måndag 5 februari 2018

Måndag, Fotboll & Krönika!

Så var det äntligen måndag igen. Helger i all ära men vardag, rutiner och jobb passar mig mycket bättre! Igår kväll var jag så trött att jag började lipa över att jag behövde gå ut och ställa in motorvärmaren på bilen. De där 20 meterna kändes som tio mil. 

Söndagen var ett enda stort kaos. Jag väckte barnen halv åtta. Elton har numera fotboll i Skottorp klockan nio på söndagsmorgnarna och det är ju jättebra...när det är gjort och man har resten av dagen fri. Men det är INTE bra klockan halv åtta på morgonen när man varit uppe länge kvällen innan och bara vill dö när klockan ringer. Elton var allt annat än sugen på att gå upp och efter en lång diskussion så bestämde vi oss för att strunta i fotbollen. I samma stund jag la huvudet på kudden igen kom han gående. "Hej mamma! Jag vill på fotboll!" Fan, haha. Full rulle, kläder på, benskydd fram, välta köket i jakt på en vattenflaska och stressa den gipsade 10-åringen som skulle på kalas i Mellbystrand. Jippie. Fem över åtta satt vi i bilen. Heja oss. 

Fotbollen är jätterolig, Elton älskar det och äntligen spelar han i samma lag som klasskompisarna. Han spelade ju i LFK förut och det var skitbra och kanonbra tränare men inga av kompisarna spelade i samma lag...och det blir ju tråkigt i längden. Återigen - en stor eloge till er tränare som ställer upp för våra barn! Ni gör ett skitbra jobb och jag är lika imponerad varje gång över hur man lyckas motivera en idrottshall full med 6-åringar att lyssna, samarbeta och lära sig. Elton kämpade på, Alice kämpade i 55 minuter med att tjata på mig om sin mobil och jag höll på att frysa ihjäl. Nästa gång har jag termobyxor, vantar och mössa på mig. HUR kan det vara så jäkla kallt inomhus?! Jag vågade dock inte visa några tecken på att jag höll på att frysa ihjäl. Misstänker att tränarna hade jagat mig runt planen några varm om jag hade klagat, haha.

Efter fotbollen hade vi 50 minuter att vänta innan Alice skulle på "Enhörningskalas". Sen gasade jag och Elton hem till Halmstad för lite lunch och dammsugning. Sen tillbaka till Mellbystrand för att hämta Alice...sen till Hallarna...sen hem. Vissa dagar känns det som att jag inte gör annat än flänger. Till middag fick barnen...en macka och lite bär. Supermorsan.

Men ja, jag är i full gång med en ny bok och det känns riktigt bra. Bra flyt just nu så jag gömmer mig på Café Nosh i stan och skriver så fingrarna glöder. Bästa och mysigaste stället att sitta och skriva på, FANTASTISKT bra musik alltid, wifi, gott kaffe och mysig personal. 

Helgens krönika i Hallandsposten kan ni läsa HÄR

over and out.

//Meekatt...

1 kommentar :

  1. Hej! Vad handlar nästa bok om? Jag går igenom skilsmässa nu skulle behöva något kul att läsa om det. För du är ju väldigt duktig på att skriva!👍 Ha det underbart 🍬

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!