tärningar (ca 500 gram) Passa på och köp när det är billigt och ha alltid kassler i frysen för detta receptet kommer ni vilja laga om och om igen! Hacka en lagom stor purjolök, och tärna en stor röd paprika. Skala 3 stora vitlöksklyftor. 

1. Sätt igång riset! (Inte sånt där kletigt jasmineris utan vanligt.)
2. Fräs kassler, purjo, paprika, pressad vitlök i smör och tillsätt massor med curry. 
3. Sänk värmen ordentligt när grönsakerna mjuknat, tillsätt ca 4-5 msk tomatpuré (Alt 1.5 dl ketchup för oss som inte orkar krångla, haha.), 1 dl vatten och låt puttra under lock i ca 15 minuter. Rör ibland.
4. Häll i vispgrädde (inget bantningstrams utan riktig grädde), mer curry vid behov och salt/peppar. Vill man lyxa häller man i ett par msk portvin. Koka upp - häll i 2 dl creme fraiche, rör ihop och låt puttra på svag värme. 

Servera till ris, en sallad och med bröd. Sjukt gott. Jag lovar. Ännu godare dagen efter och exakt lika gott även efter frysning. Perfekta storkoket och matlådan till jobbet.

Nu ska jag krypa ut på terrassen med min ömma kropp och plantera penséer i mina nya fina krukor. Sen ska jag fortsätta motverka min inre panik och ångest över att livet är lite jobbigt just nu med djupandning, mys med barnen, choklad och mys med nya katten. Allt blir bra. Sen.

Vackra Torekov!

over and out.

//Meekatt...

21 kommentarer :

 1. Allt blir bra ... sen. Det har jag intalat mig i 7 månader nu. Kraschen var total för 4 månader sedan. Men jag är fortfarande här. De flesta dagarna är lite bättre medan andra dagar blöder hjärtat, ångesten river i bröstet och jag släpar mig till jobbet och sedan hem till soffan.
  Mellan de dagarna gör jag det som känns bra i själen. This too shall pass ❤️ Inhale - Exhale - Repeat. Det blir bättre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir bättre. En dag i taget. Fokusera på bra saker. Solen är bra. Skratt är bra.

   Ta hand om dig! ❤️

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Denna söndag blev ännu bättre när jag såg att du skrivit i din blogg. Receptet ser jättegott ut. Testas i veckan..
  Ha en skön söndag katten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack, kul att du kikar in! :)
   Hoppas du gillar receptet - återkom med omdöme! ;)

   Ha det fint!

   Radera
 4. ÄLSKAR att du bloggar igen. Saknar det massor! Du får mig alltid att må bra katten.

  Va nu rädd om dig och djupandas i kvadrat tills själen läkt, njuren skärpt till sig och du kommer på fötter. Du är värdefull för så många - hoppas du känner det!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack gulliga du! Vad glad jag blir! ❤️

   Kram

   Radera
 5. Vackraste katten jag vet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch då. ;) Tack Johan!

   Radera
 6. Skrattade så jag grät inatt när jag läste gårdagens inlägg och väntade på en uppdatering över träningsvärken.
  Jag gick där 2016 med mina två barn och min fru. Hon har aldrig hatat mig med. Vi lever inte tillsammans längre och jag kan tänka mig att Nimis var en inledande faktor till detta *skratt*

  Ta hand om dig! Keep up the blogging!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Nimis är en helt rimlig förklaring till skilsmässa faktiskt. ;)

   Tack! Kul att du kikar in!

   Radera
 7. Tack för receptet, kommer absolut prova det, men inte idag. Spishällen har gett upp =(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ajdå, hoppas du snart har en ny!

   Radera
 8. Tack för dina texter❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du kikar in!

   Radera
 9. Tack för dina texter❤

  SvaraRadera
 10. Ingen berättade för mig att föda barn var som att springa maraton utan att ha tränat - nedrans vilken träningsvärk på märkliga ställen!!!! Det var 10 år sedan och jag har fortfarande inte kommit över chocken 😂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, men heja oss ändå som kan!

   Radera
 11. Är det vanlig gul curry? Tycker din ser mkt rödare ut än min.. 😬

  SvaraRadera
  Svar
  1. Korkat filter på bilden! Vanlig gul curry!

   Radera
 12. Blev Meekatt-gryta till kvällsmat och den var en hit. No leftovers :D

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!