fredag 1 september 2017

Mitt första event i stan!

 (Elton gästbloggar. Inget sponsrat inlägg.)
 
Hej mammas bloggläsare! Vi bor i Halmstad nu och igår var mamma bjuden på ett element (<--event) i stan och jag fick följa med. Alice var sjuk och fick stanna hemma och titta på sina töntiga serier och jag och mamma cyklade till stan. Hon sa något om att Majsan skulle gå modevisning och att det var skithäftigt. Jag låtsades att jag fattade för hon sa även att det skulle finnas något gott att äta där. Det finns det tydligen alltid när man blir bjuden på element.
 
Vi cyklade in till city och parkerade cyklarna utanför Mc Donalds. Jag fick en hamburgare för mamma sa att hungriga barn är det värsta man kan ha med sig till element. Jag fattar inte - det skulle ju finnas en massa gott att äta där?! Jaja, jag åt hamburgaren och sen gick vi in på Åhléns och fixade min tuppkam med deras hårspray som det står "Tester" på. Mamma sa att man fick det. På vägen ut sa jag JÄTTEHÖGT att "Men mamma...FÅR man verkligen stjäla här inne?!" Mamma såg jätterolig ut...
 
På tal om att stjäla... När vi gick förbi "dinsko" på Brogatan hade de två jättefina ballonger där. En råkade lossna när jag pillade på den. Den bara hoppade av liksom... Mamma skämdes och sa att man inte fick ta dem men jag sa att jag bara skulle testa den och det fick man ju?!
 
 
Vi fortsatte till affären med brun skylt, indianpilar och röd matta. Jag vet inte vad det heter men den börjar på samma bokstav som FIS slutar på. Jag går faktiskt bara i F-klassen och matte är mer min grej. Och slajm. Jag gör grymt slajm.
 
 
Men alltså - WOW! Jag trodde jag skulle svimma av lycka när vi gick in på röda mattan! "UNIVERSEUM!!? Tack mamma!!!" Jag hade fel. Det var inte universeum. Det bara luktade djungel där inne. Men det fanns typ en miljon växter, blommor och coola saker. Och en hemlig myshörna!
 
 
Jag hittade en massa häftigt och mamma fick se allt. Jag tror jag ropade på mamma tusen gånger. Hon verkade lite irriterad men låtsades vara intresserad, haha. Knäppa mamma. Som om jag går på den lätta? Jag fortsätter bara tjata ännu mer för att se hur långt jag kan gå innan du kommer med ditt "Kallar du mig mamma en gång till så flyttar jag till Afrika!!" Det är faktiskt jätteroligt! 
 
 
Mamma fotade typ allting och sa "åååh....wow....kolla...åååh...en sån vill jag ha". Jag fattar om man blir impad av insekterna och allt coolt...men ljusstakar och sånt trams har vi väl redan?!
 
 
Jag hittade i alla en kompis! Ganska lika va?
 
 
Nu till det bästa! Det fanns VIN!! Nu fattar jag ju grejen med element eller "mingel" som det också kallas! Man får äta en massa gott och dricka ur riktiga vinglas!! Och jag är ju en ganska modig 6-åring så jag stegade fram och sa "Ursäkta men finns det alkoholfritt vin till mig?!". Jag skulle ju faktiskt cykla hem sen...
 
 
Melon, ost, chips, grönsaker, frukt, guacamole, nötter...oh my god! Och vindruvor!! Jag plockade en tallrik och tog bästa platsen där ute. Hade jag fattat detta hade jag inte ätit hamburgaren på vägen dit. Men mamma sa något om att "Man tar bara lite av varje och smakar!" Ska HON säga!? Jag såg nog att hon fyllde på sitt vinglas tre gånger...och det var inte alkoholfritt!!
 
 
Här är min pinsamma mamma som försöker se snygg ut på en selfie, haha. SKÄMMIGT mamma!! Ät istället för att fota!! Finns en massa ost och chips där inne ju!? Element is da shit!!! Nu fattar jag varför du gillar ditt jobb mamma!
 
 
Mamma stod framför en tavla hela tiden och sa "Ååååååh!!" Tydligen vill hon ha denna hemma i sovrummet. Jag tycker den är tråkig. Inte ens någon färg på! Och vingarna är ju inte på riktigt men det fattar hon tydligen inte. Jag röstar på en Pokémontavla istället. Men mamma verkade ha bestämt sig. (Jag kanske kan hjälpa henne färglägga den om hon köper den?)
  
 
Sen det bästa! Majsan - min stora idol med coolaste frisyren kom in som värsta kändisen och lekte modell i fina kläder. Hur coolt var inte det?! Jag fick hämta mer vin för jag blev helt uppspelt. Och mer vindruvor. Och mer chips. Mamma gav mig "blicken". Det hjälpte inte, haha. Pruttmamma!
 
 
Massa snygga kläder på glada mammor. Alla hade coola skor som såg ut som Indianskor och hon på nästa bild hade skitfint hår! Mamma ville ha sånt men det var nog svårt att fixa. Men klänningen kan hon ju köpa!
 
 
Jag har aldrig sett något konstigare än detta. Asamånga likadana skor...i en TRAPPA! Varför har man så många likadana? Och hur ska man kunna gå i trappan om det är fullt med skor där? En dag la jag mina kallingar i trappan för jag orkade inte gå ner till tvättstugan och mamma predikade i en kvart om hur dumt det är att lägga saker i trappan. Undrar om mamma såg detta?!
 
 
Mer element åt folket!! Och där låg Alice hemma och missade allt detta?! Här ska jag ha mitt nästa kalas för damen som äger affären verkar ha FULL koll på vad som är asagott! Och så fick jag ju VIN.
 
 
Jag kollade överallt. Hittade en del coola grejor. Här letar jag efter mammas tålamod...
 
 
Alltså...min mamma såg detta håret på en docka och sa högt "Fy fasen för att luskamma detta!!" Pinsamt. Tur det var en docka. Man kan inte ha med mamma någonstans. Nästa gång kan jag cykla själv.
 
 
Majsan var jättefin i en massa kläder. Tydligen fick mamma inte så bra bilder för jag hade kletat lite guacamole på hennes mobil. Men efter en timme...började jag göra armhävningar och plankan. Då sa mamma hejdå till alla och vi cyklade hem. (Haha, man vet ju precis hur man ska få slut på grejor som börjar bli långtråkiga!) 
 
 
 
På vägen hem gick jag förbi "dinsko" igen och lämnade tillbaks ballongen. Det kändes bäst så. Sen skrattade jag hela vägen till Furet. "Fatta mamma! Jag har varit på ett riktigt element och druckit vin och ätit vindruvor! Det är den bästa dan i mitt liv!!"
 
//Elton - superminglare.
 
 
Tack Eva på SoulDeep för en mysig kväll! Jag älskar den här butiken! En riktig pärla mitt i stan som har allt möjligt - unika spännande saker och ljuvliga kläder. Och ägaren är hur cool som helst med världens coolaste stil. Dessutom ett läge som är fantastiskt - känns som en annan värld där inne. Universeum tyckte Elton, haha. (Och nej, jag är inte sponsrad. Jag bara älskar butiken.) Ska försöka fjäska lite och få till ett kul event där inne i höst så att jag kan bjuda in er på mingel (och VIN, haha).
 
over and out.
 
//Meekatt...
 

14 kommentarer :

 1. Annelie Håkansson1 september 2017 20:29

  "Här letar jag efter mammas tålamod!" HAHAHAHA!!! Älskar detta!! Underbara Elton med underbara Mamma!!

  Älskar att bloggen lever igen och att du Meekatt är "back in business!" Som jag saknat dina inlägg och alla skratt man får.

  Butiken verkar underbar. Ska besökas nästa vecka när jag kommer till Halmstad.

  Kram Annelie

  SvaraRadera
 2. Underbart!! Heja Elton! Jag älskar också Element för man får vin och choklad!! ;)

  Eva

  SvaraRadera
 3. Åhhhh tack för en underbar kväll igår. Elton du är bäst ❤️❤️❤️

  SvaraRadera
 4. Ett helt otroligt roligt inlägg. Inte visste jag att Elton var en sån fena på att blogga :D
  Diggade plankanbilden alltså.
  Tack för dagens bästa läsning.

  SvaraRadera
 5. Åh vilket roligt element ni har varit på Elton. Och vad duktig du är på att blogga!

  SvaraRadera
 6. Heja Elton!! Älskar din blogg Meekatt!! Såg dig i stan förra veckan och blev helt starstruck, hehe. Vågade inte säga hej.

  Emma

  SvaraRadera
 7. Tack för kramen och selfien på Eurostop igår!!! Du är ju så skön! Tack för skratten!!

  /Josefin & Johnny

  SvaraRadera
 8. Jag älskar också Element för man får vin och choklad!! ;)


  เย็ดสาว

  SvaraRadera
 9. Jag måste byta jobb jag vill också gå på element och dricka vin! Heja Elton, han kan driva bloggen åt dig när du inte hinner för han är nästan snäppet roligare än du 😂

  SvaraRadera
 10. Fina Elton!! Mer gästbloggeri tack! Skrattar så jag tjuter åt när du letar mammas tålamod i den stora flaskan, hahahaha.

  SvaraRadera
 11. Coolaste butiken i stan - håller helt klart med dig! Lite universeum över den, haha. Men så fina kläder!!!

  Camilla

  SvaraRadera
 12. Katten is alive!! Finally!!

  SvaraRadera
 13. Haha så underbart inlägg :-D.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!