tisdag 19 april 2016

Meekatt goes ut i världen - utan vuxen!

Ja, jag ska göra det. Jag ska ge mig ut i världen HELT ENSAM. Utan en vuxen. Fatta! Hur tänker jag här egentligen? Jag vågar inte ens flyga inrikes ensam. Jag tror att jag ska slarva bort min väska på flygplatsen, gå vilse och komma på fel plan eller tappa bort mitt pass. Jag är en mes när det kommer till resande. Det är därför jag alltid åker till Göteborg och bor på samma hotell, haha. Min första tanke var att åka till vårt älskade Dorado Beach på Gran Canaria. Jag ÄLSKAR det hotellet, spaet, poolen på taket och drinkarna. Men nej, nu ska jag ju bli vuxen (eeeh?) så det lutar åt Mallis. ALLA säger att Mallorca är bra så det får nog bli en resa dit.

https://www.tripx.se/resa-till/spanien/gran-canaria/arguineguin/dorado-beach-aparthotel-all-inclusive/
Ljuvliga Dorado Beach! ♥

Men ja, det har varit och är tufft nu. Jag behöver komma iväg, jag behöver SOL och jag behöver Malintid. Så ikväll har jag spenderat hela kvällen inne på Tripx och letat resor. Vi har rest med Tripx de senaste gångerna och det har varit supersmidigt och jättebra priser så det känns tryggt för 5-åriga mig, haha. Men hur väljer man? Vart åker man? Kan man få en lapp runt halsen med namn och telefonnummer och målaböcker på flyget som alla andra barn som åker ensamma?! Och kommer folk tycka att jag är skitkonstig som åker ensam? Jag tänker ju så om folk som går på bio ensamma. VARFÖR går man på bio själv?! Jättekonstigt och läskigt. Jag skulle känna mig dumpad, haha. Fast jag älskar att gå ut och äta ensam...och där ser man ju egentligen mer dumpad ut...hm. Jag har för mycket konstigheter i mitt huvud känner jag...och rädslor att övervinna. Steg 1 blir en resa till solen - all by myself! Jag har pass, bikini och Hawaiian Tropic redo. Vad mer behöver man? (Tabletter mot magsjuka och 10 liter handsprit!) Ja, och lite kroppsliga förberedelser kanske...


Beach 2016 kom lite snabbare än väntat. Men vafan...jag har en kropp och jag har en bikini. Alltså har jag en bikinikropp. Heja mig!

Har ni rest ensamma? Utan någon vuxen? Hur var det!? Inser ju att detta kan bli läskigt och jättejobbigt för kontrollfreaket inom mig. Men garanterat underhållande för er att följa! ;)

over and out.

//Meekatt...

19 kommentarer :

 1. You can do it! Jag flyger själv till Madrid på lördag och går på fotboll för ingen annan jag känner vill följa med. Iof är jag van vid att flyga själv så jag hetsar inte upp mig över den biten. Och på bio går jag ofta själv. Man sitter ju ändå bara där i mörkret liksom. Däremot avskyr jag att behöva äta ute själv.

  SvaraRadera
 2. Jag brukar skylla på att jag är så fattig, men egentligen är jag livrädd för att åka just för att komma bort osv. Så de längsta hemifrån jag åkt va en dygnskryssning men mamma till Finland när jag var typ 18. Så sorgligt! Är så avis på alla som vågar bara åka, själv är jag glad om jag vågar ta mig till en nyöppnad affär.. 😂

  SvaraRadera
 3. Jag har rest själv på delar av en jorden runt resa och det är bland det mest utvecklande och utmanande jag har gjort, har inte ångrat det en sekund, så åk, åk, åk!!!

  SvaraRadera
 4. Vi är just nu på Sunwing Side East Beach... tänkte på dig då här finns handsprit vid matsalarna ;-)
  Kram på dig o du,du fixar det.

  SvaraRadera
 5. Har rest själv två gånger och jag åkte till Bulgarien. Nåt av det bästa jag gjort

  SvaraRadera
 6. Åh lycko oss som får följa bloggen på ditt första vuxenäventyr, haha. Kan bara bli hysteriskt! Och lycka för det resebolag som får skicka iväg dig! ;)

  Kram och heja dig! You can do it!

  SvaraRadera
 7. Älskar att du är back in business med bloggen! Saknat dina inlägg till morgonkaffet!
  Var rädd om dig och lycka till att hitta resa. Sak bli intressant att få följa, fniss.

  SvaraRadera
 8. Utan vuxen!! Jag känner EXAKT likadant alltid. Underbart att vi är fler.

  SvaraRadera
 9. Dags att boka en brasiliansk kanske katten? ;D

  SvaraRadera
 10. Roger & Johnna20 april 2016 12:17

  Vi provade Dorado förra året efter att ha följt dina resor och vi blev också förälskade. Vilket kanonställe för hela familjen! Ser fram emot fler tips. Vi siktar på Barcelona nu i juni men i jul blir det nog Dorado igen. Svårt att hitta något liknande för samma pengar.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 11. Brukade resa till gran Canaria själv innan familjen kom. Rekommenderar "vuxenhotell" så slipper man snorungar vid poolen och oftast brukar det finnas bra med ögongodis. En all inclusive på det så har man löst veckans spritranson :)

  SvaraRadera
 12. Resa själv är ljuvligt! Det borde alla prova! Gå på restaurang själv här hemma i Sverige skrämmer mig enormt mycket, hahaha.

  SvaraRadera
 13. Jag har rest ensam en hel del sedan jag fyllde 18, irrat runt i storstäder mitt i natten och letat boende, åkt långfärdsbuss, föyg, färjor i Grekland. Att resa själv är beroendeframkallande - visst kan det kännas ensamt ibland och visst kan det vara krångligt att inte ha ett bollplank eller nån som typ kan hålla ett öga på ens bagage när man går på toa, men fördelarna uppväger det med råge. Lyckan när saker går ens väg, planer går i lås... Hur man växer som människa. Frihetskänslan. Spänningen! Och den fantastiska möjligheten att (nästan utan att man tänker på det) reflektera över allt därhemma.
  Heja dig! Tror att du kommer att få en underbar resa. All logistiken skall du inte oroa dig för, det finns alltid människor att fråga. Äldre damer brukar ha stenkoll och få lite moderskänslor för en ;)

  SvaraRadera
 14. Heja dig Malin! Tror du gör precis vad du behöver, härligt att läsa att du tar dig tid för DIG.
  Fler behöver våga göra det!

  Du är så himla bra för många av oss här ute, jag inspireras av dig varje gång jag läser dina kloka och roliga inlägg.

  Nu kollar jag också på en ensamresa! :)

  SvaraRadera
 15. Jag har rest ensam, fast då mest gruppresor där man åker runt och kollar på kultur.
  Bio ensam, det hände flera gånger i veckan före jag blev sambo. Numera tycker jag nästan det är aningen irriterande att gå på bio med någon. Någon som vill säga något, mitt i filmen?!
  Fast nu går jag så sällan på bio...
  Däremot äta mat ensam på restaurang, det klarar jag INTE. Nästan så att jag hellre svälter eller köper en sorglig macka och äter ensam på mitt rum om jag är ute på jobbresa.

  Du kommer att klara det fint.
  Turkiet skulle jag undvika men Mallis låter toppen. :)

  SvaraRadera
 16. Du klarar dig kanon!
  Jag åkte från Alicante ensam, via trondheim- och glömde kameran på flygstolen när jag skulle byta plan 😅. Men det löste sig det med till slut, även om kameran kom hem 2 månader senare än mig 😆

  SvaraRadera
 17. Jag åkte alldeles ensam till Dubai en gång. Väl där mötte jag upp med en av mina bästa vänner, så det var bara själva flygresan dit som var i ensamhet. Jag vet inte varför, men jag blir så awkward när jag gör sådant själv. Vet inte vad jag ska titta på, var jag ska ha mina händer, hur jag ska hitta, hur jag ska gå, stå, äta, dricka... Det är nog bara trollen i huvudet som spökar, men generellt gillar jag inte att göra saker ensam. Jag är betydligt mer bekväm i vuxet sällskap.

  SvaraRadera
 18. Åh gud vilken dröm att få åka iväg helt själv! Det kommer gå bra! Jag har åkt till och från Australien själv massa gånger (och då byter man flyg minst 2 gånger) och flygplatser är nog nästan omöjliga att gå vilse på. Skyltar och hjälpsamma människor överallt! Väldigt avis som sagt, här sitter jag och lunchar utan barnen och trodde att jag hade det bra xD

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!