tisdag 20 juni 2017

Bubbel för Baesjeboken! YES!!!

Så kom det där mailet...ifrån mitt norska bokförlag Panta Forlag. Baesjeboken i sin nya fina pocketform ligger nu på FÖRSTAPLATSEN på norlis lista. Det betyder att det är den mest beställda boken just nu. Jag är så glad och stolt att jag behöver nypa mig själv i armen. Jag får varje dag MASSOR med glada hejarop ifrån min nya norska publik och det är en fantastisk känsla. Som en daglig påminnelse om att min dröm faktiskt gick i uppfyllelse. Att jag inte bara skrev den där boken utan också fick den översatt och publicerad utomlands. Och att de norska mammorna älskar den! Jag är så jäkla glad!


Emellanåt deppar jag ihop lite för att jag inte pallade trycket av media när vi lanserade boken i Norge. All radio och TV, alla löpsedlarna och debatterna. Hela livet var kaos då och jag var tvungen att bromsa tåget. Det krockade med skilsmässa, livskrisen from hell och en ganska trasig kropp. Men ändå går det så bra...av sig själv. Helt fantastiskt. Tänk att det sitter mammor i andra länder och läser mina texter...och skrattar åt min kassa humor...och gråter tårar över min sorg. Att de tar sig tid att maila mig och berömma, dela på sociala medier, tacka och heja på. DET är lycka i ett litet författarhjärta! Så här fint beskrivs boken hos handlarna:

"BESTSELGEREN SOM HJELPER MAMMAER Å SE HUMOREN I KAOSET En perfekt mamma er en perfekt løgn Malin skriver åpenhjertig om mammalivet slik det faktisk er: Utfordringene. Eksplosjonene. De hysterisk morsomme situasjonene. Lykkelige oppturer og følsomme nedturer. Boken viser at det ikke finnes ett fasitsvar. Det er greit å ikke helt vite hva man skal gjøre. En perfekt mamma er sannsynligvis den perfekte løgn. Senk mammaskuldrene litt. Det er normalt å banke hodet i veggen og banne. Det er innafor å kjøpe ferdige kjøttboller. Å lese Malins erfaringer vil få mammaer til å føle seg bedre og gi dem en etterlengtet trøst: Det er definitivt ikke bare deg... Malin Meekatt Birgerssons varme og gripende historier vil få tårene til å trille av gjenkjennelse og få deg til å riste av latter. EN BEFRIENDE LESEROPPLEVELSE! Advarsel: Du kommer til å le så høyt at du vekker minsten..."

Ja - livet känns faktiskt ganska härligt just nu. Det är ett par bitar kvar att hantera innan jag kan andas ut helt och landa i mitt nya liv - men just nu känns det riktigt bra. Jag mår bättre än jag gjort på...evigheter. Jag längtar till den 1 augusti då jag och barnen kan få flytta in i vårt fina hus i Halmstad. Ska bli så härligt att få boa in oss och göra fint där. Jag får ställa till med inflyttningsbubbel för mina läsare som stått ut med mig under den här perioden, haha. Ni kommer va? ;)

Barnen mår hyfsat efter omständigheterna och säger ofta till mig att de märker att jag är glad och pigg. Freddy och jag har en bra kommunikation och kan prata och skoja om det mesta. Träningen rullar på, kroppen mår skitbra och jag är i bättre form än jag någonsin varit. Jag och Majsan springer tjejmilen i New York nästa år så nu finns det bara en väg och det är framåt! We can do it. Det blir liksom pinsamt om jag ska krypa igenom New York. Jag har en massa roligheter planerade. En resa till Los Angeles, två nya manus som ska bli böcker, ett stort spännande projekt som snart ska lyftas igen och en massa annat kul. Viktigast just nu är dock att planera årets resa till Tosselilla med barnen. Elton frågar nämligen varje dag när vi ska åka, haha.

Och ja, det finns faktiskt en ny kärlek i livet med. DET är fantastiskt härligt.

Svenska boken beställer ni HÄR!
Norska boken beställer ni HÄR!

over and out.

//Meekatt...

16 kommentarer :

 1. Så himla skoj! Jag önskar dig riktigt skön och härlig sommar!
  Du är bäst!

  SvaraRadera
 2. STORT GRATTIS BÄSTA KATTEN!!! Fy fasen så stort liksom! Jag hade badat i champagne och sprungit naken runt huset, men sån é ju jag, hehe.

  FIRA och NJUT av livet! Och nya kärleken! Underbart!

  SvaraRadera
 3. Älskar hur du fortfarande är lika ödmjuk och förvånad över dina framgångar. Du är verkligen samma Meekatt som du var när du började blogga och det ska du ha en stor eloge för. Språkets gåva har du belönats med men förmågan att ha fötterna på jorden och att va sin omgivning ödmjuk är unikt och beundransvärt. Bra jobbat av dina föräldrar! Jättemegasupergrattis till framgångar större än du själv anar katten!

  Stort fan sen MÅNGA år och fortfarande lika impad!

  Jonas

  SvaraRadera
 4. Grattis!! Coolt med Norge! Hejar på dig!

  SvaraRadera
 5. Såg dig på Storgatan igår utanför Dimoda. Jäklar vad snygg du är! Blev starstruck och vågade inte gå fram, haha. Känner igen di kompis, visst har hon en butik i stan med?

  Kram Louise

  SvaraRadera
 6. Förstår inte varför man ska ha en sån vulgär titel på en bok. Allt för uppmärksamheten tydligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror du har ett så vulgärt namn att det är därför du väljer att vara anonym. Till skillnad från Meekatt, hon är både öppen , ärlig och vill bajsa i fred. Du kanske borde testa Meekatt´s linje? Den fungerar nog inte lika bra för dig, men du kan ju göra ett försök, lite lyckligare blir du kanske?

   Radera
  2. Därför att "Låt mamma gå på toaletten för att göra nr 2 i fred" hade varit en lite väl lång boktitel.
   Uppmärksamhet (och väl unnad) får hon ändå oavsett titel. Just för att hon är helt underbar, ärlig (samt en massa fler superlativ) och skriver precis som det är.

   Radera
  3. Vulgärt..? 'Låt mamma ta den i tvåan i fred' hade man kanske kunna benämna så, men bajs är väl ändå inget vulgärt? Alla har vi visst olika typer av gränsdragning...

   Radera
 7. STOPP OCH BELÄGG!!!?? En ny kärlek? Och det skriver du bara sådär...utan detaljer?!?! Vem är han? Hon? Hen? fatta vad nyfikna vi blir!!! Lycko den kärlek som får hänga med dig. Vet ju att det står en del friare på kö om man följer kommentarer på bloggen och Facebook, hahaha. Önskar att jag kunde få vara dig i en vecka och få njuta av uppmärksamheten istället för att sitta här i onepiece och deppa över tråkigt liv, haha.

  Skål och grattis till framgångarna i Norge och i Kärlekslivet. Det är du SÅ värd! :D

  Kram från Maria

  SvaraRadera
 8. GRATTIS bästa du! ❤️ Du är värd ALLT! Så glad att läsa att det mesta verkar ordna upp sig nu och att du mår bra! Stor kram

  SvaraRadera
 9. Åååh vad glad jag blir för din skull! Så härligt att höra att du mår bättre och att allt håller på att lösa sig för dej ❤

  SvaraRadera
 10. Tänk det har jag läst lite mellan raderna💕. Hamnar du/ni på schlätta och behöver vätskebalansering så droppa in. Så får jag bjuda tillbaka som tack för middagen på Rubinen👍😄

  SvaraRadera
 11. Jeg jeg gravid med nummer tre i 38. uke og fikk "La mamma bæsje i fred" til min babyshower for to uker siden. Jeg begynte på den i dag og allerede innen side 15 hadde jeg både ledd til jeg sluttet å puste og grått noen tårer. Sitter med boken nå og kjenner meg veldig igjen. Jeg har også mistet mamma til kreft. Har ikke lest mye av boken ennå, men det er allerede den boken som har berørt meg mest i år. Heia deg!

  SvaraRadera
 12. Er nettopp ferdig med boken din! TAKK for at du setter ord på det mange ikke tør å tenke engang! Kjenner meg igjen i mye av det du skriver - både frustrasjoner, gleder, kjærlighet og sorgen og savnet etter en forelder som måtte forlate oss så altfor tidlig! Har bådde ledd høyt og tørket tårer underveis i boken din, og gleder meg til det kommer flere! Lykke til og keep up the good work:)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!