fredag 10 oktober 2014

Freddy lämnar oss...

Idag var det premiär för mig i poddvärlden när två grabbar som startat upp en "Laholms-podd" kom hem och gjorde ett avsnitt tillsammans med mig i strandhuset. Ett kul samtal om bloggen, livet, Åstorp(!?), pinsamheter och roligheter. När det är klart och läggs upp länkar jag såklart men det dröjer några veckor. Jag har ju funderat lite på det där med podd men jag misstänker att jag svär på tok för mycket...och svamlar om en massa konstiga saker så ingen hade orkat lyssna, haha. Men det var jättekul att prova idag!
 
Häromdagen var jag och Elton på Laholms Handel Auktioner Partier som är en helt fantastiskt butik i Laholm. De säljer ALLT och jättebilligt. Allt ifrån heminredning, leksaker och halloweenpynt till pyssel, papper och stämplar. Ni som pysslar ska absolut besöka butiken. Jag måste åka dit UTAN barn en dag så att man kan kika runt utan att vara rädd att Elton slår ner allt i hyllorna med sitt svärd.
 
Men ja, Elton tjatade om att han ville köpa ett svärd...och en överraskning till pappa. Efter noga övervägande valde han ett kort:
 
Så ja, tack för den här tiden älskling! Lycka till i framtiden?
 
Det här kortet ska jag spara tills Elton flyttar hemifrån, haha. Efter de här dagarna med vab är det inte säkert att det dröjer så länge. Giv. Mig. Styrka.
 
På tal om Elton och roligheter så var vi hos polisen igår. Det är ju alltid spännande när man är tre år (eller 34 år och tror att Mikael Persbrandt är polis på riktigt.) Men i alla fall - vi hade ju inbrott i somras och polisen var här för att säkra fingeravtryck. Lyckan var total när vi insåg att polisen hade GLÖMT sin lilla borste och det där svarta pulvret, haha. Men ja, man kan ju inte stjäla av polisen så vi skulle såklart lämna tillbaks det.
 
Dagen efter inbrottet åkte jag och barnen på semester i Skanör och Freddy fick ansvar för pulvret. Häromdagen slog det mig att jag aldrig frågat hur det gick när han lämnade tillbaks det. Det hade han såklart inte gjort. Det låg fint i hans skrivbordslåda och var bortglömt. FREDDY! Skämmes! ;)
 
 
Jag och Elton är mindre kriminella än Freddy och tog tag i saken! Vi körde till polisstationen och ringde på. En röst säger hej i högtalaren och frågar vad vi behöver hjälp med. Jag får fram något i stil med "Vi vill lämna lite stöldgods!" Polisen frågar vad det är för något och jag svarar "Eeeh...det är pulver!" Jag vet inte om jag gjorde så bra intryck där ifrån andra sidan dörren men jag hatar verkligen att prata i såna där högtalare. Lika jobbigt som att prata in på telefonsvarare, Jag glömmer både vad jag ville och vad jag heter.
 
Dessutom var jag trög och tryckte på dörröppningsknappen 4 gånger i tron om att det var en ringklocka innan jag hittade rätt. Men ja, polisen öppnade till slut, Elton som hade hunnit måla sig själv svart i halva ansiktet lämnade tillbaks borsten och jag överlämnade "pulvret". Glad polis - stolt Elton!
 
Ballongen skulle han ge till Polisen men han ångrade sig i dörren. En ballong är ju ändå en ballong... ;)
 
over and out.
 
//Meekatt...
På tal om podd och klokheter: Lyssna på de här två kloka tjejerna!
 

2 kommentarer :

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!