måndag 14 september 2015

Tågstimulans, Utflykter & "Skjut-mig-känslan"!

Igår blev det ett besök till Järnvägens Muséum i Ängelholm till Eltons stora lycka. Vi har ju varit där förut men nu var det nyinvigning och gratis inträde så vi kände att det var en bra söndagsutflykt. Alice var inte jätteimponerad över förslaget men lät sig mutas med Sibyllabesök på vägen hem, haha. Elton skulle "ÅKA ASASNABBT TÅG" och tog på sig finskjorta och fixade tuppkam dagen till ära. Jag laddade med mobilladdare och kaffe. För sån é jag.

 
Redan i hallen hemma började barnen slåss. Fantastiskt. Alice skulle inte ta på sig långbyxor, Elton vägrade kissa, Freddy letade efter termosen i 25 minuter och jag stod och funderade över den där segelbåten jag skulle kunna ha istället. Efter en lång fight om kläder och kisseri började barnen slåss om skohornet (som de ju inte ens använder!?). Jag fick ett bryt och gick ut i bilen. Efter en stund kom resten av familjen och vi kunde köra.

Väl framme i Ängelholm öste regnet ner och Alice var skitsur för att jag inte hade deras paraply i bilen. Men JA Alice - det är ju självklart!? Jag har alltid Spidermanparaply med mig när jag är ute på kundbesök. Michael Korsväska och Spidermanparaply för en extra seriös look. Om du bara hade tagit den där förbannade jackan som jag tjatade om i 20 minuter så hade du sluppit bli dyblöt på vägen in. Att jag glömde min egen jacka hör inte alls till saken. Faktiskt. Jag var ju ARG. Älska familjeutflykter!


Elton sprang in och letade upp tågbanan som man kan styra själv, Alice letade upp lekrummet och satte sig för att rita och jag försökte se allmänt engagerad och road ut av gamla tågdelar ifrån 1700-talet. Freddy försökte samla ihop truppen och ville gå tipspromenad men där gick min gräns. Jag låtsades att jag inte hörde frågan. Tre gånger. En gång i halvtimmen kan man gå in i "Locomotion-rummet" och det är höjdpunkten för Elton. Man sitter på bänkar...framför en stor vit duk. Och så åker man tåg...typ. Från Jesu födelse och fram till nutid (typ) och så rör sig bänkhelvetet så att man blir illamående. Lysande. Tågs(t)imulatorn är i och för sig det närmaste en date (och stimulans) som jag och Freddy kommit på evigheter så jag ska inte klaga. Efter "bion" blev det fika och 1,5 timme i lekrummet där ungarna byggde monsterlego. Förutom att jag blev åksjuk av tågåkandet, att det inte fanns handsprit på toaletterna och att Elton tappade bort sin nya fina klocka i lekrummet så var det en bra eftermiddag och muséet rekommenderas varmt!

Sockerchockad unge. Bra där.
 
I morse sprang nästan Alice upp ur sängen. Det var nämligen "Pippidag" på skolan och Alice skulle vara utklädd. Hon hoppade i sina fina Pippikläder, lät sig friseras och åt frukost utan ett enda klagomål. Fler Pippidagar på skolan tack!? Så här fin var hon när vi åkte:
 
 
När vi klev av bilen på skolgården insåg hon dock snabbt att hon var helt ensam om utklädnaden. Vafan!? "Är du säkert på att det var idag Alice?!" Det var idag. Vi hade ju dubbelkollat men det hade inte förvånat mig om supermorsan hade tagit fel på dag, haha. Alice tittade sig omkring, tittade ner på sig själv och sa "MEN SKJUT MIG!" Hahaha, det är min tös det där. Jag vet känslan. Så känner jag jämt...fast jag inte är utklädd. Men fröken Ann-Christin fångade upp henne direkt och berömde min fina Pippi och sa att "ingen annan vågar" så hon sträckte på sig till slut. Älskade tös.
 
over and out.
 
//Meekatt...
 
Och en extra stor kram till Sara idag. För det behöver du! ♥

18 kommentarer :

 1. Haha, älskar hur du beskriver en utflykt med bråk, regn och missnöje. För så är det ju ofta men ingen säger det.

  Heja Alice - finaste Pippi jag sett. "Skjut-mig" har hon lärt sig av mamma men det beskriver ju känslan bäst. Hoppas hon haft en toppendag idag!

  Kram Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju oftast lite kaos när man ska iväg. ;)

   Alice hade en superbra dag och vägrade byta om till pyjamas igår. Mammas tös! ♥

   Radera
 2. Vilken bra fröken! Härligt! Fina Alice!

  SvaraRadera
 3. Såg din bil i Helsingborg idag! Haha ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och ja, jävlar vad SNYGG den är katten!! Glömde skriva det!

   Radera
  2. Haha, ja jag älskar ju min Meekattbil! ;)

   Radera
 4. Vad heter resebolaget ni åker så billigt med till Gran Canaria?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tripx.se - finns en annons i högerspalten att klicka på! :)

   Radera
 5. Tack finaste Malin ❤️ Verkligen innerligt tack.

  SvaraRadera
 6. Klart man ska vara utklädd på pippidagen! 💪 Hade jag med varit! Bra där Ann-Christin! 👍

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag övervägde att åka hem och byta om men pippiperuken satt lite tight! ;)

   Radera
 7. Haha! Underbara Alice! Dessa uttryck dom kommer med ... ;)
  Sanna har ett par hon med .. ett av dom bättre är: "Men giv mig kraft mamma"
  Något av de sämre är: "Attityden mamma!" och vääldigt onda ögon :D
  Och kanske det värsta ... "Perkele"

  Jag måste bota tourettsen. Hur fan gör man? :O

  Och hon är tuff Alice! Hälsa henne det! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice hälsar tillbaks! ♥

   Haha, Perkele är användbart! Man kan inte bota den...man kan tygla den...med vin? ;)

   Radera
 8. Hejja Alice hejja Alice - you go girl!! Fortsätt som din mamma - var dig själv! :)

  SvaraRadera
 9. Kan inte annat än att hålla med alla föregående skrivare, du är grym Alice, att våga vara sig själv är det tuffaste som finns!
  Kram på er hela familjen...

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!