torsdag 3 december 2015

Väntan, Svenskt gnäll & Mammapiff!

Jag kollar brevlådan 10 gånger per dag nu. Väntan är fruktansvärt lång! Boken ska trilla in när som helst och just nu känns det som att jag väntat i 30 år. Och ja, det har jag ju egentligen gjort. Men snart har jag den i min hand - yeyh! 

Har ni föresten hört att kriget i Syrien fortfarande inte är löst? Det krigas och dödas för fullt och människor flyr för sina liv där ute. Fast ja, nu har vi ju ett större problem på vår jord. Julkalendern är inte tillräckligt julig. Nu jävlar får det vara nog! Svenska folket sätter ner foten och redan efter första avsnittet har alla föräldrar berättat för sina barn att julkalendern är skit, haha. Lycka till att få barnen att uppskatta den nu! Mina barn var inte direkt jätteimponerade av den första kvarten men med glögg, pepparkaka och en samlad familj utan mobiler och paddor i händerna var det i alla fall en ganska mysig stund. Jag känner spontant att om man låter dessa 15 minuter påverka hela ens julkänsla så har man stora problem. Ja, det var bättre förr. Allt var bättre förr. Innan man fick barn och slapp bry sig om skiten. ;) Nu gör vi det bästa av det här och skapar julstämning tillsammans med barnen med eller utan historia. Tror det kan vara en bra julkalender för mig som förträngt hela min skoltid så när som på hånglandet och alla "bulle-med-bulle" man köpte på rasterna. 

I helgen ska det byggas pepparkakshus och sockerborg hemma hos oss. Jag försöker tvinga fram lite julkänsla hos mig själv trots att det är ganska ångestladdat. Julen förknippas så mycket med sorgen och det gör nästan fysiskt ont att hänga upp de där förbannade stjärnorna i fönstret. Mamma skulle ju varit här. Hon skulle åkt med Alice till tandläkaren idag och hon skulle gjort knäck och skällt över ostabila former. Hon hade också hatat julkalendern. Sån var hon. Hon skulle inte dö. Något blev fel...

Men barnen behöver få känna att julen är mysig och Elton räknar ner och längtar. "Mamma, detta är den bästa dagen i mitt liv" säger han varje gång vi julfixar, tänder ljus och myser, haha. Han är en oerhört tacksam liten man...till skillnad från storasyster som tycker att allt är jobbigt, tråkigt och svårt. 7-åringar är inte min grej har jag förstått. Tur att hon blir 8 om 4 veckor!

Nu ska den här blekfeta trötta mamman unna sig lite lyx. Om en halvtimme ska jag bli ompysslad och snygg i håret på Pause Hair & Style på Brogatan i Halmstad. Lycka! Inte varit och fått slingor och klippt mig hos frisören på över två år! Jag är ju en sån person som inte provar nya saker, haha. Ny salong - skräckblandad förtjusning! Men den här mamman behöver verkligen piffa till sig lite efter en tung höst med vipkort på sjukhuset och en massa gnäll och då går jag till den salongen som alla säger är bäst i stan! Wish me luck! Elton sa "Blir du inte fin mamma så kan jag klippa dig när du kommer hem!" Skönt att veta att det finns en räddning.

over and out.

//Meekatt...

3 kommentarer :

 1. Jag har haft 4 st 7 åringar och jag kan erkänner; 7-åringar är guds straff till föräldrarna ... Det är tur att det bara är 1år som det handlar om. Håll ut, det blir bättre !!!! Snart kommer det lilla hjärtebarnet som man saknat så tillbaka. Dock bara för några år, sen är de tweenies ... Det är tur att det finns semlor ;)

  SvaraRadera
 2. Alltså Elton, hur skön är inte han?

  SvaraRadera
 3. Hej, jag blir lika rörd och berörd varjegång du skriver om din älskade mamma. Det gör ont i mig också, jag förstår att du har det extra jobbigt nu <3
  Stor kram till dig

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!