tisdag 9 juni 2015

Pinsam mamma, Tacohat & Kalasande!

Så var Elton 4 år. Älskade goa, fina, glada, busiga, jobbiga, roliga, snoriga, kramiga, nästan alltid febriga, trotsiga, mysiga, kittliga, falukorvstokiga Elton. Fyra år! Det här med att titta sig i spegeln, rycka på axlarna och säga "Äh vafan, jag är ju nyförlöst!" håller nog inte längre. Nu har jag inte bara ett utan TVÅ barn som tycker mamma är pinsam och som säger "Skärp dig nu mamma! Tänk om någon ser dig" när jag tramsar. Hur blev det så? De där små skitungarna...som hängde vid bröstet och luktade nybakat bröd och bajs på samma gång. Hur blev de så stora?

Men ja, jag är ju ingen bebismamma så jag njuter av varje framsteg och tackar mig själv varje kväll för att jag överlevt ännu en dag med diskussioner på idiotnivå, hostattacker i ansiktet och tacos. Äcklig tacos. Vi har blivit ett ganska bra team på sistone känner jag och Elton börjar komma upp i en ganska behaglig storlek. Säger jag "Ska vi ha Tacos ikväll?" svarar han "Men mamma? Du HATAR ju Tacos!". Han börjar förstå och världen kretsar inte längre bara kring honom. We can do it! Han sover i egen säng, han satte själv ut pottan i garaget på 4-årsdagen och han klär på sig själv. Till och med strumporna.

Elton ♥ Olivia
 
Elton och hans fina Olivia (blivande svärdottern) fyller år på samma dag och hade kalaset tillsammans. Mamma Sandra styrde upp inbjudan, köpte all mat och grillgrejor, fixade godispåsar, engångsgrejor, drickor och glass. Jag fick ett ansvarsområde - tipspromenaden. Undrar om hon ångrar det? ;)
 
 
 


Alla överlevde, inget blod och inget kräk. Jag är nöjd! Ett litet mysigt kalas - precis lagom avancerat. En tipspromenad på Vilsestigen, grillad korv med bröd, lite lek på utegymmet, en sväng in på dagiset intill för lite lekar och glass och sen hem. Två timmar senare körde vi ett litet släktkalas. Vi ska ta tag i familj och släkt sen men orkade inte riktigt ställa till med stort kalas efter förra veckans kaos.

Idag hade vi hela avdelningen från dagis här och det har varit det bästa hittills enligt Elton. "Bästa kalaset!" och jag håller med. Olivia och Elton skulle ju firas med alla kompisarna på Snäckan och då bjöd vi hem dem hit. Väldigt smidigt kalasande! Alla kommer hit, de stannar i trädgården, fikar och leker en stund och går sedan igen. Dessutom har man personalen med så man behöver bara serva med kaffe och kakor och se glad ut, haha. Strålande sol, stolta födelsedagsbarn och massor med melon! Jag förberedde mig mentalt genom att blåsa ballonger och dricka handsprit! ;)


Ikväll hade Alice fest på fritids och kom hem med ont i halsen. Ja, men varför inte ta en sjuksväng till nu såhär i avslutningstider..?

Nu ska jag krypa ner till min 4-åring.

over and out.

//Meekatt...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!