torsdag 21 augusti 2014

Ridning, Mental förberedelse & Piskor?

Idag var det då alltså äntligen torsdag. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag längtat tills idag. Idag är det nämligen dags för RIDSKOLAN! Och nej Freddy, det är inte porrfilmen jag pratar om. Det är den där andra varianten som luktar hästskit och innebär att jag (<--den tjocka mamman!) ska GALOPPERA runt i en paddock i gummistövlar i 45 minuter. Giv. Mig. Styrka. Men Alice har äntligen - efter två års tjat från sin mamma - hittat en aktivitet som hon vill prova på och då är det bara att bita ihop och galoppera. I can fucking do it!

Jag var tuff när jag föreslog ridning och tänkte att "Det kan ju jag! Jag tycker ju jättemycket om hästar och har ridit en massa själv!" Sen kom jag på att det var TJUGO år sedan jag sist satt på en häst och fick lite ångest... Jag fick även lite ångest när jag insåg vad kalaset kostade. Det måste vara billigare att KÖPA en häst än att gå på ridskola?!


Alice är laddad med nya ridbyxor, hjälm och ridskor (hejdå barnbidrag!) Jag hittade en piska i garaget när jag letade efter stövlar men jag misstänker att den är tänkt till ngt annat än dressyr Freddy?! *asg* Jag fick den i 25-årspresent och den har liksom inte kommit till användning ännu. Jag hängde in den i sovrummet och ska ta upp ärendet på nästa Familjeråd.

Nu ska jag äta en sen lunch, köra och lämna tavlor och sen ska jag värma upp den här blekfeta kroppen inför kvällens träningspass! Ja, jag kanske ska hämta Alice med..? Blir lite enklare om man har ungarna med sig på deras aktiviteter...

over and out.

//Meekatt...

14 kommentarer :

 1. Å ännu dyrare blir de när du kommer på att du också vill börja rida igen. På häst alltså ☺. Precis som återfallsknuttar så finns de återfallsryttare! /Therese

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh no! Jag är för tjock för det där, haha. Stackars hästar! Men efter några terminers springande i paddocken så kanske! ;)

   Radera
 2. Hahaha ja det är en rolig sak med hästar men det är svindyrt..:-D
  Mvh Camilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hjälp vad dyrt det var. Förhoppningsvis värt det!

   Radera
 3. Hahahahahahaha :-D :-D :-D

  SvaraRadera
 4. Sänder en medlidandets tanke till dig, samtidigt som jag ler försiktigt. Nä, asgarvar gör jag och tackar högre makter för att mina hundår med ridskolor, fotboll i november, bandy i december och handbollscup i hällande regn på sommarn - ute, är över...
  Fotbolls, handbolls- och innebandymatcher kl 8.00 på lördag o söndag - väck med pusta!
  Nu får de fixa allt själva, för de är utlokaliserade i egna lägenheter, får betala aktiviteter själva och jag - jag är ledare för seniorer som tränar på kvällen och har anständiga tider på helger, inomhus eftersom jag valde innebandy xD
  Det går över Malin..
  Hahahaha xD
  Kramen

  SvaraRadera
 5. SV: Alltså, piskan bör du kanske använda på mig för jag har varit så dålig på svara på kommentarer ..

  Ja det var underbart att ha lillebror på besök och träffa honom, även fast det bara blev en kortis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar med piskan nästa gång vi ska till apan, haha. ;) ♥

   Radera
 6. Vilken ridskola? Jag letar febrilt efter ridskola i området men hittar ingen... Så jag tar gärna emot tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi går på Årnarps Ridskola - Hasteriet.se :)

   Radera
 7. Haha! Själv rider jag bara om jag kan se hingsten i ögonen;)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!