måndag 6 november 2017

Hallefuckinglujah!

Klockan är 10 och vi ska snart bege oss mot Barcelona. Men först måste jag berätta om gårdagens mat. Här snackar vi "Hallefuckinglujah-moment"! Den i särklass godaste mat jag någonsin ätit. Det är helt klart värt att köpa sig en flygbiljett till Spanien bara för att få äta här. SÅ gott var det!

Lite komiskt men vi gick runt här i Salou i över en timme igår för att hitta en bra restaurang. Jag var  hungrig och irriterad och Micke kämpade på för att stå ut med mitt hungriga och irriterade jag (haha). Heja honom! Det var söndag och allt var typ stängt...om man inte ville ha snabbmat eller sitta åå högljudda och skräniga restauranger med matbilder på sina menyer. Till slut gav vi jupp och gick tillbaka hem till vårt hotell för att se vad vår egen restaurang erbjöd. TACK för det! I vårt hotell finns restaurangen Cook and Travel och den visade sig vara helt fantastisk. Jag dissade den inledningsvis för att "hur mysigt är det att äta middag på samma ställe som man åt frukost?!" men där fick jag så jag fes. FANTASTISK personal, spännande meny (där man egentligen inte hade en aning om vad man beställde) och mat man aldrig ens hade övervägt att beställa i vanliga fall. 

Jättemysig restaurang, helt i min stil. Inredningen påminner lite om Ruby Bar på Rubinen i Göteborg. Mysigt!!

Förrätt!

In kommer en kille och rullar fram ett bort bredvid vårt. Han ställer ner ett fat med en massa goda saker och börjar berätta om osten och tryffeln och började greja och fixa. Ngt gott bröd med någon inlagd tomat, nån fancy mozzarella, tryffel och en kall (glassliknande) créme med basilika som smälte på toppen. HALLÅ!? Så sjukt gott att man nästan blev ledsen när den tog slut, haha. 

Huvudrätt!

Ja, att försöka fota en rissotto och få den att INTE se ut som en spya är nästan omöjligt men här önskar jag att man kunde visa smaker på bild. Det går inte att förklara hur gott detta var! Kocken kom till bordet med min rissotto i en stekgryta, rullade fram den största osten jag någonsin sett, hällde ner min risotto i osten och vände runt den där lite för att få oljan ifrån osten att kleta ihop sig med maten. Sen upp på tallriken. Om. My. God!!

En sån här har man ju alltid hemma, haha. Hålet är stort som en vanlig pizza typ. 

HIT ska vi igen! Åk hit och prova maten och njut av servicen! NU - ett glas Sangria och sen bussen mot Barcelona! Wiiiih

over and out. 

//Meekatt... 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!