söndag 7 maj 2017

Meekatt goes Halmstadbo!

Jag bryter tystnaden med ett glatt meddelande! Jag och barnen har ÄNTLIGEN hittat en superhärlig lägenhet i stan och från den 1 juni är vi Halmstadbor! Yeyh! Lägenheten ligger på söder - alldeles vid Nissan och den är jättefin. Det ska bli så mysigt att få boa in oss och göra det till vårt eget och att få landa i något nytt efter ett par turbulenta år. Hur vi kommer att trivas i Halmstad vet vi inte än men Mellbystrand finns ju kvar och barnen kommer att fortsätta skolan här.  

Många har mailat mig och frågat varför jag vill flytta till Halmstad och "rycka upp ungarna" ur sin trygga miljö. Barnen är trygga med sin mamma och med sin pappa. Vi är deras "trygga miljö". Så tänker jag. De fortsätter i samma skola. Det är 20 minuter bort. Varannan vecka är de hos sin pappa i Mellbystrand och de bor kvar i vårt hus med sina rum och saker. Men jag måste också få skaffa mig ett "hemma". Och gångavstånd till skolan kan inte få gå före allt annat. Jag jobbar i Halmstad, har mina vänner där, tränar där och har roliga projekt på gång i stan. Jag kör dit varje dag. När jag inte har barnen kan jag ha ett socialt liv, cykla till jobbet och ha nära till träning och de jag umgås med. Jag måste hålla mig sysselsatt hela tiden när jag inte har dem för att tiden ska gå fort. Och dessutom...så är Halmstad en fantastiskt mysig stad! Barnen är taggade för flytten och att få nya kompisar. Det kommer bli jättebra. Och annars - finns ju Mellbystrand kvar. 

 

Lägenhetskollen och beskedet om att vi fick den firades på mysiga Söderfamiljen med supergod glass. DÄR kommer vi hänga mycket i sommar! ♥

over and out. 

//Meekatt...

39 kommentarer :

 1. Hej Katten! Grattis till nya lyan och en nystart i fina Halmstad! Jag skickar ett pm på Facebook till dig. Skulle vilja hyra in dig för ett event i min butik i stan. ;) Ryktet går ju om dig, hehe.

  Ulla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ulla! Jag har svarat dig på FB! ♥

   Radera
 2. Grattis till lägenheten!! Och vilken härlig bild! Vad SMAL du blivit!! Äter du inget längre??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Haha, jag äter! Massor! ;)

   Radera
 3. SÅ lika ni är

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, där finns kanske en viss likhet! :)

   Radera
 4. Tycker det är ett klokt beslut och jag tror att en nystart kan vara bra. och det är ju nära mellan er föräldrar så det är ju ingen fara alls. Bor man i samma stad kan man ju ha längre avstånd i alla fall. Bry dig inte om vad folk tycker utan gör det som är bäst för dig. då mår både du och dina barn bra!

  Kram Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Agneta! Och ja, 20 minuter är ju inget avstånd egentligen. Men är man van att bo på gångavstånd så blir det ju lite annat.

   Radera
 5. Oj, har ni skilt er???

  SvaraRadera
 6. Mailar folk om sånt? Seriöst? Det känns så knas att du ska behöva försvara vartenda beslut du tar bara för att du är en offentlig person. Lycka till med nya lyan, ni kommer att få det så härligt! Barnen får det bästa av två världar :-) <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, folk mailar om allt. ;)

   Tack, jag tror det blir kalas!

   Radera
 7. Stort grattis till lägenheten, vi bor också på Söderkaj precis mittemot Söderfamiljen, är ett helt fantastiskt område att bo i på väldigt många sätt. Hoppas ni kommer trivas här :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hannah! Då ses vi säkert i sommar! :)

   Radera
 8. Välkommen till Halmstad! Blir glad varje gång jag ser dig i stan och GRATTIS HALMSTAD säger jag som får hit dig och dina härliga ungar!! ♥

  Kram Emelie

  SvaraRadera
 9. Då kan man kanske få bjuda på en kaffe en dag? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, är det du som är Espressohouse? ;)

   Radera
 10. Såg er utanför Söderfamiljen igår och ni såg så glada ut alla 3! Grattis till lägenheten! Och välkommen till fina Halmstad. Hoppas ni kommer trivas här. Och bry dig inte om vad folk tycker, vad vet de om ert liv liksom?

  SvaraRadera
 11. Välkommen dit😊

  SvaraRadera
 12. Har du träffat någon ny? Är det därför du flyttar till Halmstad? Tycker man ska prioritera att barnen har nära till skolan och sina vänner framför sig själv. Men så tänker kanske bara jag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är det som säger att barnen inte kan få många nya vänner i Halmstad? Alltså det bästa av båda världar? Tryggheten och alla vänner kvar i Mellbystrand och samtidigt nytt, spännande och nya kompisar att lära känna. :)

   Radera
  2. Barnen fixar det jättebra! Man är lite bortskämd om man tycker att 20 min till skolan och kompisar är långt... Gjorde samma val när jag skilde mig för 10 år sedan, av olika anledningar. Visst mycket körande kan det bli ibland, men jag lovar inga barn är skadade för livet 😀 och alla kompisar finns kvar.

   Radera
  3. Herregud Lena vad är det för fråga? Där jag kommer ifrån hade hälften av ungarna 20min till skolan minst och de överlevde. Där behövde de oftast köras till varenda kompis också pga avstånd. Jobbar med barn som har skilda föräldrar och det är inte en flytt på några mil om man ändå får gå kvar i sin skola som orsakar att barn mår dåligt utan framförallt beror det på hur föräldrarna hanterar sin skilsmässa. (Dåligt) Samarbete och kommunikation är det som får barn att må dåligt mest. Barn mår bra av glada föräldrar. Grattis t lägenheten Meekatt! 💗

   Radera
 13. Åh, hoppas jag springer på dig en dag i stan då! Älskar allt du skriver och din härliga personlighet. Du har varit en stor förebild för mig i flera år och jag hade aldrig klarat av mammalivet utan dina kloka ord! Ut och föreläs med kvinna. Vi mammor behöver dig!

  Stor kram ifrån Sofie Andersson

  SvaraRadera
 14. Britt-Marie7 maj 2017 20:39

  Lycka till i fina staden Halmstad❤ Hoppas du behåller ditt fina strandhus i Mellbystrand😃
  Hälsningar Britt-Marie.

  SvaraRadera
 15. Förstår inte folk som tycker du flyttar långt? 20 min med bil till skolan tycker åtminstone jag är helt ok.
  Blir nog bra det där👍 o Grattis till nya boendet!

  SvaraRadera
 16. Lycka till vännen ❤️ Tror det blir hur bra dom helst 👌🏻

  SvaraRadera
 17. Superkul, Meekatt! Stort grattis! Söder är ett fint område, där kommer ni säkert trivas. Kram från Hanna.

  SvaraRadera
 18. Ja Grattis igen! Men jag kommer sakna dig! Det blir ju lite längre att gå ;)
  Lycka till ❤

  SvaraRadera
 19. Lycka till med allt. Det kommer gå finfint. Jag har flyttat 4 mil från orten barnens pappa bor på och som barnen går i skolan i. Funkar toppen att skjutsa dem varannan vecka. De trivs och vi trivs. Både gammalt och vant och nytt och intressant.
  Åsa

  SvaraRadera
 20. grattis och välkommen till stora staden!!!!
  bonne

  SvaraRadera
 21. Jag har gjort samma sak med barn i samma ålder som dina. Det blev hur bra som helst!
  Har man den inställningen du har så smittar det av sig på barnen och blir en positiv förändring för alla. Sen finns det alltid folk som känner att de måste tycka och kommentera ett och annat.
  Grattis till nya boendet! Det där kommer att bli hur bra som helst!
  Kram Amaltea

  SvaraRadera
 22. Grattis till lägenheten 🎉 jag tror inte heller det kommer bli nåt problem då de har er som sin trygghet som du skrev och att de har fått vara med under processen.
  Lycka till med att boa in er 💗

  SvaraRadera
 23. Äh, vi flyttade 20 minuter från orten där jag och ena dottern är uppvuxna och hon fick nya kompisar första dagen i skolan. Folk reagerade som om vi skulle flytta till andra sidan jordklotet. Barn har oftast lättare för sådana förändringar än vad vuxna har, så det där kommer att gå finfint. Lyckliga föräldrar - lyckliga barn. Med den grunden kan man bo i en grotta om så är.

  Lycka till med allt!

  SvaraRadera
 24. Det är lite konstigt att folk har så mycket bekymmer över vad andra gör eller ska göra.
  Grattis till nya bostaden.
  Det blir jättebra.
  Ni är så glada och fina på bilden.
  Lycka till nu.
  Kram Lasse

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!