lördag 12 september 2015

Mammalivet, Kaviar & Pappor på badhuset!

Ibland tror jag att någon driver med mig. Man ägnar varje vardagsmorgon åt att tjata, hota, muta och tjata ännu mer för att få upp ungarna. De gråter, somnar om, gömmer sig och är ungefär lika medgörliga som Freddy när vi kommer till fredagstacosen. Man provar ALLT för att det ska bli en bra morgon. Man kliar på ryggen, tänder mysbelysning, sätter igång musik, TV, dansar nakendans. Ibland mutar jag Alice med 20 spänn. Det har funkat en och annan gång, haha. (Jag VET Mammamaffian. Jag är usel. Men om 20 spänn kan avdramatisera en hel morgon så är jag gärna "Mamman med Selmabyxorna" här hemma. Sån é jag.

Men ja, så kommer man då till lördagen...och vad händer? Då vaknar ungjävlarna klockan SEX och studsar upp som drogade Teletubbies och vrålar "MAMMAAAA!? VAKNA!! JAG VILL LEKA MED DIG MAMMA!!! HALLÅÅÅÅÅ MAMMA!!?" Vad fan handlar det där om?! Sov för fan nu när ni har chansen!? Mamma är trött!? Jag förstår inte. Och ja, jag skrev ut det på Facebook imorse och fick genast ett argt mail ifrån en pappa som tyckte att "har man gett sig in i leken får man leken tåla" och den gamla klassiska "tänk på alla de som inte har barn". NEJ! Jag tänker inte på dem när vaknar på morgonen och barnen vrålar. Inte ett dugg faktiskt. Jag tänker på att sängen är äckligt skön och jag funderar på om det verkligen var genomtänkt...det här med att skaffa barn. Sån é jag. Men efter tre koppar kaffe och en stund med Marcus Oscarsson på TV4 så är det ganska gött att krypa ihop i soffan och äta äggmackor och få kaviarpussar på kinderna.


Den där magsjukan jag drabbades av i torsdags var nog en matförgiftning. Ingen annan blev sjuk och det kom lite för akut på och försvann som en blixt igen efter 6 timmar. Det kanske var en sen effekt av den där äckliga ölen jag halsade på Rockbaren i Göteborg? Jag har fortfarande mardrömmar om den, haha. Eller så var det de där räkorna som jag hittade i kylen och tänkte "Äh, det funkar nog Malin?!" Jag är en idiot. En idiot som älskar räkor.

Idag är vi på badhuset i Laholm och som den supermorsa jag är sitter jag med min dator och en kaffe och tittar på. Jag bodde i poolen i Skanör i sju veckor i somras med barnen så jag känner att jag ligger på pluskontot när vi kommer till bad.


Nu ska jag skriva en krönika och fortsätta smygspana på papporna som är här med sina barn och badar, haha.

over and out.

//Meekatt...

16 kommentarer :

 1. Klart att du ligger på plus! Och jag är faktiskt helt övertygad om att de föräldrar som påstår att de aldrig någonsin velat byta bort föräldralivet mot en skön sovmorgon antingen är mytomaner eller allvarligt störda. Jag älskar mina barn. Och jag älskar att sova! Jag älskar INTE att gå upp tidigt men jag älskar att gosa med barnen, speciellt på mornar och kvällar. Har de ätit kaviar får de däremot hålla sig på replängds avstånd 😂
  Koncentrera dig nu på att leta efter superman och skriva härliga inlägg så att vi andra kan få skratta och gråta med dig ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kaviarpussarna är inte favoriterna...men som du skriver kvälls- och morgongosandet är det bästa och det är ju det som gör att man klarar av alla de andra stunderna med.

   Kram!

   Radera
 2. Jag har inga barn så jag får SOVMORGON!!! :D :D
  Det får du gärna tänka på tidigt imorgon bitti. Hahaha!! ;)

  SvaraRadera
 3. Typiskt när man har barn.
  Men det där glömmer du bort när dom flyttat hemifrån.
  Ellen så skrattar du bara åt det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de säger de...de som är förbi. Jag hoppas på det och håller ut i en sådär...14 år till då. haha

   Radera
 4. Monica sjöstrand12 september 2015 12:42

  Du är inte ensam om de där räkorna! Jag tänkte detsamma för 2 veckor sedan... Fy fan vad jag blev dålig!
  Tyvärr var det jag som vaknade först i morse, kl 7!!!
  Sen blev det ägga mackor med kaviar för hela slanten😂😂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äggmackor med kaviar is da shit! ;)

   Kram! Och hälsa Lilleman!

   Radera
 5. Fattar verkligen vad det är med det där med barnen och helgmorgnar *gahhhhh* Tur mina är så stora att dom går upp och gör sin egen frukost och sätter på tv-n :-D Så Malin - det blir bättre ;.) en stund :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Alice är redan där. Hon går oftast upp och sätter igång Netflix och fixar egen frulle. Men han den där lille ligisten...han är en annan utmaning. ;)

   Radera
 6. Förstår inte varför man inte kan få klaga lite utan att få "har man gett sig in i leken..."-mail? Varför ska man hela tiden göra allt med ett leende på läpparna? Annat vore nog lite omänskligt ☺️ skönt att du inte blir provocerad av mamma/pappamaffian 😘

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man måste få klaga lite. Det är ju trots allt ganska värdelöst ibland att vara förälder, haha. ;)

   Radera
 7. Snart är de tonåringar, då får du inte upp dem (isf svårare på vardagarna med). Men då ryker era "ensamma vakna" kvällar också. Vi har iaf några lugna år kvar innan stan och % dricka lockar mer än det som finns i byn... Det är som man säger "Varje ålder har sin charm och fördel..."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ensamma vakna kvällar? Vad är det? Freddy somnar med barnen klockan 8 varje kväll, hahaha. Men JAG har ju en del ensamma vakna kvällar i och för sig. Ljuvligt! ;)

   Radera
 8. Du behöver inte tänka på oss som inte har barn, barnfri och älskar det, jag får sova som jag vill när jag vill (förutom när jag umgås med min småbarnsmamma till syster eller student till mamma)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju så...att saker är inte mindre jobbiga bara för att andra har det värre. Men njut av sovmorgnarna du!

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!