måndag 17 februari 2014

Kids of Skåne!

På söndag ska vi i familjen åka till en fotograf...och försöka föreviga oss. Alla fyra...på samma gång. Wish me luck? Jag har inga bra erfarenheter av det här och jag ser det som en stor utmaning både för min psykiska hälsa och för den stackars fotografen, haha. Men ja, jag får ofta frågan efter "bra bilder" av tidningar som ska ha med mina texter och annat trams och en selfie ifrån mobilen duger liksom inte där. Så vi gör ett försök.

Jag har dock en bra tjej som "måltavla". Lotta lärde jag känna på Krakel & Spektakel förra året och hon arbetar som fotograf i Ängelholm. Just nu är hon engagerad i ett kul projekt - "Kids of Skåne" och till detta projekt sökes nu barn och familjer.


Lite info om projektet för er som är nyfikna:

Lotta Johansson jobbar som barnfotograf med bas i Ängelholm i Skåne. Hon sysslar framförallt med porträtt i olika former med fokus ligger på baby, barn, familj och bröllop. Kids of Skåne är ett konstnärligt stort fotoprojekt som kommer att genomföras löpande under hela 2014. 1 fotografering per månad ska i slutet av året resultera i en väggkalender för 2015 samt en utställning, förhoppningsvis i början av 2015. 

Fotoprojektet genomförs för att visa barn i olika delar av Skåne. Vilka är deras smultronställen? I samband med fotograferingarna görs också intervjuer med barnen för att se deras syn på barndomen, Skåne, vuxenlivet m.m. Bilderna i projektet kommer generellt att ha en allvarligare ton och uttryck än många av de barnbilder som syns idag. Fotograf Lotta Johansson vill visa att ett barn inte behöver tokskratta på en bild för att den ska bli bra. Allvarliga och fundersamma uttryck är minst lika vackra. 
Familjer över hela Skåne (eller med anknytning till Skåne) sökes under hela året. Ingen modellvana krävs utan det handlar mer om att få med olika åldrar, kön, delar av Skåne samt samhällsklasser i projektet. Lär mer om projektet HÄR.

Nu håller vi tummarna för att Lotta fortfarande tycker om sitt jobb efter mötet med min familj på söndag, haha.

over and out.

//Meekatt...

1 kommentar :

  1. Klarar hon av er klarar hon av allt känner jag. Vi måste också ta tag i det där vi har inga bilder på oss alla tillsammans. Inväntar ert resultat, Kan ni så kan vi, haha.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!