måndag 16 oktober 2017

Kalashelg, Glada barn & Lösaktiga föräldrar?

Den här helgen har varit galet intensiv och när klockan ringde kvart i sex i morse blev jag helt lycklig över att det var måndag. I fredags var Alice på disco och kom hem vid 22. Lördag förmiddag körde vi Inflyttningsfest/10-årskalas för Alice med 16 tjejer (alla trötta efter gårdagens sena disco) med brunch och kaos, haha. Sen en massa disk och plock, grillning med Tina, Roy och alla barnen och som grädde på moset - ännu en inflyttningsfest på söndagen för Eltons och hans "crew". Oh. My. God. Hur tänkte jag när jag planerade in det där?! Men nu är det gjort och den här mammans dåliga samvete är som bortblåst. Heja mig.

Vi vågade inte chansa på väder så det blev partaj i tvättstugan! 


Brunch is da shit!

Jag är ju lite "anti" alla dyra kalas och försöker göra det så enkelt som möjligt. Vi har kört våffelkalas, grillad korv i skogen och liknande förut. Nu bjöd jag på brunch. Frallor i ugnen, ost, skinka, köttbullar, fruktfat, nutella, lite små plastmuggar med vaniljyoggi/müsli och pannacotta i och så cupcakes såklart. Barnen tyckte det var TOPPEN och jag har aldrig sett barn äta så mycket någonsin! Och jag slapp baka tårta och tramsa med efterrätt. Allt på en gång - alla nöjda och glada. Jag skippade dessutom den där godispåsen som alltid skickas med och ingen ifrågasatte det. Egentligen är det en ganska korkad tradition. Först ska man bjuda hem alla barn på en massa gott och sen ska de få godis med sig hem. Jag får aldrig med mig vin hem när jag är på fest?! ;)

När en 6-åring får välja...

Elton valde att bjuda sina kompisar på makaroner och falukorv...såklart. Jag utökade menyn med köttbullar och små tomater och alla barnen åt glatt. Bästa kalasmaten någonsin. Snabbt, enkelt, billigt och oerhört uppskattat! 

Elton och hans fina Olivia! 

Till efterrätt bjöd han på Pannacotta med lite hallon och Nerds. Också uppskattat!

Stålhästen & jag!

Idag har jag njutit av lugnet, barnfritt och jobb. Många timmars skrivande, lite simning, lunch med kärleken, en cykeltur och ett dyk i inkorgen. Bra dag! 

Helgens krönika hittar ni HÄR. Där skriver jag om kalas, klasslistor och lösaktiga föräldar. typ.

over and out.

//Meekatt...

3 kommentarer :

 1. Vilka härliga kalas du/ni bjöd på!! Gillar inte alla dessa "stora" kalas som det ska vara nu för tiden, det blir nästan som en tävlan mellan föräldrar....Gillar ditt koncept och förstår att barnen älskade det:) Kram till dig// Anette

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det är FEEEEEL att man inte får med sig vin hem från festen - just saying...

  SvaraRadera
 3. Agda den förste17 oktober 2017 21:02

  All heder åt dig som inte vräker på med hoppborg, clowner, bollhav, poolparty och allt vad en del barnkalas består av. Det är ju helt sjukt hur det har blivit. Hur ska de kunna toppa detta längre fram.
  Läste på en blogg om ett 1-års kalas som var lika stort som en studentfest eller ett mindre bröllop.
  En 1-åring fattar ju inte ett dyft av allt det där. SKRYT,SKRYT, SKRYT är vad det är.
  Heja dig Katten.
  Hälsningar Skåne.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!