torsdag 30 juni 2016

Skratt, Sorg & Makeover!

Eftersom att livet är lite på paus just nu så blir ju även bloggen det. Tråkigt nog. Jag saknar ju bloggen och kontakten med alla er jättemycket. Jag tycker bara att livet är skittråkigt just nu och då blir bloggen tråkig. Och då är det bättre att inte blogga alls...tänker jag. Men det är kanske fel? Livet är ju upp och ner...för oss alla. Och ni läsare brukar ju hänga med mig i både upp- och nedgångar. Just nu känns det bara som att jag inte har några svar...på någonting.

Vi kämpar på här. Idag hade vi bokat Familjerådgivning vilket vi såg fram emot. Eller nja, med blandad förtjusning då, haha. Vi har varit där ett par gånger och det är vidrigt och förlösande på samma gång. Skratt och gråt, jobbiga och hårda ord blandat med kärlek och sorg. Det här med att separera efter 16 år är svårare än jag någonsin kunde ana. Jag är verkligen trasig. Bara någon tittar på mig så bryter jag ihop. Och folk förväntar sig liksom inte det. Jag är ju alltid den glada... När folk frågar mig numera hur jag mår svarar jag för första gången i mitt liv ärligt att det är skit och folk står lite som frågetecken. Jag vet att det vänder och blir bra igen. Men just nu är jag i stadiet där jag vill ligga i fosterställning i soffan och slicka mina sår och den enda i hela världen som kan trösta mig...är Freddy. Och han behöver minst lika mycket tröst som jag just nu.


Idag...samlade jag kraft och tog mig till rådgivningen i tid...och det visade sig att vi fått fel datum och skulle vara där först imorgon. Fantastiskt. Men istället för 1,5 timmars hulkande på Familjerådgivningen blev det kaffe och solbulle på Cecilias i Laholm. Terapi för själen det med. Nya tag imorgon...

Mitt i allt kaos har vi dragit igång ett roligt projekt. Freddy åker till Kina i helgen, barnen börjar sitt sommarlov på måndag och vi behöver fokusera på något annat hela familjen. Så just nu är det makeover av huset som gäller. (Jag är i och för sig i mycket större behov av en makeover än huset just nu men vi fick prioritera.) Jag brukar säga att vi bor i "det kräkfärgade huset på hörnan" till de som letar efter vårt hus. De förra ägarna valde kräkfärg på huset...med gröna foder...och röda fönster. När vi köpte det tyckte vi att det var skitfult och planen var att måla om det samma sommar. Det var snart 8 år sedan, haha.  Lite som med listerna i köket. Vi blev "klara" med  köket för 7 år sedan. Listerna är fortfarande inte uppe. Men nu ska huset äntligen bli vitt och fint! Igår kväll började vi projekt "tvätta fasaden" vilket måste vara världens tråkigaste uppgift. Ungefär lika tråkigt som att maskera innan man ska måla om. Allt förarbete är aptråkigt! Men ja, man kommer tydligen inte undan...

Igår köpte vi vit färg, en ny jättefin ytterdörr och idag beställde jag en snygg skylt att sätta på huset. En sån där fin akrylskylt som sitter en bit ifrån väggen - genomskinlig med adressen i svart text på. Kommer bli supersnyggt! Spanat på dem ett tag men då har de kostat någon tusenlapp. Nu hittade jag den på Skyltmax för under femhundringen - Yeyh! Kommer bli ett lyft för hela huset och jag får äntligen husnumret i BOKSTÄVER istället för tråkiga siffror som alla andra har. Jag ville skriva "Meekatt Casa" men blev nedröstad av övriga familjemedlemmar. Får väl sätta det på strandhuset när uthyrningen är över. ;)

Före- och efterbilder på huset kommer så fort vi är klara. Nu planerar jag att göra klart allt på kontoret idag och imorgon och sen ska jag bara leka Ernst och fixa med huset och dricka rosé i två veckor. För det behöver jag!

over and out.

//Meekatt...

7 kommentarer :

 1. Ernst är kung och du också bästa Malin!!!

  SvaraRadera
 2. Vill oxå ha husnummret i siffror, men maken gick emot det. Tydligen så kan man inte ha "sex" skrivet på huset när lilla mamma kommer. Han är ju fortfarande oskuld, och trebarnsfar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha oslagbart 😊 /Lisa

   Radera
 3. åh, rose i två veckor låter helt fantastiskt. Kanske jag också ska göra det?

  SvaraRadera
 4. Skulle jätte gärna vilja se hur det blev med er nya skylt på huset då vi själva försöker bestämma oss för om vi ska köpa en akrylskylt från skyltmas =) har du möjligen någon bild man kan få se =)

  SvaraRadera
 5. Skulle jätte gärna vilja få se hur det blev med er nya skylt på huset. Vi själva försöker bestämma oss om vi ska köpa en akrylskylt från skyltmax. Har du någon bild på skylten på ert hus =) ?

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!