torsdag 8 maj 2014

Nya lakan, Fulväska & SNUSKLÅDAN!?

Ni vet känslan av att få lägga sig i en alldeles renbäddad säng. Doften av sköljmedel och vitt... Den har jag varje kväll numera. För varenda JÄVLA natt kissas det här hemma i det som en gång var MIN säng! Nu ligger det ett helt jävla fotbollslag i sängen varenda gång man ska sova (Och nej, inte på det bra viset! DET hade fan piggat upp en trött och blekfet 2-barnsmorsa!) och i mitten ligger han. Han som KISSAR. (Nej, Freddy är oskyldig...hoppas jag?!

Jag förstår inte vad som hänt. Vi har samma blöjor som vi alltid haft, han dricker lika mycket välling som han alltid gjort och snoppen har inte växt 10 cm och hänger utanför blöjan. HUR I HELVETE kan han helt plötsligt kissa genom blöja och pyjamas varje kväll!? Jag förstår inte. Och jag hatar det. Kiss...överallt. Madrassen som var ny och dyr...suck. 5 kvällar i rad nu. Nu kör vi den fräscha "Vi-byter-blöja-och-lägger-en-handduk-under-och-renbäddar-imorgon-tricket". Fräscht. Verkligen. Men alternativet att återigen dra upp alla ungar finns liksom inte ikväll. Tack gode gud att ungarna aldrig sover i egna sängar - det finns alltid en "kissfri zon" till mig!

Imorgon blir det en snabb sväng till IKEA för att hämta ramar och sen ska jag leta efter en "fulväska". Ni vet en sån där väska som man kan få plats med både dator, block, laddare, kalender, handsprit och allt annat man måste släpa med sig hela tiden. Var hittar man en sån väska? Vad släpar alla andra runt sitt skit i?

Innan Alice skulle lägga sig ikväll letade hon febrilt efter sin lånebok. Hon fick tag i en låda i min garderob:

- Mamma, varför är den här lådan låst mamma?!
- (Oh no!) Eeeh? För att jag har gammalt skit i den.
- Vad för gammalt skit mamma?!
- Eeeeh...gamla...saker. Typ. Inget viktigt.
- Varför är den låst då?
- Jag vet inte.
- Ska vi öppna mamma??
- NEJ!
- Varför då?
- (Skjut mig) Vi gör det en annan dag gumman.
- Mamma? Har du något tramsigt i den?
- Hahahaha! (Oh yeah!) Nej, inget tramsigt. Vi kollar en annan dag.
- Är det snusk mamma?
- (VAFAN?! ALLVARLIGT?!) Snusk? Vad menar du?
- Ja, något snuskigt. Som en bild på en snopp kanske? (Alice asgarvar)
- Ja, tänk om det är det!? Vi måste kolla imorgon. SOV NU!

Nu ska jag byta ut innehållet i min snusklåda till brevpapper och tuggummin. Och rita en snopp på ett papper. Sen kryper jag ner i Alice Hello Shitty-säng och njuter av 90 cm säng - till bara MIG. Kissfri säng! Det "riktiga snusket" får jag gömma under den kissfria madrassen, haha. (Och ja, man har en snusklåda, haha. Det är lika naturligt som att ha ett godisskåp!)

over and out.

//Meekatt...

9 kommentarer :

 1. Hahahahahaha. Åh kära hjärtanes.
  Tack för att du återigen får mig att skratta så mycket. Åt misären. Det får mig att se lite lättare på min egen misär!

  SvaraRadera
 2. Hahaha, morgonens bästa skratt piggar alltid upp en trött småbarnsmamma! Du får prova en annan blöjsort kanske?? Dom börjar inte bli för små?? Här brukar jag köra storleken större nattetid. Och JA självklart har man en snusklåda:-) min är låst med barnspärr mohahaha. ..

  SvaraRadera
 3. Blöjbekymret finns i denna familjen också...
  När det gäller ditt väskbekymmer så tror jag du känner till en som kan fixa en med dina önskade mått, antal fack, vadering för dator, färg, mönster, logga osv. ;-)

  SvaraRadera
 4. Jag gissar att han börjat kissa mer sällan på natten och när det väl kommer kommer det mer samtidigt. Det som kan hjälpa, förutom att prova en annan blöjsort, är:

  Helkroppspyjamas med dragkedja eller ännu bättre - kyskhetsdräkt. Min ena son hade en förkärlek för att stoppa ner handen i blöjan och styra om snoppen nattetid så den pekade uppåt. Funkar dåligt när kisset sen kommer.

  Kalsonger utanpå blöjan som håller in den tightare mot kroppen. För när de små rackarna rör sig så blir det glipor. I det här fallet är den klassiska kalsongmodellen klart bättre än den betydligt snyggare boxervarianten men jag gissar att estetiken ligger på rätt låg prio i det här fallet :)

  SvaraRadera
 5. Just ja, kom på en sak till. Plastad frotté + dukfilt (eller heter det filtduk) från Ohlssons tyger is da shit - köps på rulle. Plastad frotte för att - ja du vet. Men den är ju inte direkt rolig att sova på. Filtduk (eller dukfilt) lägger man med fördel på den plastade frotten och helt plötsligt går det sova på - utan att svettas. Vi har en plastad frotté som är 150 cm bred/lång/djup (hur fasen mäter man tyger) på tvärsen över hela dubbelsängen med dukfilt/filtduk på och så lakan över. Det går sova som vanligt, madrassen klarar sig OCH när det blir en olycka i sängen så sprider den sig inte i en stor pöl som det tenderar att göra på plastad frott'e. Det blir en väldigt liten olycksfläck. Perfekt att slänga en handduk över och sova vidare :D

  SvaraRadera
 6. Vi brukade dra upp killen på kissning när vi gick och la oss vid tio-halvelva. Det gjorde vi i flera år... Han var knappt vid medvetande men kissade lite plikttroget och sen höll det bättre under natten.

  SvaraRadera
 7. herrejävlar! jag har INTE lås på min snusklåda, så den hoppas jag inte Neo hittar, haha!!! ^^ Borde skaffa lås, pronto!!
  Plastad frote till sängen? eller sån där dom har på äldreboende, nått madrasskydd typ? :D

  kram

  SvaraRadera
 8. Hahahahaha... jag skrattade så jag väckte Bebis ;-)

  SvaraRadera
 9. Tur att det var lås på lådan! :-)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!