måndag 18 augusti 2014

Nervös 6-åring, Handsprit & Ö-råd?

NU är äntligen terminen igång efter tio veckors sommarlov. TIO VECKOR! Och ja, jag vet att jag varit usel på att blogga men jag behövde verkligen släppa allt i sommar och bara vara. Nu är jag på g igen och imorgon är strandhuset återställt så att jag kan börja jobba ordentligt. Det har varit KAOS här hemma med hela mitt företag utspritt i vårt vardagstum och kök. Nästa år lånar vi inte ut strandhuset! Jag ligger efter med beställningar (sorry!) men imorgon ska jag komma ifatt med allt! Och revisorn...skjut mig. Jag MÅSTE verkligen dit imorgon innan jag får sparken, haha.


Det var en nervös och okammad sexåring som började 1:an idag. Elton förgyllde vår redan stressiga morgon med årets värsta psykbryt vilket resulterade i att han lämnades på dagis i pyjamas. Praktiskt. Men ja, man får välja sina fighter och efter 15 minuters skrikande om ett par jävla byxor kände jag att jag fick ge mig. Jag hade föresten gärna åkt i pyjamas jag med i morse. Det var en sån morgon idag. Han kanske skulle kunna sova på dagis inatt så slipper vi hela morgonbestyret!?

Väl framme på skolan frågade Alice mig en gång i minuten "Du stannar hela dagen va mamma!?"Alice gillar inte nya grejor och har oroat sig hela sommaren för skolstarten. Sånt vill man ju att de ska längta till! Inte ha ont i magen över... Men jag stannade såklart och har lekt kaosleken(!) på skolgården, vikt små pappersaskar, lyssnat på saga, stått på led och varit tyst och ätit spagetti och köttfärssås i skolmatsalen. En lyckad första dag trots att matsalsbiten var en ENORM prövning för mig och min bacillskräck. Men jag klarade det med viss stöttning av handsprit och peppande ord från Ellys mamma, haha. Maten var dessutom jättegod!

Alla barnen fick ta med och visa ett sommarminne idag. Alice hade med sig ett armband ifrån Tosselilla, andra hade tågbiljetter, fina stenar och snäckor och en kille hade med sig två tänder (waah!?). "Jag har tappat två tänder! En i Juni och en i Göteborg!" Haha, underbara ungar! Klockan 12,50 kom Alice och sa att jag kunde åka hem. Då var jag tydligen tillräckligt inskolad. Heja Alice! ♥

Ikväll ska vi äta lasagne. Vi hade vårt första familjeråd igår där vi gick igenom veckan och gjorde matsedel. Det gick sådär...

Måndag (Alice dag) : Lasagne och italiensk sallad

Tisdag (Eltons dag) : Gräddtårta, kladdkaka och en massa bullar (eeh?!)
Onsdag (Mammas dag) : Korvstroganoff och ris
Torsdag (Freddys dag) Fläskpannkaka och lingon
Fredag (Eltons dag): Gräddtårta, kladdkaka och en massa bullar. Och tuggummi.
Lördag: Överraskning!
Söndagen skrek sig Elton till och då önskas det gräddtårta, kladdkaka och en massa bullar...

Lite halvlyckat. Att ha familjeråd med en 3-åring är som att försöka kompromissa med Hitler. Efter 15 minuter var jag beredd att göra om kaoset till ett Ö-råd och rösta ut Elton. Freddy sa något om att jag "var den vuxna"... NÄR FAN BLEV JAG DET?!

over and out.

//Meekatt...

24 kommentarer :

 1. Åh vad jag saknat bloggen! Äntligen är det vardag!

  SvaraRadera
 2. Hahaha som vanligt så får man sig ett gott skratt av din underbara blogg som alltid levererar på all sätt å vis ;)
  Älskar dig goa söta Malin <3

  SvaraRadera
 3. Jag klädde det trilskande barnet redan på kvällen så var han liksom redan klar på morgonen :-).
  (Med undantag om det var jeans)
  Det räckte med att bråka om ytterkläder.
  Höll väl på något år men nu har det gått över.
  /Kicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, bra tips! Ska börja med det! Kan man ge dem frulle med på kvällen? ;)

   Radera
 4. Underbart. Gräddtårta är mumsigt. Ni är härliga. Skönt att läsa bloggen igen. Ha det bäst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du hänger kvar trots mina usla uppdateringar! :)

   Och ja, gräddtårta är fan aldrig fel! ;)

   Radera
 5. Gud så spännande med att börja dagis! Tänk det dagen! Overkligt! :)

  Ha ha få sparken. Ja det kanske man kan få.
  Kramen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja jag är nog snart utslängd! ;)

   Radera
 6. Men alltså jag älskar ditt sätt att skriva! Eller rättare sagt vara. Skulle gärna gå bakom dig en dag och få uppleva allt detta underbara kaos!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, gulliga du! Du skulle garanterat få psykbryt på mig efter en timme. ;)

   Radera
 7. Carro, Isabellsmamma18 augusti 2014 19:59

  Härligt att läsa att det gick bra i skolan! Hade också velat vara med men men.....

  Bra försök med matsedel hahahahahaha men kämpa på!! Vi kör också matsedel o varannan fredag blir det tacotajm!! ;-) Kan vi komma på nått annat,, det är 2014 NU!!!!! ;-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vi kämpar på med matsedeln ett tag till! Fredagarna MÅSTE få ett annat tema! Jag är så less på tacos! haha

   Kram snygging!

   Radera
 8. Hahaha, jag skrattar så att min sexåring, som jag försöker natta, vaknar till ordentligt och undrar om mamma blivit tokig! Tänkte inte på att jag läste just din roliga blogg när jag låg här i sängen... Det är härligt att du är back on track!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack! Kul att du hänger kvar!

   Radera
 9. Hahahaaaaa....du är helt störd!!!....härligt! ;-)

  SvaraRadera
 10. Tack för det välbehövliga asgarvet! Jag ser dock inte så mycket fel i veckans matsedel :-)...

  SvaraRadera
 11. Haha!!! Love it!!! Kaos när det är som bäst. Imon börjar vi vår inskolning här hemma. Mamman är asa-nervös!! ^^

  SvaraRadera
 12. Ha ha dog lite när jag läste din jämförelse.... att resonera med en treåring är som att förhandla med Hitler,., Hahhahahahahahaa

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!