måndag 15 juni 2015

Studiedagar, Sommarlov & Kränkta mammor!

Varför är det ALLTID jag?! Det finns EN förälder i hela Mellbystrand som ALLTID missar alla studiedagar, klämdagar, röda dagar och annat skit och det är jag. Alltid. I sju år har jag varit den som står utanför dörren till dagis/skolan/fritids som ett jävla frågetecken och tänkt "Var fan är alla? Är det söndag? Är jag inte nykter?". Varje gång. Man kan ju inte hålla reda på allt? Förra veckan hade Elton tid för 4-årskontroll. Jag missade den trots att brevet hängt på kylen i tre veckor och jag hade satt alarm på mobilen dagen innan. Ändå gick jag hela dagen och tänkte "Det är NÅGOT viktigt jag ska göra idag". Jag kom aldrig på det. Vi har en ny tid imorgon. May the force be with me...


Personalen vet om detta och har genom åren skrattat ganska gott åt mig men det börjar liksom bli tjatigt att alltid vara sopan i församlingen. Samtidigt kan jag tycka att barnen är stora nog att börja ta lite ansvar för sin utbildning. De får fan informera hemma om dagis är stängt. Jag ser inte lapparna, läser inte bloggarna och hör inte vad de säger. Jag kramas med barnen, försöker undvika att svära eller göra bort mig inför andra föräldrar och pratar om hur dagen varit. Allt runt omkring försvinner liksom. Nej, barnen får skärpa till sig här hemma så att mamma slipper bli utskrattad. Elton är fyra år gammal och ska han fortsätta få veckopeng får han fan skärpa till sig! Idag var jag dessutom snäll som lät barnen sova tills de vaknade, hade mysfrulle och lät dem ta det lugnt hela morgonen. När vi sedan ringde till fritids för att säga att vi kom sent kom den lilla detaljen om att DET VAR STÄNGT fram. Suck. Tack Cherokees mamma som ryckte ut idag! ♥

Eftersom att det är "sommarlov" nu känns det ju aptråkigt att dra upp barnen tidigt. De har skolavslutning och sjunger om lediga dagar men tre dagar senare ska man dra upp dem klockan halv sju för att åka till fritids. Känns bajs i mammahjärtat faktiskt. Pappa var lärare när vi var små så när det var sommarlov...så var det sommarlov. Nu inser jag ju hur lyxigt det var. Samtidigt inser jag ju att de flesta inte har hela sommaren ledig. Tidigare år har jag tagit alla veckorna fritt men det håller ju inte längre. Man kan inte pausa ett företag i 10 veckor. Eller jo, det kan man ju. Jag gjorde det förra året. Gick jättebra tills jag insåg att alla fasta kostnader som skatt och hyra mm måste betalas även när man inte tjänar pengar, haha. Man lär sig...den hårda vägen.

Nu ska jag ta tag i en massa beställningar, sortera kvitton och skriva en krönika om kränkta morsor. Hade en lång diskussion med en mamma igår och hon hade en massa åsikter om min blogg och mitt sätt att uppfostra barnen. Min enda känsla var...
 

...för sån é jag. ;)

over and out.

//Meekatt...

6 kommentarer :

 1. Jag har inte kommenterat på länge fina Malin - men det betyder inte att jag inte läser! Det gör jag varje gång!! Och jag tycker om. Dig. Och din underbara inställning till allt det som är du. Hade jag varit det minsta religiös hade jag sagt "gud välsigna dig" (Fast med stort G i gud då förståss.. ;) )

  Ser fram emot att ses! <3

  SvaraRadera
 2. Bara älskar dig katten för att du é som du é!
  Var kan vi läsa krönikan?

  SvaraRadera
 3. Åh kränkt mamma har jag råkat ut för själv häromdagen.... Vill läsa din krönika :)

  SvaraRadera
 4. När sonen var mindre stressade vi upp en morgon, åt frukost, klädde på oss, gav oss iväg.
  Och tänkte på vägen till skolan, fasen vad lite folk?
  Kom på när vi nästan var framme att det ju var sportlov..
  Nu är mina så pass stora så vi har lagt ner fritids, det trista med det hela är att jag inte har semester förrän vecka 31-33, alltså får de vara ensamma hemma i 6 veckor innan jag kommer hem o gör dem sällskap.. :P

  SvaraRadera
 5. Ha, ha, har aldrig läst din blogg förut men jag gillar det jag läser :)

  SvaraRadera
 6. Ha ha ha!!
  Tack katten för att du é precis som du é!!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!