torsdag 8 september 2016

Meekatt goes tvåhjuling!

Det här med att ligga i soffan och sova halva dagarna är verkligen inte min grej. Jag försöker varva ner och släppa på kraven men det funkar sådär. Jag blir skitstressad av att stressa ner. Har långa listor på vad jag måste göra och listorna blir bara längre. Jag ska försöka ignorera de där listorna och fokusera på det som är viktigt: Barnen...och mig själv. I know. Får en massa mail ifrån underbara läsare som försöker peppa och det uppskattas massor! Tack! Dock skriver många av er att "Jag känner igen det. För mig tog det tre år!" Men...skjut mig? Jag har inte tre år "över" just nu...
 
Igår gjorde jag dock en JÄTTEBRA sak för mig själv. Jag har spenderat ett par veckor sovandes nu och det håller inte. Jag är trött hela tiden, känner mig apstressad och orkar knappt ta mig ut. Men frisk luft behöver man! Och motion. Min läkare sa att jag hade lite högt blodtryck och jag får ångest av att vara så slö. Och jag vägrar sova bort tiden. Så jag åkte till Jönssons Cykelaffär i Billesholm och köpte mig en jättefin cykel igår! Kände mig som ett barn på julafton, haha. Hur ofta köper man fina saker till sig själv?!

Vi köpte ALLA våra cyklar i den affären under min uppväxt och det är så mycket nostalgi att komma dit. Idag är det Sveriges största cykelaffär. Jag minns känslan när man var liten och fick åka dit och välja cykel och jag minns att man fick välja ringklocka och cykelkorg själv så att cykeln skulle bli perfekt. Och det är exakt likadant idag. Samma underbara personal som lägger en massa tid på kunderna för att man ska hitta rätt cykel. Det är inte som att köpa cykel på Biltema där man får hem en låda med en "ikeabyggsats" som man svär över i timmar. Här får man provcykla i lugn och ro, de fixar den precis som man vill ha den, ställer in sadel och instruerar och lyfter till och med in den i bilen. Och ett handskak på det. I hur många butiker får man ett handskak och ett "Tack för affären!" idag? Så här ska man köpa cykel!
 
Massor med barndomsminnen. Den bästa sorten!
 
Det finns GALET många cyklar! Tusentals! Som en godisbutik. Alla färger, stilar och storlekar. Man kan gå i timmar och bara kolla. Och man hinner ändra sig 22 gånger...
 
http://nycykel.se/produkt/classic-gul-rosa-fjarilar/
Jag såg bilder på "fjärilscyklarna" på Facebook häromdagen och blev lite kär, därav min tripp till Billesholm. De är SÅ fina!
 
http://nycykel.se/produkt/classic-gul-rosa-fjarilar/
Är den inte helt ljuvlig?! Love it!
 
http://nycykel.se/produkt/classic-gul-rosa-fjarilar/
 
http://nycykel.se/produkt/classic-gul-rosa-fjarilar/
 
http://nycykel.se/produkt/classic-gul-rosa-fjarilar/
Ja, jag är lite kär i den cykeln, haha. Men det blev en annan efter noga övervägande.
 
Det här med tillbehör... Det finns oändligt med ringklockor, cykelväskor och piff för cyklarna. Tur att jag inte hade Alice med mig - hon hade aldrig velat åka med hem igen. haha.
 
Pimp my styre?
 
 
Över 500 olika sorters hjälmar fanns det. Jag köpte min första cykelhjälm sedan högstadiet. (Jag vet, jag är en sopa.) Det blev dock ingen av dem på bilden ovan, haha. Sven som är en av eldsjälarna i butiken gick noga igenom hjälmarna och tittade på mig som ett frågetecken när jag sa att jag kanske skulle köpa en hjälm. Jag valde snabbt ut en svart diskret hjälm. Den fick jag INTE köpa, hahaha. Man ska tydligen SYNAS när man är ute och cyklar - det är liksom det som är grejen med säkerhet. (Jag ville mest vara snygg, haha). "Hur mycket är ditt huvud värt tycker du?" Eeeh...vad svarar man på det?! Han tryckte på mig hjälmar och spände in och fixade bestämt. Jag var så snopen när jag åkte hem att jag glömde ta av mig hjälmen när jag skulle köra bilen. Men säkerheten först - ju!
 
Nu till det viktiga här! Min nya fina cykel! Jag valde mellan de där ljuvliga fjärilscyklarna som jag spanat in på nätet innan och var fast bestämt för att köpa när jag kom dit...och en elcykel. Jag har alltid sagt att det bara är gamla tanter som har elcyklar. Sen fick jag prova två olika. Herregud vilken känsla! Jag som är den absolut lataste jag vet cyklade 2,5 mil igår utan att gnälla en enda gång. Ingen motvind, inga backar...bara att trampa. Jag blev helt såld efter en snabb provrunda i Billesholm. Eller ja, jag blev helt såld i den långa backen när jag provade att stänga av elen och dog lite, haha.
 
Så jag fick omvärdera mina förutfattade meningar här. Jag tänker att det är bättre att faktiskt komma ut i friska luften i ngn timme och röra på sig...än att cykla på den fina fina fjärilscykeln ett par gånger och sen inse att jag är för trött och lat för att ta mig ut, haha. Så ELCYKEL blev det till tant Malin! Yeyh!
 
http://nycykel.se/produkt/classic-gul-rosa-fjarilar/Här har ni vrålåket! En 7-växlad Classic Elegance. Det är annat än mammas gamla treväxlade där dynamon fastnat mot hjulet och jag blir svettig bara jag ser skiten! Nu ska den "stylas" med en Meekattlogga bara sen är den PERFEKT. Obs, notera min färgglada hjälm i cykelkorgen! Jag vet Sven - saftey first! Och med tanke på vilken hastighet man kommer upp i så skulle jag aldrig våga cykla utan hjälm på den.
 
http://nycykel.se/produkt/classic-gul-rosa-fjarilar/
Här ska cyklas! Den här blekfeta kroppen ska få frisk luft och motion istället för att sova bort dagarna! Heja mig?
 
  Meekattbilen ska få vila lite tänker jag. Jag måste sluta ta bilen till allt. Hej miljön - jag vet att jag är lite sen. Men jag ska skärpa mig nu!
 
Är ni i cykeltankar så rekommenderar jag VARMT ett besök till Jönssons Cykelaffär i Billesholm. Här finns allt, nytt och begagnat och man kan lämna in sina gamla cyklar och få dem servade och fixade så de ser splitter nya ut. Jag ska lämna in mammas gamla cykel och göra iordning den till Alice tänkte jag. ♥
 
over and out.
 
//Meekatt...
 

17 kommentarer :

 1. Vilken cykelaffär, den skulle jag vilja gå i! Har en Bingolottocykel, men den funkar inte så bra för min trasiga kropp. Kanske man ska åka till Billesholm - det är ju bara 22 mil, enkel resa.
  Det blir ju perfekt för dig med elcykel, lagom mycket energi, och så kanske du kan stressa av även om du gör något.
  Kramen

  SvaraRadera
 2. Gudars, jag har inte cyklat på....ja, jag vet inte ens, sen jag var barn kanske?! Haha. Jag har alltid tyckt att det är så sjukt jobbigt att cykla och går hellre dit jag ska (eller tar bilen *host*) så en elcykel kanske vore någonting även för mig. Dock har jag inga pengar på grund av att jag är sjukskriven, men någon gång kanske ;)

  Annars vet jag hur det är att må dåligt och inte orka någonting så jag känner verkligen med dig. Jag har varit sjukskriven i faktiskt just tre år, typ, men tyvärr känns det som att jag knappt har tagit ett enda kliv fram mot förbättring. Det känns lite som att jag bara står och stampar samtidigt som jag i panik försöker få någon form av ordning på mitt liv. Det är hemskt! Jag tänkte alltid att "det är väl bara att vila en vecka eller två", men nej... Det fungerade visst inte. De sjuka är att jag FORTFARANDE tänker "det är väl bara...." Trots den tiden jag varit sjuk. Det kan ju vara en av anledningarna till att det inte blir bättre eftersom man först och främst måste ACCEPTERA skiten. Hur vet jag inte riktigt, men...

  Stor kram! Hejar på dig i alla lägen! Du är fantastisk!

  SvaraRadera
 3. Åh! Där har vi köpt massor med cyklar! Håller med dig i varje ord. En suverän cykelaffär med handskak och engagemang! Bästa utflykten när man får åka dit.

  Elcykel borde jag också skaffa! Jag är latare än latast och jag behöver orka hänga med ungarna, hehe.

  SvaraRadera
 4. FJÄRILSCYKELN! Måste ha!!!

  SvaraRadera
 5. Så bra att du tar hand om dig katten. Du är så värdefull för alla oss mammor och vi behöver ju ha dig kvar. Vila, cykla och ät gott. Vi finns här när du har energi.

  Grattis till vrålåket! Blev lite sugen jag med nu. Vad kostar en sån?

  SvaraRadera
 6. Såg din bil i Bjuv igår och undrade om du kört vilse eller om bilen var stulen. ;D

  SvaraRadera
 7. Heja dig Meekatt! Bra beslut och bra investering. Tror att man kan spara lite tid på sin sjukskrivning genom att vara ute i friska luften och röra på sig! Fin cykel också, fattas bara Meekattloggan nu ju.

  SvaraRadera
 8. Grattis till vrålåket! Ser perfekt ut! Jag har också elcykel och tänkte som du att det är för gamlingar, tills jag hade prövat och insåg att jag kan cykla till jobbet (2 mil) varje dag utan att komma fram genomsvettig. Gick ner 12 kilo första tre månader så det där med att man inte behöver trampa är bullshit, hehe.

  Bor i Malmö men det verkar ju värt en tripp till Billesholm när det vankas byte till en bättre modell. Jag har bara 3 växlar och det känns snålt ibland.

  Va rädd om dig katten! Vi möts kanske på cykel vägarna en dag! 😉

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 9. Caroline i Åstorp9 september 2016 06:56

  Klok man den där Sven som inte släppte iväg dig utan hjälm! Och vuxenpoäng till dig då som va medgörlig. Ringklockorna med blommor är SÅ åååh fina! Måste ha!!

  SvaraRadera
 10. Caroline i Åstorp9 september 2016 06:57

  Klok man den där Sven som inte släppte iväg dig utan hjälm! Och vuxenpoäng till dig då som va medgörlig. Ringklockorna med blommor är SÅ åååh fina! Måste ha!!

  SvaraRadera
 11. Jag har också funderat på att köpa en elcykel men de här fjärilscyklarna är ju för ljuvliga. Risken är förstås stor att både den ena och den andra sorten kan bli stulna snabbare än man hinner säga "cykel". Skör om dig, många hälsningar från Anne.

  SvaraRadera
 12. SköT om dig ska det förstås stå, ööh, jag slirade visst på tangenterna, hälsar Anne.

  SvaraRadera
 13. Vilka härliga bilder! Vad har du för kamera?

  SvaraRadera
 14. Åååh!!! Har du varit hos Bonnen?! BÄSTA cykelaffär en i världen! Köpte alla cyklar där när barnen var små. Inte varit där på 10 år nu men får nog bli ett besök och en provtur på en elcykel! ❤

  SvaraRadera
 15. vet i gudarna om jag vågar flyga fram på en elcykel :P såg svärsonen häromdagen ta kurvan i typ 110!! :O
  Ha en finfin helg kära du!
  Puss!

  SvaraRadera
 16. Hej, jag fick elcykel i 50årspresent av min man och det är så härlig känsla att cykla på den, när man som jag har ont i knäna så hjälper det otroligt mycket. Lycka till med cyklandet nu och kom ihåg att ladda batteriet :D
  Ta hand om dig fina Malin och kom ihåg att du är viktigast för dig själv och ditt mående, sen har du en härlig familj som finns omkring dig och stöttar dig.
  Bamsekram

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!