måndag 29 september 2014

Bra helg, Jägermeister & Efterlysning!

Jag ska sluta klaga på att veckorna går alldeles för fort. Helgerna försvinner innan de ens börjat! Men det har varit en bra helg och vi har fått mycket gjort. I fredags hann jag med Ikea och bunkrade ramar så att jag klarar av några veckors beställningar och på kvällen käkade vi den traditionella (aptråkiga) tacosen - dock tillsammans med Evelina som förgyllde kvällen med sina "jag-är-19-år-och-har-fortfarande-ett-roligt-liv-anekdoter". Hon är ju där nu...där som vi en gång var. Fest, sena kvällar, sovmorgon, shotrace med Jägermeister tills man nästan spyr och möjligheten till sex! Här hemma är det mer "Fredagsmys" med äcklig tacos, tidiga kvällar, tidiga mornar, mikrat kaffe och möjligheten till magsjuka. Vad fan hände?

 
Lördagen var avsatt för en tripp till Malmö för att fira Freddys lillasyster som fyllt 30. Hon hade dock glömt (haha!?) att vi skulle komma (eller så har Freddy TROTT att han bokat in något som han egentligen inte har) så vi fick en hel dag ÖVER! Denna fantastiska möjlighet gjorde vi såklart det bästa av. Vi storstädade huset. Jippie. Men tre klädställningar i vardagsrummet minskades ner till en, golven torkades och alla Eltons små jävla delar till "bejbjelden" hittades under våningsängen. Yeyh. På kvällen bjöd vi hem familjen Rosmer och lagade mat i ett någorlunda rent hem. Här stoltserade Freddy med sin i särklass finaste äppelkaka någonsin! 15 cm hög lycka på fat:
 
Freddy goes Ernst
 
Igår bjöd vi hem goda vänner - Inger & Kjell - våra bonusföräldrar/morföräldrar till barnen här i Mellbystrand. Kjell har fyllt 80 och detta firade vi såklart med god mat, rödvin och tårta. Här passade Inger även på att skryta om att hon fått beröm på mammografin för sina släta fina bröst och Kjell förklarade att det är tack vare all massage, haha. Jag ÄLSKAR de människorna! (Och tar till mig av tipset och ska se till att brösten blir masserade oftare!) De firade 60-årig förlovningsdag härom veckan. Och de håller fortfarande varandra i handen hela tiden, pussas, överraskar varandra och älskar varandra. Det är kärlek på riktigt. Vi ska bara överleva småbarnsåren och kaoset och SEN ska vi bli exakt som dem! Inger har lovat att spöka på vår Guldbröllopsdag. ♥
 
På tal om att hålla ihop...i vått och torrt:
 
Var i HELVETE är makarna till dessa? Hur är det ens möjligt?!
 
over and out.
 
//Meekatt...


14 kommentarer :

 1. Åh vad jag älskar folk som behåller både kärlek och humor upp i åldrarna!

  Och DIG älskar jag! Tack för att du sätter ord på vardagen! ♥

  SvaraRadera
 2. Men.... maken till den med skateboarden till vänster näst längst ner ligger ju ungefär i mitten i den högra raden?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, TACK! En mindre att reta mig på! ;)

   Radera
  2. Och där ligger två helt ljusrosa i mittenraden. Skönt att se att det var fler som var knäppa nog att analysera bilden och leta efter par...!

   Radera
 3. Köp många av samma sort............tråkigt men praktiskt !

  SvaraRadera
 4. NÄSTAN likadana sockar är också ok.

  SvaraRadera
 5. Strumporna gömmer sig antagligen i påslakanhörn i skåpen. (iaf några)

  SvaraRadera
 6. Haha så hade jag det oxå innan :-D jag har hängt upp en tvättpåse till varje barn vid tvättkorgen och lägger alla strumpor däri... Har minskat svinnet avsevärt plus att tvättsorteringen går mycket snabbare när man slipper dom där j-a strumporna ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh så smart! tack för den förmodligen smartaste tvättidėn någonsin :-D

   Radera
 7. Ja var fan tar de vägen?? Har en hel jxxxa kundkorg med uddastrumpor! O en del är sedan barnen var små (nu är de 9 o 11..), så kanske dags att slänga en del..

  SvaraRadera
 8. "Här hemma är det mer "Fredagsmys" med äcklig tacos, tidiga kvällar, tidiga mornar, mikrat kaffe och möjligheten till magsjuka. Vad fan hände?" hahaha! SÅ sant!

  Strumporna är ett evigt mysterium. Hört att det ska finnas små grejsimojar man sätter ihop dem med när man lägger dem i tvättkorgen men vet inte riktigt vart man hittar såna.

  Vill ännu en gång passa på att berömma dig för ditt fina inlägg "Inga rasister på våra gator!" Jag läste det för min gymnasieklass under en samhällslektion och de satt alldeles tysta och det blev en härlig diskussion efteråt. Starka viktiga ord som berör oavsett vilken sida man står på. Så hatten av från en imponerad svensklärare. <3

  Ha en bra dag!

  Kram Anita

  SvaraRadera
 9. Min dotter svarar bara "För att jag gillar olika" när jag frågar varför hon ALDRIG har matchande strumpor på sig.

  SvaraRadera
 10. Om man är pysslig av sig kan man ju göra en orm av alla udda strumpor (http://grosgrainfabulous.blogspot.se/2013/05/mismatched-socks-sew-sock-snake.html?m=1)
  Själv är jag obotlig "pysslektiker" som är helt handikappad när det kommer till pyssel av alla de slag. Kraaam på dä'.

  SvaraRadera
 11. Hahaha, det är helt fantastiskt! Jag menar vem käkar strumpor? :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!