onsdag 22 juli 2015

Full pool, Susannes bak & Friterad Freddy?

Om ni tycker att jag är ovanligt tyst på Bloggens Facebooksida så beror det inte på semester. Jag är helt enkelt blockad...igen. Man kan ha rena porrsidor, visa lemlästade djur, sälja barbiedroger och annat skit på Facebook men lite glada människor som gör bomben i poolen går tydligen fetbort. "Tänk på att det finns små barn som sitter på Facebook Malin!" Men vafan!? Tänk på att det finns en trettonårsgräns på Facebook så ni kanske ska tänka på att ta bort era ungar istället för att uppröras över lite glada sommarbilder?

Nu är vi tillbaka efter två dagar hemma i Mellbystrand. Byte av sommargäster i strandhuset, gräsklippning, lite tvätt och mys med farmor behövde klaras av. Semester från semestern typ. Känns skönt att va på plats "hemma" i tältet igen. Här är det strålande sol, varmt i poolen och campingen fullständigt kryllar av barnfamiljer och glada barn. Det här med att ta ett avkopplande dopp i poolen är kanske inte så lätt när det är kö till rutschkanan och fem ungar som gör bomben hela tiden men jäklar vad kul de har. Elton simmar som en fisk - både över och under vattnet, flyter i 25 sekunder och övar ryggsim för fullt. Heja lillebror! ♥

Jag ligger efter lite med rapporteringen och har ju missat att skriva om helgens grillfest som var en stor succé. Vi inledde dagen med femkamp:


 
 
  
 
 
 

Efter femkampen var det dags för auktion. Alla (och speciellt säsongarna) har en massa grejor som de vill bli av med, Susanne bakar MASSOR med bullar och bröd och intäkterna från auktionen går till föreningen vilket gör att alla bjuder till lite extra. Jag och Alice hade en dålig förmiddag med mammahormoner vs "jag-tror-jag-är-en-tonåring-hormoner" och jag övervägde att auktionera ut två barn. Det var inte tillåtet tyvärr. Skitförening! Elton hade spanat in en ficklampa och laddat med hela sin veckopeng i enkronor i sin ena gympadoja:


Jag hjälpte Alice att ropa hem fem små broderade tavlor (jippie!) för 60 kronor, köpte en mjuk pepparkaka och budade hårt på en solhatt. Jag gav upp när det närmade sig 300 kronor och Ola fick en sketdyr hatt, haha. När ficklampan väl hölls upp vrålade Elton "TJUUUUUUUGE!!!!" över hela campingen och lämnade auktionen överlycklig med en tom sko, haha. Heja modiga Elton. Det såldes allt ifrån hembakat bröd, bilstereos, gamla fat och ficklampor till mobiltelefoner och älgfilé som smålänningarna lämnat i frysen. Kul! Det drogs in en bra slant till föreningen och vi kunde återigen konstatera att "Susannes bak är väldigt populär på campingen!" (hahaha)

På kvällen var det dags för den efterlängtade grillfesten och alla förberedde och fixade hela eftermiddagen. Stora grillbord ställdes upp utanför partytältet och alla dukade fint. Jimmy höll sin årliga tradition och kom med ny frisyr. I år blev det "Tintin" - stiligt!


Bästa orkestern spelade och det var fullt ös till klockan ett. Jag trodde att Elton skulle svimma när de spelade "Guld och gröna skogar", haha. Han är så kort så han ser inte över allas huvud när det klappas och tjoas och trodde i sin lilla värld att det var Hasse som kommit för att spela för honom. Freddy blev nervös över grannarnas hot om dubbelbugg och gick och la sig tidigt med barnen. Jag dansar absolut inte heller men det glömdes bort mitt i allt kul och jag var på dansgolvet till sista dansen då jag och ett gäng avslutade med att planka i poolen. Det är såklart JÄTTEDUMT men fantastiskt kul. Som att vara 14 år igen och rädd att mamma ska komma på att man är ute sent. Morgonen efter var vi uppe och redo för hemfärd klockan åtta så det var nog ganska klokt att Freddy la sig i tid och att jag höll mig till varannan Pepsi Max. Tack alla Solhejdanbor för en fantastiskt rolig kväll! När det kommer till fest så är ni i särklass bäst! ♥

Nu ska jag se hur det går för min man som gått ut stenhårt med ren kokosolja idag. Förra året kom han tillbaka blek till jobbet efter tre veckors semester och detta ska tydligen räddas upp med frityrolja i solstolen. Wish him luck? Vi får väl se hur mörk han blir och hur han sen ska kunna återgå till sin vanliga "kontorsbränna". Once you go black... ;)

over and out.

//Meekatt...

4 kommentarer :

 1. Min sambo vill inte campa... Jag ska nog tvinga honom att läsa din inlägg, så kommer han ändra sig! Låter som att ni har haft så kul att jag är rent avundsjuk!

  SvaraRadera
 2. Åhhhhh vad kul vi hade på grillfesten! :) Jag är ingen dansare men den kvällen/natten var jag uppenbarligen det. Ler fortfarande.

  /Jessica

  SvaraRadera
 3. Jisses vad härligt erat campingliv verkar vara :D Blir riktigt avundsfrisk på er. Kram till hela fina familjen

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!