onsdag 24 augusti 2016

Gladare spypåsar, Sexshopar & Lycka i en bokhandel!

Ja, då var jag på plats i Oslo igen och det har varit en lång, intensiv men jätterolig dag. Klockan ringde 03,25 och jag övervägde för en stund att stänga av den, somna om och ignorera hela världen. Men jag gjorde inte det. Efter en dusch och en massa kaffe var jag på gång och begav mig mot tåget. Jag säger ju jämt att norrmännen är mycket gladare än vi. De låter glada alltid. Det kan va därför det är lite svårt att ta debatterna i Norge för hur illa de än tycker om mig så låter de ju skitglada. Till och med spypåsarna på tågen är glada. "Uff, da!" Hahaha, Uff, da?! Underbart. Lite som "Hoppsan hejsan här sitter jag och kräks lite bara. Låt inte mig störa!" Love it. Jag ritade tuppkam på gubben och skrev "kokain" på den lilla påsen och la tillbaka den. För sån é jag. 
 
 
Väl framme i Oslo tog jag en taxi till hotellet, duschade och bytte om på 6 minuter och kastade mig i en taxi till förlaget. Här hade vi mediaträning (Haha, de är rädda att jag inte ska uppföra mig?!) och planerade marknadsföring och annat kul som ska ske i höst. BÄSTA gänget har jag i ryggen! Underbart att få jobba med Pantagruel förlag!

Sen fick jag en rundvisning på stan av Kristoffer som pekade ut allt viktigt i Oslo. Bibliotek, regeringskvarteret och sexshoparna. Vad mer behöver man liksom? Jag har ju lite av en mani...och besöker ALLTID bibliotek när jag är i nya städer. Jag måste in och sniffa på böckerna och få drömma om att en dag ha en egen hylla med en massa böcker. Nu har jag ju en - yeyh!

En lunchdate med en trevlig journalist och en jättegod citrontårta hann jag med också. Det gäller ju att hålla volangerna spända liksom.

 Biblioteket - fantastisk byggnad! Inte lika imponerande på insidan dock. Men doften fanns där! ;)
 
Jag passade på att gå in och kika i lite butiker på vägen till hotellet. Man kan ju inte shoppa loss i Norge. Här kostar det för fan en hundring att nysa. Men jag gick förbi den här fina byggnaden mitt i city - Eldorado:
 
Det är tydligen en gammal bio som numera är en bokhandel. Jag var ju tvungen att gå in. Vilken bokhandel!! WOW! Där vill jag jobba!
 
 
Helt fantastisk bokhandel! Blev helt kär i byggnaden. När jag blir aprik ska jag köpa den, haha. Jag började prata med personalen där inne och berömde deras fina bokhandel och berättade om min skruvade dragning till bibliotek och bokhandlar. Då berättade hon det här:

 
 
 Nästan längst upp till vänster!! KOLLA!! MIN bok! DÄR INNE! Blev så glad att jag för en stund övervägde att köpa den. Sen kom jag på att det var korkat, haha. Men känslan!
 
Lite overkligt allt detta som händer nu. Imorgon ska jag sitta i direktsänd TV och få prata om boken på bästa sändningstid. Jag ska inte svära en enda gång...hoppas jag. ;)
 
Men nu - ett glas vin på Aker Brygge. För det är jag värd. Sen svimma av trötthet! Wish me luck imorgon! 07,45 - God Morgen Norge (TV2).
 
over and out.
 
//Meekatt...
 

2 kommentarer :

  1. <3 Du kommer att ÄGA!!! Kram

    SvaraRadera
  2. Spark i rumpan och break a leg!
    Du kommer att vara bäst!
    Kramen ♥

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!