onsdag 8 januari 2014

Tantvarning, Livets efterrätt & Stulen sprit!

Nej, nu får de här två tanterna gå och lägga sig. En lång dag är avklarad med start kl 04,50 hemma i Mellbystrand och med slut kl 01,30...någonstans ute på havet i Finlandstrakten? Ja, jag har ju fortfarande inte riktigt förstått vart båten är på väg och är fortfarande lite bitter över att vi lämnade Stockholms lugna hamn. På blodigt allvar...så förstår jag inte varför båten går iväg alls. För inte ska vi väl gå av i Finland? Eller Åland...? Eller dit fan vi nu kommer? Vi kunde lika bra stått kvar i hamn väl? Vi äter...dricker drinkar...skrattar....dansar och äter lite mer. DET KAN MAN JU GÖRA I HAMNEN! Nu ska jag alltså sova...mitt ute på havet. (skjut mig) Jaja, Fnulan har ett ljusblått nattlinne med små moln på...och håriga ben. Nästan som att sova hemma med Alice och Freddy i sängen!

Vårt tappra försök att presentera oss inför den något äldre publiken gick...hyfsat. I publiken satt några hundra damer och herrar och vi inledde med "Finns det några mammor här?" Ingen räckte upp handen. Fan. Sen kom två händer. När man är mormor/farmor SLUTAR man alltså att räcka upp handen när någon frågar efter mammor. Vi har förstått det nu. Det är DÄRFÖR man säger att "barnbarn är livets efterrätt". Då är det BARA njutning! Man har till och med glömt bort att man har egna barn?!

Vi småbarnsmammor är ju BARA mammor. Har man andra intressen (eller ens jobb) är man ju en usel mamma. Man räcker upp båda händerna och en fot i sömnen om någon frågar efter en mamma. Tänk, en dag är vi också där. Vi kommer sitta där som två frågetecken när någon säger "Finns det några mammor här?". Gött.

NU ska vi sova. Imorgon ska våra resor avslöjas och vi ska köra en Powerpointpresentation. Det känns ju lite vuxet det här, haha. Men först ska jag dricka upp min Cranberry/Gin som jag ju inte får ta med i handbagaget imorgon i alla fall. Idag STAL de min handsprit på Sturup. Jag grät nästan. Det var en flaska med 150 milliliter och man fick max ha 100 ml. Jag erbjöd mig att dricka upp 50 ml på plats. Mitt skämt uppskattades inte och de tog min flaska. Poff.

over and out.

//Meekatt...

3 kommentarer :

 1. Hahahaha.... Jeg har kunnet række op handen i 25 år og "kan" så fortsætte 10 endnu... til den sidste unge flyver fra reden.
  1. barnebarn kommer om 1½ måned.... min dessert bliver blandet i aftensmaden.

  Det bliver spændende at se, hvad I har fundet på :D

  Kram fra Ann
  schousnigel.se

  SvaraRadera
 2. Men VTF ? Är man mormor /farmor måste man väl vara mamma också ? Här har du mina bägge händer i luften, är en stolt mamma på 63. Och dessutom älskar jag din blogg. Har jag möjlighet kommer jag absulut följa med på en av era Ullaredsresor. Kramar //Eva i Östersund

  SvaraRadera
 3. Du är helt underbar! Blir så full i skratt. Hahahaa!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!