måndag 3 oktober 2016

Luskrig, Längtan & Syskonkärlek!

Jag tror att Alice har fått de där jävla lössen 10 gånger nu. Jag är så LESS på det. Vi luskammar, behandlar, luskammar och efterbehandlar och kammar igen. Ändå kommer det tillbaks. Jag förstår inte. Vi behandlar alla i familjen - inklusive pappa som inte har något hår. Men det hjälper ju inte om inte alla föräldrar gör det. Jag har klarat mig undan löss i 36 år. Men i maj förra året kom det till Mellbystrandskolan...och det försvinner aldrig. Jag har försökt ALLT. Och jag har blivit expert. Jag ser dem på kilometers avstånd, haha. Jag har föreslagit en massa lösningar på skolan. En del mer uppskattade än andra. Luskamningsdagar i skolan istället för lappar hem som inte garanterar att alla kammar i alla fall...temadagar om löss där barnen får lära sig hur man hittar dem, läxa att luskamma... Jag har erbjudit mig att stå vid cykelställen med en trimmer och raka av alla barnen allt hår (ett av de mindre uppskattade förslagen faktiskt, haha.) samt att ta ett par heldagar och faktiskt vara i skolan och kamma igenom ungarna så att vi får bukt med det. Men då blir en massa föräldrar kränkta... Tydligen är det mer kränkande att någon säger att ens barn har löss...än att små äckliga djur bygger bo i ungarnas huvud och suger blod hela dagarna. Jag förstår inte...


Igår tröttnade den här mamman på luskriget och vi körde plan B. Den som får mammamaffian att vibrera misstänker jag. Vi färgade håret. Jag har pratat med en massa frisörer och alla säger samma sak - tona eller färga håret. Det tar död på skiten och nya löss sätter sig inte i håret. Så Alice fick fria händer att välja toning igår. Eller nja. Hon fick fria händer...tills jag insåg vad det betydde. Sen styrde jag in henne på en färg som liknade hennes egen. Så jobbar jag. Hon blev jättefin och stod framför spegeln i en timme igår och somnade med årets leende.  

I morse studsade hon upp och bad mig att platta håret på henne. Eeeh? Är det där mitt barn? Vad hände? Jag brukar få tjata i en kvart för att få borsta igenom det på morgonen! Men nu mår håret prima efter toningen och var lätt och mjukt att kamma. Yeyh! 

På väg till skolan blev Elton ledsen. Och Elton är aldrig ledsen. Eller ja...det hör liksom inte till vanligheten. Han är oftast glad så när jag är ledsen och säger att han inte vill till dagis...då vill han verkligen inte det. Så vi följde med Alice till skolan istället. Fatta vilken lycka! Elton gör ju inget annat än att längta till skolan! Han ÄLSKAR allt som har med läxor att göra och idag fick han vara med "på riktigt". 

 
 Stora Elton! ♥

Han lyssnade noga, gjorde samma svenskauppgift som de andra barnen och gick till och med fram och redovisade inför klassen ihop med syrran! Tack gulliga Sofia och Ann-Christin för att man alltid känner sig välkommen i klassrummet och för att Elton också fick prova på hur det är! STOLT kille kunde ett par timmar senare gå in på dagis och berätta om skolan. Nu längtar han ännu mer efter att få börja förskoleklassen nästa år.
 
 
Alice i sin nya fina hårfärg! ♥
 
Nu ska jag äta lite lunch och sen ska vi dra upp till Ullared och lämna böcker! Och ja...Alice ska äntligen få följa med upp...efter tre års tjat. May the force be with me...

over and out. 

//Meekatt...

8 kommentarer :

 1. Hur grym är du inte på en skala?! (Och på samma skala, hur dåligt är inte mitt skriftspråk? Borde kunna bättre..)
  Vilket suveränt sätt att lösa flera problem samtidigt, bra jobbat tjejen!
  Och vilket bra sätt att få en go start på skollivet, han ser ju ut som en liten ängel där han sitter.. :)
  Lycka till idag.. ;)
  Kramar ♥♥♥

  SvaraRadera
 2. Ett tips för lössen. Avsluta schamponering (eller om man kör balsam) med att droppa i några droppar lavendelolja och låt verka några minuter. Lössen gillar inte lavendel och sen vi började med det så har vi sluppit dom äckliga små krypen.

  SvaraRadera
 3. Vi har också luskammat i helgen.. Kli i huvudet på dottern i fredags, så det var bara att äta upp att jag i onsdags hos frisören (!) sa att vi "peppar peppar" klarat oss trots att det gått löss på skolan i över ett år. (Att frisören inte såg nåt ställer jag mig dock lite undrande till.) Men nu kliar det fan överallt!!!! Kanske är en toning som ska i helt enkelt. Iaf i mitt hår till att börja med! =)

  SvaraRadera
 4. Tips för att undvika nya löss! Använd ecokid balsamspray i torrt hår varje dag. Lössen ska inte gilla de oljor som är i den (tror dock att de är eteriska). Ingen garanti men varken jag, dottern, min syster eller hennes två döttrar har haft löss efter att vi började med sprayen. Mjukt och lent blir håret också.

  SvaraRadera
 5. Så vackra barn du har! /Matilda

  SvaraRadera
 6. Alltså nu får du sluta!
  Först ett inlägg om spindlarna from hell och nu det här om löss. Jag orkar inte! Jag överväger att sluta läsa din blogg, för just nu kliar det i hela min kropp och skräcken över löss blev nu rätt påtaglig, hahaha!

  Nä okejrå jag överdrev. Kommer såklart inte att sluta läsa. Det går ju liksom inte. Men om du sätter en varningsflagga inför varje sådant inlägg med obehagliga saker så vore jag tacksam. ;)

  Tack på förhand! /Fanny ♥

  SvaraRadera
 7. Vi har också kämpat med löss, sedan i MAJ! Sedan köpte jag luskammen Nitfree, den tar ALLT!
  Vilken jävla lycka! Sonen blev av med sina löss redan första behandlingen i maj, men dottern som har långt o TJOCKT hår, där har det varit ett rent helvete.
  Man tvättar, kammar, o så tycker man att Yey, de är borta.
  Så tar det några dagar eller nån vecka, "Mamma, det kliar.."
  Men sedan vi började med denna kam, så, peppar peppar, tror jag fan att odjuren är borta! :)

  SvaraRadera
 8. EcoKid balsam vid varje hårtvätt funkar för oss för sedan vi började med den har vi klarat oss i några år efter att förr ha fått hem det minst två gånger varje termin...
  /Karin

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!