söndag 23 november 2014

Daltande, Cupcakefrosting & Aga?

"Så, vad händer då om man tar upp debatten kring det här med att föräldrarna måste uppfostra sina barn och sluta dalta med dem? Jo, de kallar dig för barnmisshandlare. Logiskt. Verkligen. Att ta konflikterna med sina barn, att markera när de gör fel, att ge dem konsekvenser/bestraffning vid dåligt beteende och att höja rösten åt dem – det ska vi absolut inte ägna oss åt. Nej, låt oss alla i stället sitta på ett rosa fluffigt moln tillsammans och sjunga Kumbaya med munnen full av cupcakefrosting och hoppas att livet aldrig någonsin serverar våra barn några motgångar." (Läs hela artikeln här.)

Skrev en uppföljare på min debattartikel och ni hittar den på Nyheter24. I vanlig ordning väljer en del läsare att tolka in egna sanningar i texten och den här gången har jag gått från psykisk till fysisk misshandel. Den diskussionen hittar ni på Nyheter24's Facebooksida. En del har verkligen bestämt sig för att jag är ond, haha.

Häng gärna med i debatten!over and out.

//Meekatt...

10 kommentarer :

 1. Ond??? En superbra artikel som många föräldrar verkligen behöver läsa och ta sig en ordentlig fundering över hur de uppfostrar sina barn. Vi (de) kommer att få det samhälle som vi (de) förtjänar. Fortsätt du att vara du! Kram

  SvaraRadera
 2. Fina Malin! Jag skrev ett mail till dig på FB för att uttala mitt stöd. Och det står jag fast vid. Ibland missförstår folk saker och ting enbart för att de är sådana.. Mycket lite att fästa sig vid. Jag VET att du älskar dina fina barn. Och att de har världens bästa mamma. För du är deras mamma! Skickar en massa kramar! <3

  Monika Breti

  SvaraRadera
 3. Läste just din artikel på Nyheter24 och det är en av de klart BÄSTA artiklar jag läst på länge. Äntligen vågar någon säga ifrån. Jag har delat den på både FB och Twitter, och jag kan lova att INGEN kommer våga varken gilla eller kommentera. Som vanligt med andra ord!!! /Rozanna LJ

  SvaraRadera
 4. Klockren artikel och blogginlägg. Tack för det! Ha en underbar vecka :-)

  SvaraRadera
 5. Jag är helt LYRISK! Jag fullkomligt ÄLSKAR dina debattartiklar och om inte de stora tidningarna fångar upp dig snabbare än fan är de inte kloka! Meekatt for President! Och skolminister! Och statsminister! hahaha

  Ett oerhört snyggt språk och en känsla i texterna som jag bara önskar att jag själv kunde få till i mitt författarskap. Avundsjuk och imponerad!

  SvaraRadera
 6. MEEKATT FOR PRESIDENT!

  SvaraRadera
 7. En helt fantastisk artikel. Håller helt klart med dig i allt. Självklart måste man uppfostra sina barn och ja jag höjer rösten till mina barn ibland. Har jag sagt till dem tio gånger och dem fortsätter, hur ska jag få dem att lyssna. Många föräldrar idag är alldeles för slappa och vill inget hellre än att vara bästa kompisar med sina barn.
  Äntligen vågar någon säga ifrån, underbart!

  Fortsätt att vara den du är och att skriva dina fantastiska artiklar, för det behövs ngn som du.
  Önskar dig en underbar vecka!

  SvaraRadera
 8. Efter att ha läst kommentarerna till din artikel förstår jag, som är barnlös lärare, ännu bättre varför vi har problem på skolorna. Varför kidsen sitter och surar och säger saker som "då går jag hem" eller "håll käften" eller "din jävla fittkärringpedofil" (oh ja, allesammans har kommit upp/kommer upp och inte ens det sista citatet är lögn) när de får tillsägelser om att jobba, att inte kalla sina klasskamrater för hora eller bög eller faktiskt inte bara får gå ut ur klassrummet under genomgång.

  Jag ska inte säga att alla föräldrar är dörrmattor, en hel del är alldeles fantastiska att diskutera med, visar förtroende för oss pedagoger, pratar med sina barn hemma osv och vi kan då ta tag i problemen från alla håll och kanter vilket gör tillvaron bra mycket bättre för deras barn. De föräldrarna som bemöter problem med "oj då" eller "du vet ju hur h*n är" eller "men så sa inte h*n att det var" om exakt, precis allting - ja... jag kan säga att de ungarna sliter vi ihjäl oss på för att de ska komma ut högstadiet med betyg.

  Jag välkomnar alla föräldrar att följa med sina barn till andra arenor än hemmet, som tysta observatörer, och se hur deras uppfostringsmetoder eller brist därav gagnar eller fäller deras barn ute i det samhälle som dessa barn med tiden ska försörja sig inom.

  /Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet tyvärr flertalet föräldrar som kör med "inte mitt barn" eller liknande. Nu jobbar jag inte med barn, men råkar ut för det ibland ändå (som en dag när jag fann två pojkar i färd med att elda i skogen en kruttorr sommar... Föräldern till den ena pojken reagerade med ett "jaså, jaha" när jag följde med honom hem och förklarade vad som hänt). Beundrar er lärare som orkar kämpa, och önskar lite att ni kunde få filma med dold kamera i problemklasser och visa föräldrarna hur deras små älsklingar beter sig ;).

   Radera
 9. Vill man uppfostra sina barn att kära sig lyda eller samarbeta?? Har svårt att förstå texten eller debatten!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!