måndag 19 maj 2014

Naket, Intimt & Så jävla äckligt!

Ikväll har vi haft det riktigt mysigt. Det var EVIGHETER sedan jag och Freddy fick egentid. Halvnaket...nära...intimt. Det var som sagt inte igår. Jag sittandes på golvet endast iklädd en handduk...och han bakom mig i soffan. Så otroligt mysigt. Eller INTE!?!


Vi har för fan fått LÖSS!! Och ni förstår inte vilken ångest jag har. Detta har varit min stora skräck sen jag blev gravid, haha. Och i 6 år klarade vi oss.

Alice har kliat i håret i ett par dagar och jag har kollat hennes hårbotten med ficklampa senast igår. Ingenting. Sen idag gick jag i godan ro i stan och kände att det kliade i håret. PANIK! Jag flög in på apoteket och köpte luskam och medel för 550 kronor (<--För att jag måste såklart överdriva och köpa ALLT de har, haha. Sån é jag!) När Alice kom hem satte vi igång med tvätt, balsamering och luskamning...och ja jävlar...där var de små äckliga asen.

Fullständig panik i min kropp men Alice satt i godan ro och kikade på film och skrattade åt mig och mina ryck. När Freddy kom hem fick han luskammen i handen. Kärlek! Men ja, han får fan vara glad att det inte var flatlöss!


Freddy höll med om att det var det mysigaste vi gjort på väldigt länge, haha. Livet som småbarnsförälder...

Ikväll har vi sanerat huset. Sängkläder och filtar är tvättade, täckena skakade, godedjuren ligger i frysen, golvet och allt annat är "klorinat" och jag har druckit 2 stora glas vin i ren skräck. Imorgon stannar Alice och jag hemma och har en lusfri dag och skickar varningsmeddelande till skolan! Vi fick hem lapp för ett tag sedan att det härjade löss men jag hade ställt mig in på att vi ALDRIG skulle drabbas, haha. Men ja, kolla era ungar! ♥

over and out.

//Meekatt...

19 kommentarer :

 1. Blääää vi skulle inte klara av det jag lovar..jag hade fått raka av flickornas hår...de går inte att kamma så pass.
  Hoppas de j..na dör snabbt.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ni kanske skulle duscha barnen lite oftare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha,nu var du riktigt rolig, va...? Om du läser på lite om löss, får du ganska snabbt reda på att lössen trivs allra bäst i rent hår.Min son duschar p g a mycket torr hud under vinterhalvåret max en gång/vecka. På sommaren duschar han dagligen, gissa när lössen dök på honom...? Japp, i juli månad....

   Radera
  2. DU borde ta och läsa på mer om löss. Hygienen har INGENTING med löss att göra.

   Radera
  3. Fast det där stämmer ju inte. Det är klart relaterat till hygienen eller brist på den. Samma med magsjukan som härjar hos er flera gånger om året. Tvätta händer är a och o.

   Radera
  4. Tack för jättebra tips! Duscha och tvätta händerna?! Att jag inte tänkt på det! Du är ett geni.

   Radera
  5. Löss lever av människans blod och inte av smuts. Det har därför INGENTING att göra med om man städat för dåligt eller tvättat sig för lite!!! Sen verkar det som om lössen är mest aktiva under sommarmånaderna. Sen verkar det som att du Anonym inte läser denna bloggen speciellt noga för då hade du vetat att handsprit är nog Meekatts största utgift.

   Radera
  6. kände en tjej innan som duschade varje dag och hon fick löss ett par gånger trots det. antar att man borde duscha oftare för att få bort mygg också? för löss lever på blod, precis som mygg, som bikkan skrev, haha. / beata

   Radera
 3. Hahaha, livet som småbarnsförälder i ett nötskal. I vintras hade vi löss OCH springmask. Skjut mig?! Tre barn och en hysterisk mamma. Kul att ringa till jobbet och sjukanmäla sig, hahaha.

  SvaraRadera
 4. tvi för löss...när min dotter kom hem från skolan och hade fått LÖSS...och jag fick det med...resten av familjen klarade sig...Det var ÄCKLIGT...Inte nog med det så blev vi med SKABB...det var lika vidrigt det...Fy f*n för ohyra...Vill ALDRIG mer ha det...Fy f*n för en massa sån skit...

  SvaraRadera
 5. Ja jävlar vilken panik jag kommer få den dag töserna kliar sig i håret pga löss. Äckliga små kryp.. men men har hört att två stora glas vin o en luskam löser alla problem med just löss så attans va bra jobbat Meekatt! När lössen härjar o ungarna leker så spelar de fan ingen roll vad man gör dom små jävlarna kommer med hem ändå. All lärlek o smisk på rumpan till dig o tack för en räddande blogg!

  SvaraRadera
 6. Hahaha! Skulle skriva att vi har kollat våra barn på morgonen och att de inte hade några löss (än) men blev helt stum när jag såg kommentarerna! Men Meekatt!!! Att du inte har tänkt på det! Duscha och tvätta händerna! Det är ju brist på hygien som gör att ni både får magsjuka och löss! Hahaha! PUSS på dig!

  SvaraRadera
 7. Haha du anonym, så mkt handsprit & klorin som verkar användas i Meekatts liv så borde hon, barnen och hemmet vara det mest hygieniska i landet!!!
  Men man är fri att tro vad man vill, sorgligt när osanningen går ut över andra bara!
  Lider med dig katten, vet hur det känns, hoppas de andra föräldrarna oxå tar sitt ansvar så lössen försvinner.

  SvaraRadera
 8. Huh! Stackare! Vi har sluppit, tackolov!! Jag hade också fått panik.
  Kram o hoppas andra på skolan gör som ni nu, så dom försvinner!

  SvaraRadera
 9. Hualigen! Jag längtar inte till den dagen löss letar sig in i våra hår. Men som du säger, det är nog myset med den lilla. Kam-tiden med sin partner :-P

  SvaraRadera
 10. Usch och fy, låter inget vidare! Men det jag är riktigt, riktigt rädd för och har varit sedan jag fick barn är SPRINGMASK! Herre min gud, så vidrigt det låter!!!

  SvaraRadera
 11. Eländes elände! Lider med dej, verkligen.
  Kommer ihåg när sonen gick i 1:an o fick löss. Jag luskammade hela familjen i princip dygnet runt i flera veckor. Vi hade håret på ända och såg ut som dockan i Kalles jul när hon får syn på spindeln allihop. Blä! Hatar löss!
  Och nu har jag fått nya chanser att träffa på dom små liven! Sonen som nu är 20, har flickvän som jobbar på dagis. Yey!
  Behöver jag berätta att jag behandlar sonens sängkläder o annat som högsta smittskyddsklass? Tvättas för sej på högsta temperatur. Haha, ja jädrar va kul allt e. Tur man kan skratta åt sej själv.

  SvaraRadera
 12. Vi hade ett par vändor i vintras med löss. Vi fick "sanera" hela gatans ungar dom dom satt huvud mot huvud och spela Ipad.
  I vilket fall som helst, jag köpte en superbra luskam, nitfree, finns i bland annat life butikerna. Den är mycket tätare än luskammarna man köper på apoteket och får även med sig de små äckliga äggen som sitter på själva hårstrået. På söndagar brukar jag ha som rutin, efter duschen att dra ett par vändor med denna kam, i förebyggande syfte.

  SvaraRadera
 13. Been there done that.
  Trodde också jag skulle dö ;)
  Jädrar vad det finns folk till allt som ska kommentera :D

  Hälsningar
  Yohanna, som nu försöker läsa ikapp lite här.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!