onsdag 4 februari 2015

Leksaker, Dåligt samvete & Flytt?

Jag fortsätter gömma mig ifrån familjen (<--barnen!) och sov i strandhuset inatt. Ringde Freddy i morse och frågade om Alice var besviken idag för att jag inte var hemma när hon vaknade. "Ingen frågade efter dig. De märkte nog inget!" Haha, vafan!? Så jävla bra då! Packar väl mina saker och flyttar ner i mitt välstädade bacillfria strandhus med gott samvete. Lugnt och skönt, rent och de enda leksakerna man eventuellt skulle kunna snubbla över är mina egna, haha. ;)

Idag har jag haft fullt upp med att svara på mail och jag har fått ett fantastiskt gensvar efter gårdagens inlägg. Tack för alla peppande och fina mail och kommentarer, alla delningar och hejarop. Ni är fantastiska! ♥ Tack även till alla Maffiamorsor som tagit sig tid att komponera långa mail om hur värdelös jag är. Det blev bra underhållning till dagens räksallad på Espressohouse. Jag tar inte åt mig. Jag är liksom förbi det stadiet i livet när jag låter andras idioti påverka hur jag tycker och tänker. Men jag blir lite ledsen över att det finns så mycket negativa mammor där ute som lägger så mycket energi på att försöka trycka ner andra mammor. VI HAR REDAN DÅLIGT SAMVETE! Det kom liksom med förlossningen och vi är världsbäst på att känna oss värdelösa och otillräckliga utan att någon påpekar det. Jag har lärt mig med tiden...att jag faktiskt är jävligt bra precis som jag är. Men som nybliven mamma...med läckande ömma bröst, sömnbrist, ful och skrynklig bebis och dödslängtan...så räckte det med EN enda dum kommentar för att man skulle rasa. Vi ska hålla ihop! Det är DET som är grejen mammor!

Jag fick ett mail ifrån en mamma och pappa som föfasades över att jag äcklades så av ungarnas kräk. För vad vet JAG om sjuka barn?! Nej, jag vet väldigt väldigt lite om hur det är att leva med ett sjukt barn. Och det är jag oändligt tacksam för. Vad är en magsjuka när man kan ha barn med allvarliga sjukdomar? Jag är kanske jätteelak när jag säger att det inte har med saken att göra. Det finns ALLTID någon som har det värre. Och ibland måste man faktiskt få klaga lite. Man måste inte älska livet alltid. Man får tycka att saker är orättvisa trots att det kunde varit sämre. Och jag är sjukligt och totalt överdrivet rädd för magsjuka. För att jag får det varje år. Och varje gång blir jag så sjuk att jag önskar att jag bara fick lägga mig ner och dö. Min största skräck i livet...är den jävla magsjukan. När folk säger "Lite skit har ingen dött av!" vill jag nästan gråta, haha. Ni anar inte ångesten jag har...

I vår familj har vi söta, glada och underbara Estelle. Min brors stora lilla tös som har haft en förbannat kämpig start i livet. Operation efter operation, smärta, oro och tårar...och massor med kräk. Men också skratt, glädje, överraskningar och stolthet. Så jag vet lite...men långt ifrån allt...om hur andra har det. Och det är ju det som är grejen. Jag skriver om mitt liv, mina tankar, erfarenheter och funderingar. Jag kan inte ta ansvar för allas känslor...för då hade bloggen inte varit "min".

Nu ska jag hämta tavlor, lämna post och sen köra till Levande Hem i Laholm och titta på fina saker! (Nej Freddy, jag ska INTE shoppa....alls...typ.) Fast ja, ska jag nu flytta så behöver jag ju lite fint!  

over and out.

//Meekatt...

21 kommentarer :

 1. "Lugnt och skönt, rent och de enda leksakerna man eventuellt skulle kunna snubbla över är mina egna"

  HAHAHAHA!!! Älskar dig!!!

  SvaraRadera
 2. Jaa, vad ska man säga sitter här o ler när jag läser ditt inlägg, vad jag känner igen mig "hata magsjuka och kräk"
  Sen kom lite tårar när jag läste om Estelle, min brorsdotter föddes med en del av 18e kromosomen borta, dom barnen är verkligen unika <3 tyvärr så lämnade Alexandra oss 2006, 17 år och en vecka gammal (läkarna sa när hon föddes ni får vara glada om hon blir tre år). Dom är ena riktiga kämpar dom små/stora barnen. Stor kram nu och jag ska hem o vänta på "kul"paket som förhoppningsvis kommer i veckan.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh <3 Livet... De är riktiga små kämpar! ♥

   Kul paket kommer i lådan på måndag! ♥

   Radera
 3. Undrar om den där mamma och pappan älskar kräk då?

  Kräk är äckligt ja. Magsjukakräk är vidrigt! Man måste väl för fan inte älska kräk bara för att man råkar vara förälder.
  Klart som fan att man finns för sina barn ändå. I detta fallet finns barnens pappa, Freddy, tillhands.
  Som nån mer skrev...Det finns fobi för kräk!
  Så ni som har perfekt-rosafluff-älskakräk-älskamagsjukekräk-vargladattduharbarn... Lägg ner!

  Meekatt!! Ta ingen skit! Kraaaaaam

  /Annika K

  SvaraRadera
 4. Halkade in på din blogg från en delning på facebook om "När blev det förbjudet att läxa upp olydiga barn?".
  Tack för att du muntrat upp min trista eftermiddag, du fick mig att småskratta för mig själv i soffan. Soffan där jag hade valt att sätta mig en stund för att tycka synd om mig själv, halsont och trött.
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 5. Här har du en till som är sjukligt rädd för magsjuka och jag ÖNSKAR att jag hade snart stuga att fly till! Räcker att jag hör nån fröken mumla om "löst i blöjan" på förskolan för att jag ska börja svettas! Men givetvis blir jag förlöjligad så det står härliga till! Skönt att läsa att det finns andra som är lika rädda som jag för den där hemska kräkan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi är nog ett gäng som känner lika inför helvetessjukan... ;)

   Radera
 6. Jag har inga barn. Men följt dig länge. Och måste säga att du inspirerar mig med dina inlägg! :) jag är snart 21 och kämpar med mitt. Och det är härligt att komma in på din blogg och läsa om din vardag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt att höra! Tack! ♥ Alla kämpar vi med vårt - oavsett om vi har barn eller inte. Kram!

   Radera
 7. "Skönt" att läsa om att man inte är ensam om den där kräkångesten! En vikarie på förskolan som hade kräkts på jobbet idag. Ångest deluxe här... Skönt att du har någonstans att fly iallafall. Jag kommer sitta på helspänn här till april/maj ungefär :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh blä! Ja, i april andas vi ut! ;)

   Radera
 8. Ett av min favoritcitat är "Ett skavsår gör inte mindre ont för att nån annan har brutit benet".

  SvaraRadera
 9. Men ursäkta mig nu!!??! Vilken "normalt" funtad människa/förälder "älskar" kräk!!?? Det är ju det äckligaste som finns oavsett vem de kommer ifrån!! Urk!!
  Kan erkänna och ni får se mig som en dålig förälder om ni vill det....skiter jag högaktnings fullt i. Att jag har ALDRIG tagit hand om mina barns kräk.......för om det skulle ske skulle någon få ta hand om mina spyor!! Sen älskar jag inte mina barn mindre för det och jag är ingen sämre förälder för det.

  Håller med dig Malin......magsjuka ska man fly ifrån så långt det bara går!! Puss och kärlek och lite vitpepparkorn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, skönt att det finns fler! ;)

   Puss & Kärlek...och vitpepparkort!

   Radera
 10. Tack för ditt underbara sätt och skriva så träffande om livet som familj. Och Mammamaffian är bara ovetandes om sin oförmåga att våga vara sig själva och lever ett inrutat liv och vad de tror förväntas av dem för att de ska duga Och det gör ont att nån träffar den nerve som de nog skulle vilja bejaka innerst inne och då är det lättast att förneka. Så tror jag iaf!

  SvaraRadera
 11. Att man inte håller med Malin är väl en sak, men att hata och kränka henne på bloggen och via mail är något helt annat. En fråga till er som vill att hon ska dö, förlora sina barn o.s.v. tycker ni det hade varit ok om någon skrivit sådana saker till era barn på fb eller secrtret ( heter det så)? Jag undrar hur folk som ska kallas vuxna kan bete sig så? Med ett sådant betende tycker man ju att det är ok med mobbing....

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!