måndag 29 juni 2015

Regnbågar, Nyheter & Glamping!

Tycker det är lite komiskt (och förvirrande) att ALLA mina vänner på Facebook just nu ser likadana ut. Det är tur man inte raggar på någon eller snackar skit om folk på andras wall för man vet fan inte vem man pratar med längre. Dessutom ser det ut som att alla pratar med sig själv för alla svar ser likadana ut som trådstarten. Alla kör regnbågsbilden och det är ju jättefint på alla sätt och vis! Mer kärlek åt folket! Man ser folk som frågar "Vad handlar flagg-grejen om?!" och som sedan byter profilbild så fort de fått svar. Folk ser inte på nyheterna längre och läser inte tidningar - de anpassar sig helt efter dagens flöde på Facebook. Praktiskt.

Jag håller på och förbereder en "viktig-lista-á-la-Meekatt" inför vår semester och det är ju en del att fixa. Listor is da shit! Freddy håller inte helt med om det. Det har blivit en del listor genom åren, haha. Det blir ca fem veckor på camping i vårt nya "monstertält" och jag insåg idag att det blir lite fjuttigt med två luftbäddar i vårt 35 kvadratmeter stora tält. Jag och barnen åker ner på lördag om allt klaffar så lite möbler måste vi ju fixa. Och en kyl...och en bänkspis...och en MASSA annat.


Men jag har fixat det viktigaste - gummibåt, lite nya spel, solkräm och vin. Man behöver inte mycket mer egentligen. Sol hade ju suttit fint på den här blekfeta kroppen men den kommer nog. Kläder behöver vi ju inga mängder av, myggmedel och dator är bra att ha med...och sandaler. Våga. Vägra. Foppa. ;)


Barnen tjatar varje dag om att få komma iväg och bada i den stora poolen. Förra året hade vi vårt livs bästa semester på campingen och eftersom att vi i år uppgraderat oss till "glamping" med rejält tält kan det ju bara bli minst lika bra. Ståhöjd i hela tältet, tre "sovrum", en garderob(!), inga insekter att dammsuga upp från taket när man vaknar (örk) och massor med plats för barnen att hänga på under regniga dagar. Det är annat än förra årets "krypa in i sängen-tält". Nu längtar vi efter alla goa vänner vi fått i Skanör! Elton pratar varje dag om att få sparka fotboll med favoriten Bosse. ♥ Har ni några bra glampingtips?

Nu är Elton lämnad och vi har tackat av en favoritfröken som går i pension idag. Tack Kerstin för all kärlek under våra år på Snäckan! ♥ En del människor lämnar verkligen avtryck och Kerstin är en sån där fröken man önskar att alla fick ha. Pedagog, vän och teaterapa i en och samma person. Som ett kinderägg liksom. Hon spexar, klär ut sig, gräver ner skatter på stranden, kan prata goda viner och får alla att må bra. Känns jättekonstigt att hon inte ska vara där. Men vi har bara bra personal och har dessutom fått en ny mysig tjej på Snäckan så det blir kalasbra även nästa termin.

over and out.

//Meekatt... 

6 kommentarer :

 1. Sjukt frustrerande att alla har "lika" profilbild!
  Tycker faktiskt det är lite småläskigt att alla så enkelt "hoppar på" en grej, bara för att "alla andra" gör på ett sätt.
  Extra konstigt blir det när alla ska vara lika, för att man sympatiserar med tanken att det är okej att vara sig själv...
  Jag stöder allas rätt att ha vilken sexualitet som helst, men jag tänker inte göra mig själv till en regnbåge på Facebook!

  SvaraRadera
 2. Du som verkar ha koll! Vill du dela med dig av ditt bästa hotelltips? Både barnvänligt och kanske mer vuxenvänligt;) god hotellfrukost är ett måste!! :D // Anna

  SvaraRadera
 3. Idag tävlar jag med dig o titlen "årets sämsta morsa" ;) :-D *hint: min blogg*

  Jag AVSKYR camping, som i verkligen rejält avskyr och undviker till varje pris. Semester utan en riktig säng kan aldrig bli semester, bara plågsamt ;) Vi hade ju bestämt oss för att stanna hemma i år, "vi bor ju ändå på ett ställe dit andra åker på semestern så varför gå över ön efter vatten" resonerade vi då. Eh. Feltänkt när hela juni försvunnit och sommaren verkligen inte ens varit nära. GAHHHH.

  :-D

  SvaraRadera
 4. Åh, vad är det för tält ni skaffat?? Vi gillar camping och var ute med tält några somrar och även husvagn. Vårt tält var iofs ett "krypa-in-i-sängen-tält", så jag blir nyfiken på vad ni har införskaffat ifall man skulle få för sig att tälta igen?!
  Vi hittade detta och tyckte det såg toppen ut, dock inte uppdelat på rum. http://www.xxl.se/vildmark/talt/campingtalt/coleman-cortes-octagon-talt/p/1113202_1_style
  Kram till dig

  SvaraRadera
 5. Tack Malin, kram Kerstin

  SvaraRadera
 6. Snälla söta kan du förklara i ett käckt blogginlägg (eller på fb) hur man campar praktiskt? Vi är en nybörjar-camping-familj som inte riktigt får kläm på allt.
  Vad sover ni på? Vi har uppblåsbara madrasser men de var ju inte så sköna...Hur löser ni frukost med alla kylvaror? Resten av måltiderna kan man ju grilla, men allt kallt?? Har ni elplats? Har alla tältplatser på camping el? Hur torkar man kläder och handdukar om det regnar?
  Snälla hjälp oss noviser så vi kan hitta glädjen med vårt stora nya tält (som f.ö är ett sådant ni har :))

  Kram fru bekväm

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!