onsdag 17 augusti 2016

Skolstart, Misär & Skitungar!

Då var det första skoldagen idag. Alice börjar trean och på skrivbordet ligger hennes nya fina pennskrin och den blommiga mappen till läxorna. Men här ligger hon hemma i sängen med hög feber och ont i halsen. Femte dagen med hög feber. Lilla hjärtat... Vi var hos doktorn igår som misstänker körtelfeber och ska tillbaka på fredag för att ta ett blodprov. Tydligen ser man inte det så tidigt i blodet. Men idag sitter hon upp, har ätit en halv banan och gråter inte lika mycket över smärtan i halsen så jag hoppas det "bara" är en virusinfektion och att det vänder nu. Körtelfeber...vill vi INTE ha.


Alice är världens finaste storasyster. På riktigt. Jag slutar aldrig förvåna mig över hennes kärlek till sin lillebror. Hade jag varit henne hade jag satt honom på närmsta flyg till mot okänd destination...men hon bara älskar honom. Han bråkar, retas, väsnas och är allmänt 5-årsjobbig. Ändå...är han den bästa i livet. Jag är så glad att de har varandra nu och i framtiden.

Igår var Alice hos doktorn. Hon hade hög feber och jätteont i halsen. De tog halsprov på henne och hon rörde inte en min även om jag såg på henne att hon ville välta hela labbet och skrika hysteriskt av smärta och obehag. När sköterskan tog fram den lilla "Pippiväskan" med belöningar i form av klistermärken och små figurer spände Elton upp ögonen som om det var en väska full med guld. Alice tårar rann längs kinderna och hon knep ihop hela ansiktet när hon försökte svälja. Hon letade länge i väskan. Fina märken, ringar och blingbling. Sen tog hon fram en glittrig liten ödla, sneglade frågande på lillebror som log stort och sa sen "Denna vill jag ha tack!". När vi kom utanför vårdcentralen kramade hon mig hårt och länge. Sen gav hon Elton ödlan. Sån é hon. Världens bästa storasyster! ♥

Inne i väntrummet passade såklart Elton på att vara...sig själv. Suck. Han pratade naket, bh:ar (som är det absolut roligaste just nu!) och han berättade för alla att han brukar ha kalsongerna på huvudet. Det blev ett litet fniss i väntrummet. Sen kom det ett "DET BRUKAR PAPPA OCKSÅ HA!!". Man blir alltid lika stolt. Alice ville dö lite av skam.

Idag är tösen lite lite piggare. Febern håller sig under 39 och hon kunde svälja lite yoggi. Elton är uttråkad och understimulerad och även om jag vet att det är mitt fel så är han ganska svår att gilla emellanåt, haha. Var fan kommer energin ifrån?! Jag...vill bara sova efter natten "from hell". Jag satt upp hela natten med Alice i famnen och idag känns det som att jag blivit överkörd av ett tåg.

Men säga vad man vill om Elton. Humor har han i alla fall. Jag satt på toaletten förut och i vanlig ordning är pappret alltid slut. Jag ropade på barnen: "Kan någon komma med toapapper till mig?!" och fick svaret från soffan "Neeej. Vi får ju inte störa dig på toaletten. Du har ju till och med skrivit en bok om det!" Skitungar...

 
over and out.
 
//Meekatt...

3 kommentarer :

 1. Åhhh så gulligt <3

  Här hatar storebror 8 år lilla syster 5 år. Han hade aldrig gett bort sin belöning :-)

  Krya på ⚘

  SvaraRadera
 2. Fina Alice och härliga Elton! <3
  Hoppas tösen kryar på sig snabbt, så ni slipper oro och VAB.

  SvaraRadera
 3. Jeg hadde et valg; enten bruke 5 minutter og 100 kroner på å kjøpe en pakke kondomer, eller bruke 5 millioner og 18 år på å late som om barn er gøy. Jeg kjøpte kondomer. Det er et tips, et godt tips.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!