onsdag 26 mars 2014

Livsfarliga sjukdomar, Islatte & Sex!

Snart har prickarna torkat och Elton är pigg igen. Vi överlevde. Ingen kom och tog barnen ifrån mig trots att jag är en fruktansvärd förälder som borde fötts steril. (Jag hade dock tyckt att det hade varit gött med lite avlastning, haha.) Vattkoppor är snart historia i det här huset och nu ska vi ut och jaga andra livsfarliga sjukdomar! ;)

Idag har jag och Elton sorterat i mitt smyckeskrin. Han provade alla halsband på samma gång, slarvade bort en ring och svalde antagligen en plopp till ett örhänge. Man får räkna med lite svinn tydligen. Vi har även tagit reda på hur länge man kan koka mannagrynsgröt innan brandvarnaren går igång. Det tar 12 minuter. Man hinner med så bra saker när man är hemma med sjuka barn. Jag avslutade dagen med att servera kaffe i vällingflaskan. Sa jag att jag var trött? Det är lite mycket nu. Jag försöker prioritera och varva ner men allt är ju så KUL! Jag vill inte ha mindre att göra - jag vill ha fler timmar på dygnet!

Ikväll åkte jag in till stan för att hämta tavlor. Jag körde dock fel och hamnade på Espresso House på Eurostop. Ibland är det bra att vara stressad och göra fel, haha. Jag fick en hel timme i en soffa...med en Islatte...och Hallandsposten - alldeles ensam följt av en mysig fika med fina Tina! UNDERBART! Jag hörde dock att vi mammor inte ska ha så kallad "egentid" enligt en diskussion på Aftonbladet idag. Det är skamligt att vilja ha tid för sig själv. Man ska ALLTID vilja vara med sina barn och vill man inte det är man en usel mamma. Det är ju uppenbarligen redan jag så jag kan lika bra njuta av den där egentiden också (med ett glas rött i handen).


Men allvarligt!? Vad är det där för jävla skitsnack!? Man älskar inte sina barn mindre för att man vill bajsa med dörren stängd, ta en kaffe utan att någon vrålar en i örat eller en promenad utan barnvagn! Idioti! Varför är det skamligt att vilja vara bara "jag" ibland?! Ni mammor som tar den här fighten - hur tänker ni när ni skambelägger mammor som tar hand om sig själv genom att ge sig själv tid att ladda batterierna? Var är felet? Måste man verkligen vara mamma varje sekund dygnet runt resten av livet? Är det inte okej att bara få vara "Malin" ibland? Det är ju inte så att man låser in barnen i bagaget och tar en långlunch på stan i godan ro. Barnen far inte illa av att umgås med andra än sin mamma. Barn som har fler vuxna omkring sig blir trygga barn! Tänk om man är den ENDA tryggheten i ens barns liv...och så DÖR man! Vad fan händer då? Det är vår förbannade skyldighet att se till att barnen är trygga i sig själva och att de har ett kontaktnät omkring sig med flera trygga punkter. Det är också vår förbannade plikt att ta hand om oss själva och må bra! Det gör vi på olika sätt.

Jag får ofta skäll ifrån mammor som menar att jag jobbar för mycket och inte finns där för mina barn. Det är så fel. Jag jobbar mycket, jag vet det. Men jag älskar mitt jobb och det gör mig glad. Barnen går heltid på skola/dagis/fritids som många andra barn. Sen är vi familj och lagar mat, äter, ser på TV, duschar, läser saga, borstar tänder och nattar...som de flesta andra. När barnen somnat jobbar jag ofta några timmar till. Andra ser film, handarbetar, tränar, spelar spel på iphonen, har sex... Jag jobbar. Jag är nämligen för trött för sex och oftast somnar Freddy med barnen, haha. Jag tycker att jag är en bra förebild för mina barn. Jag har byggt upp mitt företag ifrån ingenting - helt själv. Jag visar dem att man kan om man vill. Man kan allting! Det är så typiskt det där. Hur man än gör så gör man fel. Jobbar man inte alls är man en usel förebild och borde aldrig skaffat barn. Jobbar man mycket är det fel och då borde man aldrig skaffat barn.

Alla ni som lägger tid på att reta er på mig och skriva långa mail: Var får ni den tiden ifrån? Borde ni inte umgås med era barn...hela tiden? ;)

NU ska jag dricka upp kaffet ur vällingflaskan! Freddy har somnat mellan barnen i vanlig ordning så sex är uteslutet. Syskon lär det ju inte bli här hemma trots Eltons eviga tjat efter en bebis. Men ja, Hallandsposten kommer ju med lovande nyheter idag:

Det är i Laholm det händer! Whoop!


over and out.

//Meekatt...

27 kommentarer :

 1. Ja, folk borde lägga energi på bättre saker än att hacka på andra.
  Jag är en sån där mamma som lagt all min tid hemma, sparat föräldradagar in i det sista och jobbar hemma och jobbar alldeles för lite och är alldeles för mycket med mina barn. Och som du säger, då är man en kass förebild istället. Jag hade en släkting som gjorde mig medveten om att jag måste tänka på vad barnen kommer säga i skolan vad mamma jobbar med.
  I slutändan så är det väl hur jag själv mår över mig själv som blir det viktiga.
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Det är lite "inne" nu att ha egentid. Jag behövde aldrig det, Jag längtade efter varje sekunde med barnen och kunde springa hem ifrån jobbet. Helger spenderade vi tillsammans o inte på hotell med vinglas i handen med ett låtsasjobb. Barnen lär sig att man kan glida fram och inte behöver ta ansvar. Karriär kallar du det. Suck

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja livet är verkligen fyllt med glamour när man är egenföretagare. Jag jobbar 12 h dag och tar inte ut någon lön. När jag vabbar får jag 0 kr. Livet leker! ;) Att driva ett företag, en blogg med galet mycket läsare, sköta en webshop, skriva krönikor i stora tidningar och ansvara för en stor mässa med 6 000 besökare kallar jag karriär! Heja mig för fan? ;)

   Radera
  2. Nu blir jag förbannad!!! Vad är du för en människa? Ta dig en riktig funderar på om du verkligen vill vara en som ser ner på andra bara för de inte gör som du! De du skriver är inte bara suck! Det är usch, fy f-n och en massa annat. LÅT FÖR FAN BLI OCH LÄS BLOGGEN!!!!
   //Marita 4-barns mamma som både har haft egentid och drucket vin

   Radera
  3. Är du på riktigt "Anonym"? Du tror alltså att man "glider fram och inte behöver ta ansvar" när man är egenföretagare? Tvärtom skulle jag nog tro att det är. Och det där snacket att "jag behövde aldrig det så därför behöver ingen annan det heller…" är så tröttsamt. Alla är olika och har olika behov.
   Jag är så fruktansvärt trött på alla dessa mammor som har så stort behov av att skuldbelägga andra mammor. Vad är det för mindervärdeskomplex eller bitterhet som finns hos er som gör att ni måste hålla på så här?
   Det är så jäkla löjligt att sitta och moralisera över att en mamma, (för det är ju alltid mammorna, papporna får göra lite som de vill) vill ha en liten stund för sig själv. Vad är det farliga med det, jag fattar verkligen inte?

   Radera
  4. Ja, så praktiskt att alltid komma med "sluta läsa bloggen" när man inte håller med Meekatt. Tysta ner och låtsas som att andra åsikter inte finns. Jag förstår inte detta eviga behov av EGENTID. Varför blir man mamma om man inte vill umgås med barnen. Var singel då och njut av ensamheten.

   Radera
  5. Måste det vara svart eller vitt? Bara för att man vill umgås med bara sig själv ibland betyder inte det att man inte vill umgås med barnen övriga tiden. Bör man inte bli mamma om man vill ha en stund för sig själv då och då? Det du menar är alltså att man aldrig någonsin får känna att man vill göra något utan barnen för då borde man inte blivit mamma?
   Du förstår inte men vet du, det behöver du inte göra. Vi är alla olika och har olika behov och det är okej. Finns ingen anledning att döma någon för att denne har behov som skiljer sig från dina.

   Radera
  6. Vilken chock det kommer att bli för dej när barnen blir lite äldre och INTE VILL spendera all sin tid med dej!
   Vad ska du då göra av all din egentid som du inte vill ha?
   Man behöver inte kalla det egentid man kan kalla det Mammafri-tid för barnen.
   Ha en bra dag alla
   // Helen

   Radera
 3. Du är så klok katten! <3

  Hoppas kaffet smakade bra i vällingflaskan, haha. Lutar det åt syskon?!?!! Åh vad kul det hade varit för oss att få följa, haha. DO IT!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa!!! Klart Elton ska få en bebis! ;D

   Radera
 4. Om du sitter inne och läser på denna bloggen bara för att kunna berätta hur duktig är så skulle jag vilja påstå att bristen på egentid har gjort dig mer än lite bitter! Om ditt liv nu är så bra så ägna dig åt det istället för att klaga på andras... be happy :-D

  SvaraRadera
 5. Josefine Karlsson26 mars 2014 22:25

  Jag kan bara hålla med. Varför är det skam att vilja ta hand om sig själv? En del tränar, en del går på kurser, några jobbar. Vad man gör när barnen sover kan ju för fan inte barnen ta skada av!

  Jag hade egentid idag. Fixade naglarna och köpte vårjacka! Två timmar och barnen var hos mormor. Bästa tiden på hela veckan! ;D

  Kram Josefine som längtar till Krakel när jag får träffa dig!

  SvaraRadera
 6. Det är lite "inne" att vara anonym och sur också ;-)

  SvaraRadera
 7. Jag förstog inte meningen men egentid när första barnet kom, tre barn senare vill jag inget hellre än att skita ifred (mina toabesök med låst dörr är numer lååånga och gärna i sällskap av en tidning).

  SvaraRadera
 8. Ingen som tänkt på att barnen också behöver egentid från sin mamma och pappa? Både nyttigt och bra för deras självständighet. Det är ju det vi eftersträvar, trygga och självständiga barn!

  SvaraRadera
 9. Varför klagas det aldrig på pappor som jobbar mycket, tränar och dricker öl med kompisar? De ska väl också vilja vara med sina barn hela tiden isf?
  Jag älskar mina barn, men tycker att det är jätteskönt att göra något utan dem ibland. Om det så bara är att åka och handla själv eller gå på toa ifred ;-)
  Man behöver inte umgås varenda sekund för att vara en bra förälder. Jag är dessutom en sån där "hemsk" mamma som låter stora tjejen vara på dagis 15 timmar i veckan, trots att jag är föräldraledig ;-)

  SvaraRadera
 10. Ibland undrar jag om dessa kommentarer skrivs endast för att skapa diskussioner!!!
  Låt ALLA vara som de vill och tummen upp för egentid!

  SvaraRadera
 11. Älskar att läsa din blogg! Jag känner igen mig hela tiden och det är så skönt.
  Hejja dig!!!
  Att bli en bra mamma i andras ögon är inte lätt.
  Gissa om jag får kritik för att jag valt att mina barn inte ska gå på fritids. Hur kan jag? Barnen blir ju utanför säger en del. Tänk på dig själv säger andra. Vadå mig själv och vadå utanför?
  Jag är företagare och kan inte ta ut lön, idiotiska jag som försöker mig på en karriär när jag har barn. Egoism helt enkelt.
  Medan jag försöker få ekonomin att gå ihop så lever jag på min man och jobbar deltid på en avlönad anställning (hela 48%) men shit alltså vilken idiot jag är för hur ser det ut i jämnställdhetetens Sverige. Man får ju inte jobba deltid! Då förstör man för alla som inte vill att det ska finnas deltidsjobb. Man får inte leva på sin man, för det är inte jämnställt och kvinnolönerna kommer aldrig gå upp på grund av mig som jobbar deltid.
  Jag vabbar nästan aldrig då jag är företagare, så jag är en värdelös mamma som inte är med mina sjuka barn. Men att min man vabbar och att vi här går i linje med vad rödstrumporna vill det är det ingen som bryr sig om för jag är värdelöls som inte är med mina sjuka barn.
  Vi har två vuxna barn också, dom går under LSS. Bor hemma men inte så länge till. Fy vad hemsk jag är som nu ska se till så dom får eget boende och får utvecklas som vuxna individer med personal. Just det, personal som hjälper mina barn. Fy skäms på mig! Samtidigt så är jag tydligen en idiot som tar hand om dom själv, du måste ju tänka på dig själv och vad du orkar med sägs det. Vadå vad jag orkar med, jag kan inte säga till de två att idag får inte du min hjälp för jag måste tänka på mig själv!
  Nä skit i allas åsikter och följ ditt eget hjärta är mitt råd till alla människor! Och döm inte andra för dom gör det dom tror på utifrån sin situation och många gånger har föräldrar idag inte så mycket val utan är styrda av arbetstider mm. Och alla längtar efter någonting ibland, en del en middag utan barn och andra att få leka mera med sina barn. Inget är fel! Sluta att ge dåligt samvete till varandra utan stötta istället!
  Tack för ordet och en fantastisk (h)ärlig blogg!!!

  SvaraRadera
 12. Låt alla vara så olika vi är :)

  SvaraRadera
 13. Dämmit...känner mig träffad. Ungarna har feber, vi dumpade dem hos Mormor och jag njuter vansinnigt mycket av en barnfri kväll, jag har druckit vin och ser fram emot att sova ostört och slippa hostiga avkommor i natt. Maken har varit på gymmet i 2 timmar, det kanske är mer ok? Sen vet ju alla att pappan inte är lika viktig. *sådetså*

  SvaraRadera
 14. Heja Malin..... sitter här och ler för mig själv och läser din blogg medans mina barn och min kille sover. Här är min egentid, lite bloggande och surfande, så skönt med tystnaden, hihi. Lärde mig idag att det är tv4 som lär mina barn om blommor och bin, så slipper jag den delen, dock måste jag nog gå in och korrigera i framtiden då inte allt är sillisar och blekta anus, mer om det med tv4 kan du läs i min blogg om du har tid. Tack för goda skratt innan jag skall sussa. Kommer ju en dag i morgon också, oj där samlade jag precis ett vuxetpoäng.

  Trevlig helg önskar kvartettmamman

  SvaraRadera
 15. Du är en grym mamma, fortsätt med egentid och jobba som du vill. Elton och Alice verkar inte lida =) Och som du säger, de har fler än dig =) Kramar

  SvaraRadera
 16. Bästa Katten! Två så härliga barn o en gubbe med glimten i ögat är ju resultatet av kärlek! Om de där skatorna tycker en massa om din mammaroll, så kan de ju leva ut sin anti nån annanstans. Min mamma var inte snäll mot mig, då jag fick veta att jag var en horunge(jaha...?) så jag blev en pappas flicka. Jäklar vad jag kan spik och hammare och vinkelsågar! Ett antal kaninburar och fågelholkar senare så har jag lärt mig matlagning också. Massa hejja och kramar! pialia

  SvaraRadera
 17. Vi har tom egenhelger, tid till att bara vara man och fru. Lyckligtvis har vi så stora barn att det numera bara är en som behöver barnvakt. Dessutom har jag världens sötaste grannar som gärna lånar honom. Det menar jag är hur bra som helst. Skulle nåt någonsin hända är mina barn så trygga att de genast skulle springa över dit. De brukar även ha koll på huset när 15 åringen är ensam hemma.
  Vi får egentid och vårt äktenskap blir starkare och bättre, barnen får lära sig ta ansvar och får egentid från oss. Kan det bli bättre? :)

  SvaraRadera
 18. Katten är ju underbar. Det är underbart att bajsa med stängd dörr och något alla föräldrar som ännu inte gjort det ännu borde pröva på! Egentid = Sundtid!

  //Gabriel - stolt egenföretagare !

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!