söndag 28 juni 2015

Nya regler, Snålmorsa & Tejp!

Nu börjar man få LITE känsla av sommar i alla fall. I fredags hade jag och barnen glassdate nere på stranden på kvällen, igår körde vi trädgårdsröj och idag har vi grejat och fixat ute nästan hela dagen. Inte soligt men varmt nog för att gå i bara linne. Nu måste det bli sommar! Nästa helg flyttar vi till Skanör och då tänker jag va naken om jag så ska frysa ihjäl på kuppen, haha. För sån é jag!

Alice och jag har haft ett par rejäla fighter i helgen. Det här med sjuåringar är ju en historia för dig. Vad fan hände liksom? De smäller i dörrar så att fönsterna skakar, stampar med fötterna i golvet när de går så att det låter som en hel hjord elefanter, skriker högt så in i helvete och säger fula ord. Var kom det ifrån? Vad fan handlar stampandet om? Och alla dumma diskussioner. "Jag ska borsta tänderna SEN!!! Jag BEHÖVER inte kamma mig! Om inte jag får va uppe lite till så tänker jag ALDRIG mer städa mitt rum!!!" Lillebror åker på en och annan utskällning här hemma och just nu gäller "störst kommer först" i Alice värld. Och den där aggressiva blicken? Inte för att vara sån men det lär ju finnas en anledning att Alice delar namnsdag med Adolf...


Idag införde vi nya regler i Meekatt Casa. Ipaden har blivit lite väl viktig här hemma och nu har mamma tagit ett beslut. På vardagar finns ingen Ipad innan klockan 19 på kvällarna och det gäller hela sommarlovet. Ja, jag lär ångra beslutet emellanåt...men det får det vara värt. Efter frukosten idag kom Alice och frågade efter paddan och jag sa nej. Då fick jag ett "Men det finns ju INGET att göra då!!" och sen galopperade hon argt in på rummet och smällde igen dörren. Wake up call för mamman! Inget att göra? Det är sommarlov, hyfsat väder, hon har ett syskon att slåss med, en trädgård med lekstuga, rutschkana, sandlåda, gungor, studsmatta och ett rum överfyllt med leksaker - och inget att göra?! Vad i helvete? Nu måste vi bryta trenden! Så vattenfärgerna åkte fram, vi rensade i garaget, körde till tippen och lekte ute hela dagen. Hej nya värld där man umgås!

Och ja, jag fick såklart ett gäng arga mail direkt i inkorgen efter att jag lagt ut en bild på mina vattenfärgsmålande barn på Instagram och Facebook. "Så barnen har ipadförbud men mamma får surfa fritt och Facebooka?!" Vet ni vad? JAJEMEN!! Exakt så är det! För här hemma har vi olika regler för vuxna och barn! Barnen äter godis på lördagar och vi vuxna smyger i oss godis när vi vill. Barnen måste lägga sig en viss tid medan vi vuxna får sitta uppe tills vi stupar. (Det gör ju dock Freddy redan vid 19,30 så det var ett kasst exempel, haha.) Men det kan ju på allvar inte vara så att vuxna och barn ska ha samma regler? Och varför skulle det vara så? Om jag vill uppdatera min Facebook, kolla mailen eller porrsurfa för all del...så gör jag det. Jag väljer dock mina tillfällen. Jag är vuxen och kan ta ansvar för det. Att sitta och titta på idiotiska serier och spela spel hela dagarna på paddan är en helt annan sak. För mig handlar det om att barnen inte får glömma hur man umgås, glömma bort vad som är kul...tappa sin fantasi i leken. När jag öppnar en flaska vin bjuder jag inte på barnen heller. Snålmorsan va? Suck...


Imorgon kör sista arbetsveckan igång. Dessutom ska strandhuset förberedas för sommargäster och vi ska förbereda oss på 5 veckor i tält i underbara Skanör! Heja solen!! Komsi komsi!! Alice ska hänga med mig på jobbet denna veckan och agera assistent. Tur att jag bunkrat med tejp och stämpelfärg...

Hur gör ni hemma? Samma regler för alla? Hur fan funkar det?

over and out.

//Meekatt....

10 kommentarer :

 1. Ja du denna sommaren blir det att fundera ut nya regler i vårt hem. 15 åringen har upptäckt livet utanför hemmet och PS4...och det går väldigt snabbt allt nytt. Fast ngt vet jag och det är att de mår bra av regler och gränser så heja dig och stå på dig!

  SvaraRadera
 2. Alltså...mammamafian må brinna någon stans ... herre knut så tröttsamt!
  Jag antar att i deras hem gäller samma regler för alla ...? Kunde varit intressant att vara fluga på väggen där!

  I mitt hem är jag mamma. Talibanen är barnet. Barnet skall lyda. Mina regler går alltid först... även fast jag är stans största bajsmamma både en och tre gånger om dagen.
  Men i min värld behöver barn regler. Dom behöver rutiner och konsekvenser. Dom är i Min värld inte redo att ta alla konsekvenser att skapa sina egna regler... men jag kanske är konstig vad vet jag.

  Sedan gäller frihet under ansvar med. Dom måste få testa ... annars blir det inget bra. Men funkar det inte så funkar det inte .. Då vet vi!
  (nu pratar vi inte om vin och ciggaretter här) :p

  Men ja... barn är Barn? Och jag gillar regler. Mina regler. Så får jag väl vara en orättvis bajsmamma dårå. Jag tror att det är värt det i slutendan! :D

  SvaraRadera
 3. 5 VECKOR i tält med två barn?? Oh. Maj. Gadd. Blir alldeles matt bara jag tänker på det haha. Hade inte ens pallat med 5 dagar i tält:-) Känner igen det där med kaxiga sjuåringar förresten,har en brorsdotter i den åldern som har blivit som en främling haha. Vi träffas bara några gånger per år då vi bor så långt ifrån varandra,och hon gick från att vara en otroligt söt,snäll och glad liten tjej till att bli en kaxig liten tonåring med svar på tal:-D

  SvaraRadera
 4. Hahaha du är bara föör bra :-D
  Har skrattat så min man undrar vad sjutton jag gör i sängen..
  Här har vi olika trots åldrar samtidigt nu o Jag har både ångest o grått hår o sommaren har bara börjat..
  Tycker du gör helt rätt,barnen ska inte få göra samma saker som oss vuxna för dom är barn och ska göra som vi säger.
  Vi är deras föräldrar inte deras vänner :-D
  Mvh Camilla
  www.tiobarnsmamman.se

  SvaraRadera
 5. Rättvist betyder inte likadant då jag antar (Gud förbjude) att du och barnen har olika förutsättningar. ;)

  För övrigt mår barn (i alla fall de jag har som elever mitt eget på 7 mån har liksom inte koll än) bra av fasta ramar. En elev sa något kul till för ett år sedan typ, efter dn ovanligt tjatig lektion när inget ville fungera:
  "Helena, du är den bästa läraren men har de tråkigaste ämnena....(paus för eftertanke) du är liksom hård men man vet vad som händer när man gör något dumt. Du skäller fast ändå är du snäll."

  Lite så tänker jag att jag vill vara som förälder.

  SvaraRadera
 6. Jag förstår mig inte på mammamaffian...
  Hur fan skulle det se ut om vuxna och barn hade samma regler i en familj?
  Vuxna ska vara vuxna och sätta regler för barnen, vuxna ska uppfostra barnen så barnen fungerar i samhället när de blir vuxna.
  Det ska vara skillnad på vuxna och barn.
  Vuxna ska också säga till och de ska lära barnen vad som är rätt och fel.
  Du gör helt rätt Meekatt!
  Kram till dig

  SvaraRadera
 7. Man blir ju helt matt!!!! Dom lyckas fan alltid hitta nått att klaga på. Undrar hur deras änglar till barn är?

  SvaraRadera
 8. I min värld är det precis som i din! Vuxna är vuxna och barn är barn. Olika= bra.
  SNÄLLA "mammamaffissar", lägg er energi på något viktigt. Det är såååå sorgligt att ni inte använder er tid till något välgörande ändamål istället, det hade ju blivit gjort hur mycket som helst! Alice och Elton har det så BRA! Säkert mycket bättre än många andra barn. Säg mej, är det det dåliga samvetet som plockar fram de här sidorna hos er. Kanske är det så att ni gärna vill vara som Malin..?
  Heja dej Malin!
  Skön sommar till er alla!
  Kram/ Louise

  SvaraRadera
 9. You rule Katten!! Alltid spot on!
  Jag begriper inte att det finns folk som resonerar på något annat sätt.. =)

  SvaraRadera
 10. Hittade nyss hit. Är såld, tror jag. I alla fall lite. Word på det här inlägget åtminstone.

  Jag är fortfarande jag. Även fast jag är mamma. Nej, det är till exempel inte helt ok att goffa i sig min mat som jag precis lagat precis typ en sekund efter att du sagt att du inte är hungrig. Den är min. Jag fixar gärna nåt till dig om du kom på att du nu var sugen. När jag har ätit upp.

  Och nej, ni får inte vara vakna till midnatt precis som jag (kan, inte vill) utan ni ska lägga er kl 20 för annars blir det inte en skoj morgondag ( och så vill jag gärna kunna fejsboka och greja när ni somnat eftersom jag tycker om det).

  Har massor med fler regler och hoppas att andra har det. Alltså såna som skiljer sig åt mellan vuxna och barn.

  /Jeanette

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!