fredag 23 maj 2014

Viktigare...

Viktigare än choklad... ♥
 
Ge bort en säker förlossning till mors dag 
 
Varje dag dör omkring 800 kvinnor i samband med graviditet eller förlossning. 99 procent av dödsfallen sker i utvecklingsländer. De flesta av orsaker som går att förhindra.  Årets morsdagpresent från Plan går till att förbättra vården för mammor och nyfödda i de delar av världen där mödra- och spädbarnsdödligheten är hög.
 
Långa avstånd och brist på grundläggande vård är några av faktorerna bakom de höga dödstalen. Trots att förlossningsvården har gått framåt i många delar av världen under det senaste årtiondet, har över hälften av kvinnorna i låginkomstländer (54 procent) fortfarande inte tillgång till vård under barnafödandet. Kvinnor som lever i fattigdom och är bosatta på landsbygden har minst chans att få vård, särskilt i regioner med lågt antal utbildade hälsoarbetare som Afrika söder om Sahara och södra Asien.
 


Antima förlorade sitt första barn
I Nepal tillhör spädbarnsdöd vardagen, något som tvåbarnsmamman Antima fått erfara. Hennes första barn dog i lunginflammation bara sex månader gammal. I dag är hon medlem i en av Plans grupper för nyblivna mammor och vet att hon får stöd om hennes son blir sjuk.
 
– Vi har fått lära oss om näringsrik mat i gruppen, och hur viktigt det är att gå på regelbundna hälsokontroller. Om min lilla bebis blir sjuk ska jag ta honom till sjukhuset, säger Antima.
 
Vill du stödja? Köp En säker förlossning i Plans gåvoshop på http://plansverige.org/shop Bidraget går till att utbilda personal och utrusta hälsokliniker i de delar av världen där mödra- och spädbarnsdödligheten är hög. Du får ett fint gåvobevis att ge bort. Pris 100 kronor.
 
 
over and out.
 
//Meekatt...

3 kommentarer :

 1. Tack för att du använder din blogg till allt det där viktiga. Du får mig att skratta så jag kiknar, du får mig att gråta så att jag knappt kan andas. och du tar samtidigt chansen att sprida viktiga ord som det här. Beundransvärt och ovanligt bland stora bloggare! TACK för att du är du.

  SvaraRadera
 2. Bra tips, har sett det cirkulera på Facebook också, ska köpa det till min mor. Hon blir nog riktigt glad för det :)

  kram /iris

  SvaraRadera
 3. Tusen tack för ditt stöd Malin! <3
  Vänliga hälsningar,
  Ulrika på Plan

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!