tisdag 25 mars 2014

Inspiration, Prickar & Supermorsa!

Ja, då var man tillbaka i vardagen igen efter en härlig helg i Karlstad. Trots felkörningar och utmattning så var det den bästa helgen på länge! Åkte hem fulltankad med inspiration inför Krakel & Spektakel och fulltankad med kärlek ifrån underbara Maria och Evelina Wallquist!

Här hemma är det prickigt och gnälligt...


Igår hade vi två kompisar här på kramkalas. Jag har fått lite sura mail angående det här med att vi smittade Elton med flit. Och ja, det är kanske lite taskigt och nu när han har ögonen fulla så känner man sig inte som världens bästa mamma direkt. MEN om ett par dagar har vi det avklarat och sen slipper Elton bli sjuk senare i livet. Hur kul är de att ha vattkoppor när man går i gymnasiet? Eller på sitt bröllop? På högsommaren när det är 35 grader? Samma dag man ska åka till Thailand? Lika bra att ha skiten avklarad! Så tänker jag.

Idag blir det lek med ballonger och Mamma Mu på TV hundra gånger misstänker jag. Men först ska jag leka supermorsa och baka muffins med min prickiga påg!

over and out. 

//Meekatt...

39 kommentarer :

 1. Jag tycker du gjorde rätt som fick honom smittad. Har själv haft vattenkoppor i vuxen ålder och det är absolut inget jag önskar någon

  SvaraRadera
 2. Nej precis! Jag hade vattkoppor för några år sen och det var JAG som smittade mina barn! Haha! Nu var jag inte så dålig som det sägs att man kan bli eller så var det helt enkelt så att jag inte hann känna efter med två stycken ett och ett halvtåringar som var sjuka i annat just då. Jag tycker du tänker rätt, hade mina barn inte haft det hade jag gärna kommit på kramkalas! KRAM

  SvaraRadera
 3. Jag kämpade flera år för att sonen skulle fått vattkopporna efter att vänligt avböjt möjligheten till smitta hans första sommar. Han är född i maj.

  På dagis gick det sedan i mängder av omgångar utan han fick det. Sedan, när han var 7 år, blev hans kompis prickig medan de lekte, brottades och allt annat små gossar kan hitta på under en dag. Tror du grabben fick det? Nääää! Däremot blev lillasyster prickig exakt 2 v senare.

  Men ytterligare 2 v senare blev även sonen prickig. Wiii! Vill allt gärna att de har det som barn, smidigare, lindrigare och mycket annat

  SvaraRadera
 4. Tycker det är helt sjukt att frivilligt smitta ner sitt barn med en sjukdom som kan vara direkt farlig! Man skyddar sina barn ifrån sjukdomar. Man jagar inte dom! Du borde skämmas. Hoppas han blir riktigt dålig så att du inser hur korkad du är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men att önska att en 2-åring ska bli "riktigt dålig" låter helt friskt?

   Radera
  2. Ja, vattkoppor kan vara direkt livsfarligt. Om du har extremt nedsatt immunförsvar. Nu verkar ju Elton var en helt normalfrisk, skitjobbig söt 2,5-åring. Han överlever. Det blir inte värre än så här.
   Men du Anonym, att önska sjukdom och olycka till andra människor (ett litet barn dessutom) är inte okej. Du borde skämmas. Mycket. Ofta.
   Skit på dig och heja katten!

   Radera
  3. Allvarligt! Hur sjuk i huvudet är man om man önskar att en 2-åring blir allvarligt sjuk??
   Jag önskar så att min 7-åring kunde fått alla dessa barnsjukdomar när han var yngre men han har inte haft en enda!
   Nu vet jag att det kommer att bli etter värre för honom ju äldre han blir, barnsjukdomar ska man ha som barn inte som vuxen! Nu har han dessutom diabetes så många sjukdomar slår värre på honom än dom skulle annars. Önskar så att vi hade klarat av vattkoppor för längesedan.
   Ja vattkoppor kan vara livsfarligt med betoning på KAN, om man har extrem otur eller om barnet har imun nedsättning.

   Radera
  4. Att hoppas att ett barn blir riktigt dåligt av en sjukdom... DET är att sjunka riktigt, riktigt lågt. Det är DU som borde skämmas. Av två barnläkare har jag fått till mig att det är mycket bättre att klara av vattkoppor som liten, och av den ena blev jag till och med tipsad om att det gick just vattkoppor i området så om vi hade TUR skulle vår lille kanske få det. Jag tror jag väljer att tro på dom framför dig, du anonyme. Fortsätt du att skydda dina barn från vattkoppor, grattis till dig sedan när de börjar skolan och kommer missa hur mycket som helst i skolan när du kommer behöva hålla hemma för både det ena och det andra.//Jennie

   Radera
  5. Det är ju DU som e allvarligt sjuk i huvudet som önskar att han ska bli allvarligt sjuk!!! Idiot!
   /Jenny

   Radera
  6. Men gud så hemsk människa som hoppas på att ett barn ska bli "riktigt dålig" . Usch! Fy! Skäms!

   Radera
 5. Men du - han hade säkert fått prickiga ögon om han blivit "spontansmittad" också... :)

  SvaraRadera
 6. Om jag hade bott i närheten så hade jag gärna kommit förbi på kramkalas med min 3-åring; jag vill att hon ska få vattkoppor som liten precis som hennes systrar fick... Vet vilket helvete det är att få som vuxen :(

  SvaraRadera
 7. Vi valde också att aktivt smitta våra barn och när det gjordes reportage i Aftonbladet om oss så var det självklart folk som idiotförklarade oss. Men i princip alla får ju vattkoppor och symtomen blir ju oftast lindrigare ju yngre man är så för oss var valet självklart.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Klippt från 1177: "Det är en ofarlig sjukdom som är lindrigare ju tidigare i livet man får den"

  Var har du fått informationen att vattkoppor "kan vara direkt farlig"?

  SvaraRadera
 9. "Anonym" om man ska skydda sin barn från sjukdomar så får man nog leva isolerat för alltid och aldrig träffa några andra människor! Man är inte en dålig människa för att ens barn r sjuka, medvetet eller omedvetet! Barn behöver vara sjuka för att kunna bygga upp ett starkt immunförsvar. Och vattkoppor tillhör faktiskt en av barnsjukdomarna som man bör få som liten!

  SvaraRadera
 10. När man nu ska spy galla så kanske man kunde vara så pass klar i huvudet så att man inte skriver under anonym - var för f*n ärlig och skriv under med ditt namn. Hade jag haft ett litet barn och kunnat få vattkoppor avklarat för att skona framtiden hade jag gjort precis samma sak. Hejja dig Meekatt! Följdsjukdomarna för vuxna som får vattkoppor är inte kul - så jag tyckte du gjorde alldeles rätt!

  SvaraRadera
 11. Klart man försöker att barnen ska få vatten koppor som barn eftersom man kan bli riktigt sjuk om man får det som vuxen! Det finns inget sjukt i det..klart man skyddar sina barn och här gör man det på lång sikt! Det är riktigt sjukt att önska någon annans barn bli riktigt dålig bara för att man själv är en surmus.... Min stora tös fick det i skolan sen smittade hon sina systrar....vi bjöd en kompis barn och frågade om dom ville ha lite koppor och det ville dom och det fick dom också! ;) // Weronica

  SvaraRadera
 12. Om man aldrig har vattenkoppor kan man fa en sjukdom som ar mycket varre i senaldern, pa engelska heter det Shingles, vet inte pa svenska. Nar man nu utsatter sina barn for vattenkoppor det ar inte dumt utan det basta man kan gora av situationen. Det ar en sjukdom man kan sallan undvika och det verkar som att man inte borde forsoka undvika heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bältros, extremt smärtsamt.

   Radera
  2. Men för att kunna få bältros måste man ha haft vattkoppor. Håller dock med om att det är extremt smärtsamt.

   Radera
  3. Mycket riktigt är bältros en följdsjukdom. Farmors vattkoppor ledde till det. Hon fick vattkoppor i vuxen ålder och blev ruskigt dålig. Strax efter kom första utbrottet av bältros, halva överkroppen. Det önskar jag inte ens min värsta fiende. Att det sedan var jag som smittade henne gjorde ju att jag kände mig väldigt skyldig. Och nej vi smittade inte med vilje, alla inklusive hon själv trodde att hon redan haft det som barn. Hade vi vetat att hon inte haft det så hade hon aldrig fått hälsa på mig när jag var dålig, just för att det är riskabelt för vuxna.
   Barn är bättre rustade mot vattkoppor än vad vuxna är. Just därför bör man se till att få det avklarat så snabbt som möjligt.

   Radera
 13. På 70-talet använde man natriumpermanganat i det "vattkoppiga" barnets badvatten och blåsorna torkade in på några dagar. Ungarna slapp klåda och långvarig sjukdom. Om det finns i dag, mig icke veta!

  SvaraRadera
 14. Jag håller med "anonym" här. Jag vet barn som blivit så sjuka att de fått ligga på sjukhus av vattkoppor. Och att man tvingar fram en sjukdom som man kan undvika? Är det för att man vill vabba kanske? Man undrar ju. Egiostiskt och elakt. Själv höll vi barnen hemma under perioder på förskolan med vattkoppor. Såna é vi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Ja, vabbandet är ju verkligen något man längtar efter som egenföretagare! Jag älskar att passa sjuka barn 8-20 för att sedan jobba 20,00-04,00. Lyx!

   Radera
  2. Man kan inte undvika vattkoppor. ALLA får vattkoppor, och det är värre att som vuxen få de än som barn. Det som är egoistiskt och elakt är att hålla sina barn hemma från förskolan för att dom inte ska bli smittade? vare dummaste jag hört! då lär ju dina barn aldrig vara på förskola och hur hälsosamt är de?

   Radera
 15. Hörru Katten! Skit i alla idioter som säger att du gjort fel. Du har gjort helt rätt!! Gubben min lyckades inte få vattkoppor som liten, istället fick han det när han var 30.... FY HELISIKE vad sjuk han var!! Hela kroppen var täckt med stora bölder och han låg med skyhög feber. Det önskar jag inte någon! Hellre vattkoppor som liten då förloppet är mycket mildare.

  Kram på dig och lille pricken! Kossorna hälsar ett stort MUUUU till TrubbElton <3
  /Bondmoran
  www.bondmoran.nu

  SvaraRadera
 16. Visst var det vattkoppor det talades om? Inte rabies eller smittkoppor eller nåt? Givetvis är det bäst om barnen har vattkoppor när de är små. När dottern kom hem från skolan med prickar hälsade föräldrar och tackade när deras fick det 14 dagar senare.

  SvaraRadera
 17. Eftersom det nästan är omöjligt att skydda sig hela livet mot vattkoppor så tycker jag ni gjorde helt rätt som tog chansen att låta Elton få det nu, som liten. Risken för komplikationer är mycket större som vuxen, man blir sjukare och det tar dessutom längre tid att bli frisk som vuxen.
  Men om du ska följa de anonymas kräkningar här så får du väl vaddera in Elton i skumgummi och hjälm och låta honom sitta helst stilla på en stol, man kan nämligen dö av en sticka i fingret också, om det vill sig illa... ;) //Jennie

  SvaraRadera
 18. Med de tre äldsta så gick det på dagis, äldstas bästa kompis fick det och vi bestämde oss rätt omgående för att de fick leka som vanligt. Kändes helt onödigt att låta barnen undvika varandra i en vecka när vi ändå kunde åka dit på kopporna när som helst. När ändå dottern fick fortsätta leka fick småbröderna också göra ett besök för att om möjligt få alla samtidigt. De två äldsta fick men inte lillebror. Lillebror fick 2 veckor senare och så sjukt lindrigt att hade inte inte vetat om det innan hade jag aldrig märkt det. M a o. Att jag hade en föraning gjorde iaf att han inte smittade hur många andra som helst.

  Med fyran så hade vi ingen aning om att det var på gång. Samma kväll som vi hittade 4 koppor på ryggen hade vi hunnit vara på passexpeditionen med hela våran stad. Jag skojar inte, det var fredagen på kristihim och typ alla var lediga men polishuset öppet. Det var helst sjuka mängder kö och folk och barn. Framförallt i lekhörnan där även våra var. Många skulle resa i närtid. Grattis och vassego, här har ni lite vattkoppor med er på resan! Vi hade även tid att avverka en middag med en familj som hade en bebis innan vi hittade kopporna.

  Så min slutsats. Barnen får det hur som helst, förr eller senare om man inte vill vaccinera (och det är ju ett helt annat val) och för dem spelar det ingen roll om föräldern vet det eller inte innan. Men som förälder är det faktiskt lite smidigt att veta om det är på gång för då behöver man ju inte dra och göra pass precis när det ev håller på att bryta ut :)

  SvaraRadera
 19. Åh jag önskar att jag fick Vattkoppor som barn. Vilket jag inte fick. Jag fick det däremot för 2år sedan i vuxen ålder. Jag skulle fylla 43 när jag fick vattkoppor. Så sjuk som jag blev önskar jag ingen annan människa. Jag hade 40,2 i feber i 6 dagar, prickar över hela kroppen inklusive inne i halsen. Fick knappt i mig flytande mat.
  Doktorn som tog emot mig sa att om jag ej åt medicinen han skrev ut var risken ganska så stor att jag skulle hamna på infektions kliniken. Så pass dålig var jag.
  Så Meekatt jag tycker du gör det bra att se till att Elton får kopporna nu och inte senare
  Kram på dig

  SvaraRadera
 20. Jag är 24 år och har aldrig haft vattenkoppor, kommer bli lagom kul när mina barn får det och antagligen smittar mig som kommer bli sjukast av oss ;)
  Jag kan tala om att jag ÖNSKAR att min mamma skulle försökt få mig smittad så jag hade sluppit detta orosmoment =/

  SvaraRadera
 21. Helt rätt att låta honom få skiten avklarad som liten tycker jag! Jag fick vattkoppor som 20-åring efter ett vikariat på en skola. Fy fan säger jag bara. Tror det tog två veckor innan jag var prickfri och pigg nog att visa mig ute. Fula ärr fick jag också. Nä, hua, då hade jag hellre haft det som barn. Men nu är det gjort, även för mig! :p

  SvaraRadera
 22. Som förälder till ett cellgiftsbehandlat barn så vill vi INTE ha vattenkoppor Då det finns en mycket hög risk för hjärnhinneinflammation och lunginflammation och döden.
  I bästa fall behöver han "bara" ta 56 doser med antiviral medicin om vi får reda på att han smittats.
  SNÄLLA ni som har "vanliga friska" barn, gå inte omkring och smittas med tanken att "alla ska ju ändå ha det, lika bra att få det när man är små".

  Det var bara det jag ville bidra med i den här diskussionen.

  /Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr smittar vattkoppor som värst ett par dagar innan de bryter ut, så man går ju omkring och smittar utan att veta om det. :( Just vattkoppor finns det ju vaccin emot, har ni inte blivit erbjudna det? Då skulle ni slippa gå omkring och oroa er. Hoppas ni får hålla er friska!

   Radera
  2. Vet inte hur det är med vattkoppsvaccin, men misstänker att det är som med influensavaccin. Vaccin består ju av en liten mängd smitta, som aktiverar immunförsvaret så att antikroppar bildas.Om man behandlas med cellgift, är immunförsvaret så nedsatt att den smittan vaccinet innehåller är livsfarligt. Men som sagt, jag svär inte på att detsamma gäller för vattkoppsvaccin, håller det dock för troligt!

   Radera
  3. Man får väl ändå hoppas att alla har sådan respekt för andra att dom inte medvetet "släpper" ut sina barn för att smitta. Att bjuda hem till smittkalas är ju en annan sak. Jag hoppas med att ni får hålla er friska.

   Radera
 23. Jag hade gärna kommit på kram kalas. Vi har försökt att få det ett par gånger men inte lyckats. Precis som flera andra här skriver så är det en barnsjukdom som man bör få som barn. Visst finns det undantag för barn med nedsatt immunförsvar men det var ju inte det diskussionen gällde. Du har gjort helt rätt, Meekatt!
  Dessutom förstår jag inte hur man kan önska någon allvarligt sjuk!

  SvaraRadera
 24. Oj, här fanns det kommentarer med ord och inga visor.... Själv gjorde jag exakt likadant med mina barn, dvs besökte vänner vars barn hade fått vattkoppor så mina blev smittade och gjorde bort det. Det gick bra och de överlevde och tog ingen skada - och nu vid 18 och 20 års ålder är de glada att de slipper oroa sig för att få det som vuxna.

  SvaraRadera
 25. Jag är DR SOLIGT, välkomnar jag er alla till min värld av andliga tempel lösning jag vill försäkra er om att vad det någonsin att du kontaktade mig för kommer att ske med de befogenheter som mina förfäder. Jag vill tala om att jag är här för att hjälpa dig på något problem du kan stå inför, har jag varit i området för att hjälpa människor i över 55years nu, jag vill att du ska veta att jag har hjälpt till att lösa över 7000 personer med så många problem i olika länder och de har aldrig slutat att ringa mig för att tacka mig för det goda arbete som jag har gjort för dem. Min goda arbete har spridit sig till så många länder, varför, är att de har sett mitt goda arbete och de hjälpte mig att sprida det över till hela världen. Jag vill att du ska veta att det ögonblick du kontakta mig bara tänka på alla dina problem lösta, eftersom jag vet att när jag börjar på din spell arbete du kommer att vittna till hela världen här, Maila mig via adress. (Drsunnydsolution1 @ gmail. com

  Är du passerar genom något av dessa problem,

  BEHÖVER DU ditt ex tillbaka VERY FAST

  DON DU VILL DIN VÄN ATT ÄLSKA DIG SOM ALDRIG NÅGOT LIKNANDE FÖRE

  Är du lider av LÄNGE SJUKDOM

  DU ekonomiska problem

  Söker du efter ett bra jobb

  VILL DU BLI HUS ÄGARE

  ÄR DU SÖKER EN FÖRSTA KLASS GRADE

  VILL DU KOMMA UT FÖRST din examen

  ÄR DU EN STJÄRNA OCH DU VILL VARA SÅ POPULÄR TILL HELA VÄRLDEN

  VILL DU VARA RIK

  VILL DU DITT FÖRETAG hålla sig i rörelse

  HAR NI ETT FÖRETAG SOM HELST OCH NI VILL ATT EXPANDERA

  Vill du att din man eller hustru ATT HÅLLA TILL DIN VÄRLD

  Står du inför NÅGRA äktenskapliga problem

  ÄR du svårt att bli gravid till din man

  Är du upplever missfall HELST DU TAR IN

  VILL DU TÄVLA PÅ NÅGOT lotteri

  DU nödlidande

  HAR DU hotats av NÅGON

  VILL DU att lyckas i varje sak du lägga händerna på

  ÄR din son eller dotter beter sig konstigt

  Är du inför häxeri FIFFEL

  VILL DU CAST EN STARK kärlek stava PÅ DIN flicka eller pojke VÄN

  BEHÖVER DU magiska krafter att göra någon sak WANT YOU

  Upptäcker ni det svårt att välja en partner

  Vill du att dina föräldrar att vara stolt över dig

  Är du upplever misslyckande och besvikelse i vad du gör. (ETC)

  Maila mig drsunnydsolution1@gmail.com

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!