onsdag 28 oktober 2015

Dyra kalas, Dåligt samvete & Dumleklubbor?

Veckans krönika i Hallandsposten är ute - klicka på bilden för att läsa. Jättekul med så mycket positiv respons ifrån er som läser HP. Får massor med mail och hejarop - underbart! Tack för det!

Och Mellbymammor - don't hate med, haha. ♥


http://hallandsposten.se/folkfamilj/kronikorkaserier/1.4418234-dyra-kalas-for-ett-gang-attaaringar-
over and out.

//Meekatt...

https://invinitum.com/

23 kommentarer :

 1. TACK för den här krönikan! Jag är en av de där mammorna som inte har råd och får dåligt samvete för att alla andra hyr lokaler och slår på stort. Jag vill inte göra barnen besvikna så sist lånade jag pengar av farmor och bjöd alla på busfabrikenkalas. Jag ville dö. Det värsta jag varit med om. Jag var så stressad och rädd att tappa bort ett barn att jag höll på att svimma. Aldrig mer.

  Så tack för att du som egentligen kan sätter ner foten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det är ju just det som är grejen. Oavsett om man har råd eller ej så är en HEL klass på tok för mycket för att det ska bli roligt. Det blir stress och hets istället för roligt. Och kalas ska vara roliga! ♥

   Radera
 2. Åh du är så klok katten! Vi hade stort kalas med hela klassen och Emilie (min 6-åring) hann inte ens njuta av kalaset för att jag stressade så. För många och för mycket. Precis så är det. Tack för att du får mig att fundera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste stanna upp och fundera ibland. Vad håller vi på med? Och varför?

   Radera
 3. Fast man gör väl som man vill? Jag VILL ha ett stort kalas och njuter av att ha alla kompisarna hemma hos oss. Blir du stressad av det så har ju du problem och inte alla vi som tycker om det. Tur du inte är lärare, de har ju 25-30 ungar varje dag. ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast om jag hade varit lärare hade jag inte haft 25-30 sockerspeedade ungar i mitt hus. Stor skillnad.

   Radera
  2. Haha. Ja, det är ju minsann tur! Själv tycker jag det är tur att du inte utförde en operation på mig - för att du inte är utbildad för det. Eller har det intresset. Det är det som är så fint med folk - Man gör det man kan .. och vill .... (jag gör iofs väldigt mycket jag inte kan med men :p )

   Alla dessa onödiga kommentarer helt enkelt! Folk har för lite att göra! ;)

   Radera
  3. Hondjuret: Haha, vad menar du? Vet du hur många Grey´s Anatomy jag sett?! Jag hade LÄTT fixat en operation på dig! ;)

   Radera
  4. Hahaha! I should Have known! Då är frågan: vilken karaktär jämför du dig mest med? Eller ja, kan relatera mest till? Jag tänker lite dig och Callie Torres. Dansar nakna och tycker det är kul att bryta benen på folk? 😂 Men jag kan ha fel! :D

   Radera
 4. Du skriver alltid så bra :-D
  Mvh Camilla
  www.minstorafamilj.se

  SvaraRadera
 5. Älskar att du skrev detta. Hittade in hit via Hallandsposten efter ett högt HALLELUJA på fikarasten, haha. TACK!

  SvaraRadera
 6. Ja, jösses - pressen, ångesten och pengarna. Det hela har faktiskt blivit rätt hysteriskt...

  SvaraRadera
 7. Hahaha..hatar också barnkalas...asjobbigt..mina barn får välja 3 kompisar..det räcker!!! Kommer några kompisar och morföräldrar också så de har fullt upp..för två veckor sedan hade vi kalaset i skogen!grillade korv och fann en skattkista med godis istället...jag skiter fullkomligt vad andra tycker! =)

  SvaraRadera
 8. Oh, vad glad jag blir för detta.
  Det hyrs in hoppborgar och trollerikonstnärer, serveringspersonal, lekledare och "fan- och- hans- farmor" när ungen fyller 5.
  Vad får de för förväntningar framåt i livet då ?
  Nej, tacka vet jag lite lugnare och mysigare hemma med bara de allra bästa kompisarna
  och fiskdamm.
  Hoppas någon smarting kommer på att gå tillbaka till detta. Back to basic liksom.

  Hälsningar Skåneland.
  SvaraRadera
 9. Första gången jag läser din blogg, men gud så bra! Mina barn var små för typ 20 år sen.... Då fanns inte såna här kalas! De fick bjuda 3-5 kompisar, fika, fiskdamm, lek och två timmar. Present 25-30 kr. EN gång fick de bjuda alla i klassen och det var i fyran. Då hade vi utekalas. Aldrig i livet dessa stora dyra tillställningar för barn (men så är jag ju lärare också ;)....). Våga vägra överdrivna kalas!

  SvaraRadera
 10. Tack Malin! Hade hemmakalas i helgen. 5 småtjejer (6 år), som lät som en hel klass. Tårta med eldsprut och en fiskdamm där pappan skickade upp galge, knäckebröd och trosskydd.

  Jag är stolt över att vara gammaldags. Och har definitivt inte råd med spakalas.
  Jag tror att de flesta ungar uppskattar riktigt hemmakalas.

  I övrigt, tack för att du är den du är!
  /Maria

  SvaraRadera
 11. Håller med. Brukar fundera på det där, är det verkligen barnen själva som vill ha dessa dyra kalas eller är det föräldrarna som vill "hävda" sig på något konstigt sätt?! Vi har förvisso råd att boka ett kalas på Leos eller liknande men vi har kört på vanliga hemma kalas med saft, glass, knorr på grisen och fiskedamm. Det roliga är att det är så ovanligt med gamla hederliga kalas så alla ungar som varit med på våra kalas har tyckt att det varit jättekul och annorlunda :) dock tycker min dotter som är lika gamal som Alice att det är överskattat med kalas så hon valde förra året en heldag med mamma och pappa (utan lillebror) på badhuset, kokpunkten. I år när hon fyllde åtta nyligen och jag frågade om kalas ville hon hellre åka på Stockholm Horseshow så vi har köpt biljetter dit. Hon får välja eftersom jag vill att hon lär sig att man inte kan få allt.
  Och presenter... Vi bor i en ganska liten stad och har inte så många affärer. Här köper barnen presenterna på handelsboden. Jättemysig leksaksaffär med massa fina suddigum, humörringar, slaim lera och sånna där lagoma presenter för ca 40kr.

  SvaraRadera
 12. eftersom mina barn är vuxna nu så har jag inte en susning om vad det kostar att ha kalas på Lekland mm. I byn där jag bor har vi ett Folkets Hus där man kan hyra en lokal för 400kr. De ställer in en musikanläggning så man kan ha lite disco för barnen och man tar själv med sig det man vill bjuda på. De flesta brukar ha saft, kakor, kanske tårta mm. Lägger man till 200kr så kan man ta med sig en dvd som man sedan kan titta på i biosalongen.

  SvaraRadera
 13. Jag tycker att det är bra med stora och olika kalas. Stora kalas innebär förhoppningsvis att alla blir bjudna och inte bara de populära

  Olika kalas innebär att barnen får uppleva olika saker. De får chansen att bowla, rida, hoppa i hoppborg, Leksand och vara hemma hos andra människor. Det är saker som en del av dem kanske inte någonsin får annars, för deras föräldrar kanske inte har råd, inte lust eller inte kan.
  Jag upplever inte att barnen jämför och klagar.
  Jag tror att problemet ligger hos föräldrar som inte vill verka sämre än andra

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!