onsdag 28 januari 2015

Shopping, Intervjuer & Ärlighet?

Regnet gör lite uppehåll här i Göteborg och jag har hunnit med lite shopping (<--systembolaget, haha), en lunch på Espressohouse och inköp av de där obligatoriska "mamma-har-varit-borta-med-dåligt-samvete-presenter". Snålmorsan har ju bestämt sig för att sluta skämma bort barnen så det blev tråkiga användbara saker. Strumpor och trosor. De kommer bli jätteglada...verkligen. ;)

Det satt två grabbar bredvid mig vid frukosten i morse. Det var en pågående anställningsintervju och de hade ett skitbra samtal. Jag älskar att tjuvlyssna på intervjuer samtidigt som jag får ont i magen av bara tanken...att det kunde varit jag. Men jag älskar att lyssna på hur arbetsgivaren tänker och formulerar sig och hur den som grillas ljuger och förbättrar hela sitt jag i ren desperation. Ibland vill jag liksom luta mig fram och flika in en egen fråga som är mycket bättre! Arbetsgivaren frågar "Vad gör du helst på fritiden?" och jag skrattar för mig själv och väntar på "Tränar på gym, umgås med familj och vänner och läser böcker!" Blä! Hata alla tråkiga oärliga svar. Men mitt "Jag hatar att träna, försöker undvika släkt och vänner och dricker gärna vin och blir småkåt av att titta på Suits!" kanske inte funkar?

Nästa fråga "Var ser du dig själv om 2 år?" Snälla!! Svara INTE "Då har jag förhoppningsvis klättrat inom ert företag och utvecklats till en uppskattad medarbetare!" Svara "Då ligger jag naken på en strand i Thailand...och äter lösgodis som man blir smal av...med Harvey Spector!" Fast nej... Svara INTE på lönefrågan under en intervju! Kom igen vännen! Det finns väl ingen anledning att sätta en desperat prislapp på dig själv när du har munnen full av äggröra och bacon? Och vafan - varför hotellfrukost? Redan legat med chefen?! Det måste ju göra eventuell löneförhandling lite mer angenäm. Jag vill luta mig bort och skrika "Svara inte på lönefrågan!! De ska inte välja den som vill ha minst lön - de ska välja den som är bäst! Var bäst och sätt din egen jävla lön när de fattar att de måste ha dig!" Konstigt att jag är egen företagare, haha. Jag skulle bli inlåst på dårhuset efter mina försök till att gå på intervju. Men om man är bra - varför ljuga? Alla är ju bra på något! Det gäller ju att hitta det jobbet där just ditt "något" behövs!

Svammel...förlåt. Grabben verkade klara sig galant och han fick till och med till den klassiska och inövade meningen "Jag ser fram emot en snar återkoppling!" innan han reste sig. Vem fan säger så? "Vi hörs!" säger man väl? Suck. 

Nu ska jag skriva en artikel. Som inte är lika dum som texten ovan, haha.

over and out.

//Meekatt... 

1 kommentar :

  1. Jag provade en gång att svara med. " jag ser mig själv i en hängmatta med en drink i handen" på frågan om framtiden... Jag fick visst inte det jobbet.. En annan intervju svarade jag att jag visst skulle vara på ett helt annat jobb fick visst inte det jobbet heller.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!