torsdag 15 maj 2014

Förskolans dag!

Idag är det Förskolans dag och det har såklart firats även här i Mellbystrand. Dock håller jag fortfarande Elton hemma med skräck för att sprida vidare/få magsjuka igen. Planen var egentligen att jag skulle komma dit som banan idag (haha) och dela ut glass men jag kände att vi skulle hålla oss därifrån. Men dräkterna blev inlämnade och barnen fick träffa bananerna idag!

Vi firade med glass och storstädning av lekstugan...som ledde till att jag i vanlig ordning "ballade ur", kastade mig i bilen och köpte färg till lekstugan. Projekt "pimp my lekstuga" han återupptagits efter förra årets fall. Freddy var verkligen JÄTTEGLAD idag när han kom hem och såg att alla saker låg utspridda på gräsmattan och att båda barnen fått måla själv där inne, haha. Skitsnyggt! Elton tjatade 650 gånger om att "När jag är en stor kille...DÅ får jag doppa SJÄLV mamma!!" Eeeeh...ja älskling, det stämmer. Då får du själv doppa penseln i hinken.


Jag vill passa på idag (även om dagen snart är slut) att hylla all vår fantastiska personal i förskolan! För JÄVLAR vilket bra jobb ni gör! ♥ När Alice slutade på "Snäckan" - som Elton snart ska börja på (vart tar tiden vägen!?!?) - så skrev jag en text som fortfarande säger exakt hur jag känner inför världens bästa personal på Junibacken i Mellbystrand:

"TACK till världens bästa personal!

 
Idag kändes det tungt i hjärtat att säga hejdå till Alice. Sista dagen. Sista gången vi kramas i dörren innan Freddy lämnar henne på Junibackens mysiga Förskola. Vad hände? När blev du så stor Alice? Jag hängde inte med. Jag...är inte riktigt redo för skolan än min tös.

Sommarlov. Idag klockan halv ett kommer pappa och jag och hämtar dig och det är dags för Sommarlov! Vi ska åka och hämta farmor och sen ska vi på äventyr och fira att du är färdig med dagis! Jag vill bara sätta mig ner och gråta för det är med sorg vi tömmer ditt fack idag även om jag lovar att vara jätteglad hela dagen och göra det här till en supermysig avslutningsdag! 

TACK till världens bästa fröknar för de här åren! Tack för all kärlek och omtanke. Tack för alla kramar ni gett, sagor ni läst och tack för alla tårar ni torkat när jag inte kunnat vara där. Tack för alla plåster ni satt på skrubbade knän, alla hejarop ni gett och för alla teckningar ni skrivit namn och datum på. Tack för att ni visat Alice tusentals strandfynd och låtit henne tro att det bor små små tomtar på vinden som hon med stor spänning berättat om hemma. Tack för att hon fått läsa flaskpost, gräva efter skatter på stranden och tack för att ni varit på stranden innan utflykterna och grävt ner skattkistor med guldpengar och ananas. Tack för att hon har fått träffa Sjörövar-Fabbe och fått vara med och skriva brev till Kungen. Ni är fantastiska!
Tack för att ni alltid tagit er tid att berätta om hur dagen har sett ut, framsteg Alice gjort och roliga och snälla saker hon sagt. Tack för att ni gjort mig stolt över Alice. Tack för maskerader, födelsedagskalas, vårkonserter, luciafirande och för att ni orkat med våra barn och oss föräldrar när det varit fotografering. Tack för att ni hållit reda på stövlar, vantar, regnbyxor, solkrämer och för att ni gjort små ljuslyktor med glitter på till jul. 

Tack för att ni tillrättavisat och förklarat för Alice när det blivit tokigt och för att ni rett ut konflikter så att Alice fått lära sig hur det fungerar i en stor grupp där många måste samsas. Tack för att ni lekt leksaksaffär, gått på skogspromenader, letat insekter och sjungit tusentals sånger. Tack för att vi fått låna hem Bubba (trots att jag är lite rädd för honom och alla baciller jag inbillar mig att han har). Tack för att Alice fått känna ansvaret över honom! Det var viktiga stunder för henne. 

Slutligen - tack för att ni stått ut med mig! Jag vet att föräldrarna är värst, haha. Tack för att ni aldrig blivit irriterade trots att jag ibland varit sen, ändrat schema i sista stund, glömt regnbyxor, solkrämer, extrakläder och missat att ta med viktiga lappar i tid. Tack för alla mysiga pratstunder och för att ni faktiskt kommer ihåg alla små saker...som blir stora för mig. Efter flera år som mammaledig, studerande och nu som egen företagare har ni ibland varit de enda vuxna människorna jag träffat på en hel dag. Så förlåt för att jag ibland dragit ut på hämtningarna och pratat alldeles för länge, sagt dumma saker på föräldramöten och inte velat gå hem. Men sån é ju jag."
 

http://www.yourvismawebsite.com/birgersson-malin/shop/product/vardagshjaltar-3040-cm?tm=webshop

Och ja, jag gjorde ju tavlan "Vardagshjältar" efter det inlägget och den hänger numera på en MASSA förskolor runt om i Sverige (Finland & Norge, haha). Fantastiskt kul! Mer kärlek åt vardagshjältarna!

Snart lämnar Elton "lilla avdelningen" och Pärlorna och börjar inne på "Snäckan". Känns tryggt och bra för mammahjärtat att han kommer på Alice gamla avdelning. ♥

NU ska jag fortsätta slå in tavlor och sen är det sängen! Elton har beställt "lyxfrulle" imorgon vilket innebär mannagrynsgröt och bacon. Ja, tillsammans. Skjut mig.

over and out.

//Meekatt...

3 kommentarer :

 1. Jag är jättenöjd! Med min fina tavla och med den fina service jag fick med privatleverans!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Som förskollärare blir jag helt tårögd av dina ord, både om dina barn och personalen. Tänk om alla föräldrar hade varit som du! Jag bara älskar din blogg! Det är dagens höjdpunkt att läsa. Jag känner igen mig så väl i så mycket då mina barn är i samma ålder som Alice och Elton.
  Så härligt att ni får gå på sommarlov med en fantastisk känsla av att Alice har fått en positiv upplevelse av förskolan.
  Kramar till dig
  Angelica

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Hur gör jag för att beställa "vardagshjältar" till Finland? :)
  Hälsn. Lotta

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!