söndag 24 april 2016

Efterlängtat kalas, Sockerchock & Cykelarsle?

I fredags var det äntligen dags för Alice kalas. Hon fick inget kalas när hon fyllde sju. Vi kom hem från Kanarieöarna dagen innan hennes födelsedag (som ju är på nyårsafton av alla dagar) och sen hade jag 150 anledningar (undanflykter) för att slippa kalas. Sen fyllde hon åtta...och vi blev återigen aldrig färdiga för kalas. Jag släppte boken och det har varit kaos hela våren. Men nu - i fredags (4 månader efter sin födelsedag) fick hon sin fest och alla tjejerna i klassen var hembjudna på Våffelfest!
 
I väntans tider... ♥
 
Jag hade pimpat altanen och förberett för 12 tjejers våffelfrossande
 
Lyfter man av fönstret till köket får man en Våffelkiosk - haha. Praktisk! ( <-- Man slipper kladdiga barn inomhus!)
 
Våffla med glass, grädde, hallon, blåbär, hallonsylt, chokladsås, minimarshmallows, strössel och chokladbollar. Så gör man om 12 glada 8-åringar till 12 skrikande monster, hahaha. När sockret kickade in var jag väldigt nöjd med beslutet att "bara" ha ett två timmar långt kalas.
 
Och så här somnade en nöjd Alice en halvtimme efter att gästerna åkt...mitt i en teckning.
 
Skattjakt, halsbandspysslande, under hökens vingar, MASSOR med socker, goodiebags, en massa skratt och fnissande. Det ÄR ju roligt med kalas även om man egentligen hade behövt stärka psyket med tre glas vin innan anfallet. När ljudnivån var som värst drog vi igång "viskleken". Jag började med att viska "Alice mamma är en bajskorv" till en av tjejerna och när viskningen nått laget runt kunde jag skälla på alla 12 för att de hade kallat mig för bajskorv. Moget. Men sån é jag.
 
Idag har vi cyklat runt i Mellbystrand och sålt majblommor. Jag tror att vi lägger ner businessen för i år nu. Alice har kämpat på jättebra men nu möts hon av "Vi har redan köpt" överallt. Och ja, mitt feta arsle klarar inte av en cykelsadel de närmaste dagarna i alla fall, haha. AJ!?
 
Ikväll har vi övat på klockan. Köksklockan fick sig en pimpning. Inte så vackert kanske men väldigt praktiskt. Nu har jag varit pedagogisk så det räcker för hela 2016. Heja mig!
 
 
over and out.
 
//Meekatt... 

1 kommentar :

  1. Alice ser ut som flickan på tavlan bakom :) Gulligt!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!