lördag 23 juli 2016

Tosselilla, Gamla minnen & Bulle med bulle!

Då var vi hemma efter tre dagar i fina Skåneland och Tomelilla. Vi checkade in på campingen alldeles intill Tosselilla i onsdags och slog upp vårt "lilla" 8-mannatält. På plats mötte vi upp min lillebror Anton och hans flickvän Frida. Efter en snabb uppackning, bäddning och en iskall cider begav vi oss in på Tosselilla Sommarland. Vi ÄLSKAR Tosselilla och är där varje sommar. Jag har varit där sen jag var liten och tycker fortfarande att det är världens bästa sommaraktivitet förutom nakencamping. På Tosselilla finns ALLT och både barn och vuxna älskar det! Har ni möjlighet så åk dit. Vi tog två heldagar och varken jag eller barnen blev mätta på det. Vi köpte 2-dagarsband för 400 kr och då ingår ALLT i två dagar. Bada och åk hur mycket karuseller du vill, kör segway, gocart, paddla kanot, trampa trampebåt och en massa mer. Det tar liksom aldrig slut. 

Vi började resan med frukost på Hallandsåsen. Här lärde jag Alice att äta "Bulle med Bulle" och kan nu säga att tösen är fullärd. Det var min sista läxa i livet. Heja mig? 

Fler än jag som käkade "bulle med bulle" under högstadie/gymnasietiden? 

Hela gänget inne på Tosselilla.

Nöjd badkille!

Fruktansvärd rutschkana!? Varför utsätter man sig för sånt? ;)

Galningarna som åkte Hyper...om och om igen. Till och med Alice åkte! Jag...hade hellre dött.

Där uppe sitter min lilla bebis. Numera 8-år gamla bebis...men ÄNDÅ?! Usch!

Virvelvinden är helt klart den stora favoriten! Jag åkte 12 gånger!

Heja lillebror!

Yeyh!!!

En båtfärd i solen. Mamman i familjen körde med vin i sportflaskan och höll sig i skuggan på land med stukad fot, haha. 

Lyckliga och modiga Alice!

Mer vatten...

...och ännu mer...

...och ännu mer!

En utav poolerna för de mindre barnen. Frida och Elton i "krockbåtarna"

Man kan ju bara älska Skåne. Kolla utsikten! 

Antons premiärtur på Segway. Stolt storasyster jagar med kameran, haha. 

Måste ju bara tipsa! Här käkade vi VÄRLDENS godaste pizza - två dagar i rad! Pizzeria Milano i Tomelilla. Fantastiskt goda! 

Självklart hade jag min fina campingutrustning med mig...till familjens stora lycka...typ. 

Vi avslutade fredagen med en roadtrip i fina Skåne.

Jag är ju uppväxt där och har en massa härliga barndomsminnen i trakterna. I Vanstad hade mormor och morfar sin gård...med kor, grisar, katten Lollo och en massa kattungar, hundarna Snobben och Baffi och en massa annat mysigt. I Äsperöd bodde farmor och farfar...och gamlamormor Anna som alltid bankade oss jättehårt i ryggen när hon kramade oss. Sen fick vi en tia var. Vi var inom min morfars grav som jag inte besökt på över 15 år och jag pekade ut de bästa bigarråträden. 

Jag grät en skvätt i framsätet av gamla lyckliga minnen, saknad och lite nostalgi...och barnen grät i baksätet för att de slogs och hatade varann. Fantastiskt. Det jag lärde mig av detta var att om man vill visa upp barnen sina gamla barndomsminnen och ha en mysig stund tillsammans...så ska man åka runt ensam - utan barnen...och sen visa foto på skiten! 


over and out.

//Meekatt...

2 kommentarer :

  1. Ser härligt ut! Jag lyckades övertala mannen nu så vi åker ner lördag och söndag! Yippi!! Här ska åkas vattenrutckikanor tills vi mår illa!

    Kram på dig katten!

    SvaraRadera
  2. Bulle med bulle är ju supergott, konstigt att det bara är skåningar som upptäckt detta! Var ett tag sen nu, tror jag ska ta och göra mig en snart!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!