fredag 14 november 2014

Meekatt vs. Mexico!

Morgonens mogna diskussion:

Freddy: Handlar du Tacogrejor idag?

Jag: Nej! Det gör jag INTE. Jag hatar den jävla Tacosen! Vi kan väl äta något annat!?!


Freddy: Men barnen älskar ju Tacos...

Jag: Men vafan!! De älskar ju bara äckliga saker och det äter vi ju hela veckan. Idag ska vi äta något gott annars går jag UT och äter! ENSAM!!

Haha, och han har stått ut med mig i 14 år! ♥ Jag har kanske inte världens bästa morgonhumör (no shit?) men allvarligt talat Sverige - kan vi inte släppa den där jävla tacosen snart?! Kan vi inte ta tillbaka den där gamla traditionen med GOD mat på fredagar?! I ärlighetens namn så äter väl de flesta av oss "mat som barnen gillar" hela jävla veckan -
så varför ska fredagen vara "barnens dag"?! Det kan väl få vara MIN dag!?

Ja, jag är fan lite bitter här...men jag är TRÖTT PÅ TACOS! Varje jävla fredag kommer Freddy hem med Tacosgrejor. Vad hände med Pepparbiffen, Roccoballen (<--fläskfilén) och potatisgratängerna? Vad hände med räkorna och vinet? Nu ska man sitta och stinka mexican i soffan och rapa lök hela kvällen. Här är man vuxen och jobbar hårt hela veckan och vad får man för det? Falukorv, köttbullar, pannkakor och tacos. Jag går härmed ut i strejk och VÄGRAR äta barnmat på fredagar! Jag återerövrar fredagen! För sån é jag!!

 
Jag har fått en massa beställningar på fina barntavlor så det ska jag ägna mig åt i helgen. Förhoppningsvis har jag lite roliga nyheter uppe på måndag. Webshopen har ju legat nere ett dygn men nu funkar allt som det ska. Kika gärna in här!

Ha en bra fredag! Och har ni grymma fredagsrecept att bidra med så lägg i kommentarsfältet! Bara det passar till rödvin... ;)
 
over and out.
 
//Meekatt...

13 kommentarer :

 1. Baconlindad roccoballe späckad med vitlöksost eller kvibille ädelost med potatisgratäng är återkommande fredagsmat hos oss....eller vilken annan dag som helst btw....när vi är sugna helt enkelt ;) lycka till med återerövrandet o tack för en härlig blogg :)

  SvaraRadera
 2. Vi slopade fredagstacosen för lääängesedan! OM vi äter tacos så får det bli på nån annan veckodag, haha... Förra fredagen fick Neo välja, han valde räkor. Det är mammas pöjk det! ^^ Idag fick jag välja... Rester, mindre exotiskt, men det måste ätas upp. ;)
  Hoppas ni får en MUSig fredag med eller utan tacos. ;)

  Puss

  SvaraRadera
 3. Här äter vi alltid kyckling på fredagar på olika vis, idag blir tex kycklinggryta m pasta o rödvin till föräldrarna o läskeblask till barnen. Trevlig helg, kram!

  SvaraRadera
 4. Faffaan!

  Jag vet: gå till saluhallen eller motsvarande och hämta ett gäng skaldjursbakelser och sen häller du upp ett fett glas Rhône (obs rö' tjut!) till det, exempelvis Xavier (2151) eller Terre de Mistral (2167).
  Lycka till med raggarungarna. Och trevlig helg :)

  PIET

  SvaraRadera
 5. Hahaha, du är så härligt ärlig :)
  Jag håller med dig, VART tog den goda maten vägen??
  Här blir det förövrigt roccoballegryta :)
  Ha en fin fredag vare sig det blir taco eller inte :)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Satt här o hetsade upp mig alldeles av tacosug tills jag läste om den baconlindade roccoballen med ädelost!!! Nu måste sambon åka o handla för jag orkar inte en gång till idag 😂.

  SvaraRadera
 7. Eller så struntar man i maten och håller sig till rödvinet, mat äter man ju ändå resten av veckan :)

  SvaraRadera
 8. Egengjorda pizzor! Alla gör sin egen=ingen kan gnälla på vad som är på. Det bästa är att degen finns färdig på affären;) fungerar alldeles utmärkt till rödvin och brukar gå hem hos barnen:)

  SvaraRadera
 9. Allt passar ju till rödvin :). Hade med glädje käkat spaghetti och köttfärsås och druckit rödvin ikväll om det inte vore för att jag är höggravid. //Johanna som saknar rödvin på fredagarna så mycket att hon håller på att spricka ;)

  SvaraRadera
 10. Tacos äter vi väldigt sällan... Tycker det är gott men det får ABSOLUT inte bli för ofta!
  Idag blev det lövbiff, teriyakisås, pommes o haricots verts!!! Mums!!!
  Älskar din blogg btw!!
  Trevlig fredagkväll o helg!!
  //Malin Kungshammar

  SvaraRadera
 11. Lagar massa mat hela veckan - här blir det falafel från pizzerian!

  SvaraRadera
 12. Under typ två års tid (typ 02-04) så åt vi tacos ungefär en gång i veckan och efter det är jag så galet trött på den där "maten". Jag kallar det sallad med färs...
  Maken älskar det dock så ibland måste jag äta det... Men nuförtiden är det bara typ två gånger om året tack och lov. Fattar inte vad som är så gott med det. Det är ungefär en lika stor matupplevelse som hamburgare eller julbord....

  SvaraRadera
 13. Jag tror att du behöver en sån här:
  http://www.husmorsorna.se/i-koket/vara-bocker/husmorsorna-the-ultimate-koksalmanacka/
  Inspirerade av dem körde vi plankstek ett tag på fredagarna. (De rekommenderar biff , beasås och pommes på fredagarna.) Nu har vi halkat tillbaka på tacos men tror jag ska ta tag i den där plankan igen :-)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!