onsdag 29 april 2015

Ekonomer, Självhat & Hotellmys!

Det här med bokföring. Vi måste prata om detta. Eller JAG måste prata om detta. Jag har nämligen ont precis överallt i min blekfeta kropp efter alla "jag-hatar-bokföring-så-jävla-mycket-att-jag-måste-gå-asasnabbt-promenader". Jag har gått över en mil/dag i ren ilska sen jag började med den här skiten och det tar ALDRIG slut! Hur i helvete kan man bli ekonom? Är det självhat? Jag hade hellre rensat det där äckliga under gallret i duschen...hemma hos främlingar...utan handskar. Hur kan man tycka att det är KUL med bokföring?! Jag. Vill. Dö.

Jag la en massa tid på att sätta in allt i pärmar och sortera alla jävla papper. Jag köpte till och med REGISTER. Klappade mig själv på axeln och sa "BRA MALIN! Duktig du är som kan använda hålslaget utan att skada dig!" Kvitton i en pärm, kontoutdrag i en, paysonbetalningar i en, fakturor i en - och i ordning(!)...men det räckte ju inte. Chris som hjälper mig hatar tydligen mig. Hon sitter där hemma och skrattar åt mina könsord och mina gråa hår medan jag gråter floder och går igenom Platsbankenannonser. Tydligen ska allt stämma. Det räcker inte att samla ihop kvitton ifrån bilen, jackfickor, väskor och andra bra ställen att ha viktiga papper på. Tydligen ska allt bokföras också. Och det ska liksom stämma. Vafan? Verifikationer hit och verifikationer dit. Jag hatar dem allihop och ska fan spränga hela strandhuset och söka mig ett vanligt jobb. Ett sånt där man får lön. Och slipper höra idiotord som verifikationer.


Men I can do it. Jag har släpat med mig alla pärmar och papper till Falkenberg och mellan planeringsmöten, föreläsningar och annat så ska det pillas med bokslut. Ironin i det hela är ju att jag läst företagsekonomi TVÅ gånger...och fått högsta betyg. Men nu kan jag inte ett skit. Så är det när man är duktig på att formulera sig, haha. Man kan krångla sig ur vilken jävla fråga som helst. ;)

Nu har jag varit och pratat inför en härlig grupp nyblivna mammor som behövde lite pepp. Jag vet inte om jag lyckades så bra med att just "peppa" dem då jag är lite för mycket ärlig och lite för lite klämkäck. Men de skrattade och de grät och skrattade igen. Och precis så är det ju att vara nybliven mamma - kaos...typ. Massor med kramar fick jag i alla fall. Och sen tårta. Heja mig? 15 000 steg om dagen ger kanske ingen större effekt om man äter tårta men det SKITER jag i. För jag älskar tårta. Sån é jag.

Nu ska jag snart åka och checka in på Ocean Hotel i Skrea. Fantastiskt mysiga Ocean! Bästa stället att sitta och skriva på och det kan kombineras med ljuvlig bubbelpool och mat i världsklass.


Är ni sugna på att boka in en mysig weekend eller bara åka iväg själv för lyxig egentid så klicka in er på bilden. Jag är kär i stället och hade kunnat flytta in för gott! Väggarna i korridorerna är fulla med Vee Speers vackra tavlor så man vill nästan sova där ute, hotellet ligger inte nära utan PÅ stranden, personalen är helt outstanding och maten - my god! Maten! Mitt absoluta favorithotell!

www.oceanhotel.se
 
 
Imorgon har jag ett par timmar över på eftermiddagen så om någon vill ta en fika i Falkenberg så hojta till!
 
over and out.
 
//Meekatt...

5 kommentarer :

 1. Haha! Det är väl tur att vi alla tycker om att göra olika saker vännen! Du KAN ju själv ju! Nu blev jag ju inte alls sugen på att ta med mig du vet vem till Ocean.... PUSS

  SvaraRadera
 2. Det ser så otroligt mysigt ut! Nu ska jag banne mig boka in mig och maken där en helg i juni. Vi behöver ensamtid, bubbelbadande och mat i världsklass! Följer dig på instagram och blir lika sugen varje gång jag ser bilder härifrån.

  Tack för din artikel på Nyheter 24 om uppfostran. Lycklig inombords när jag läste. Är lärare sen 18 år tillbaka och kan bara önska att fler föräldrar tänkte som du.

  Stor Kram Marianne

  SvaraRadera
 3. "BRA MALIN! Duktig du är som kan använda hålslaget utan att skada dig!"

  Hahahaha!! Du är grym katten! Skål på dig! ;p

  SvaraRadera
 4. Så mysigt det ser ut!

  SvaraRadera
 5. Hoppas du fick ihop allt. Ett tips, stäm av kvitton/fakturor mot ditt kontoutdrag en gång per månad... det kan göra livet lite lättare och så slipper du massa gråa hår.

  Kram på dig

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!