lördag 4 januari 2014

Nyår, Födelsedagar & Skallebank!

Ja, jag lever. Hemresan gick jättebra och Nyårsafton klarade vi med bravur! Vi smällde ihop ett julbord till lunch, ett kalas med tårta till Alice på eftermiddagen och stor Kalkonmiddag på kvällen. Dessutom blev det drinkar och Karaoke till klockan 04,00. Heja oss?
Dagen efter lyckades jag dock smälla huvudet i luckan på sekretärhelvetet och har legat pall med hjärnskakning sen dess - därav min frånvaro. Jag har en MASSA bloggande att ta igen! Hemresan, Nyår, Alice födelsedag, MIN födelsedag(!), den där skallen...och en sammanfattning av 2013!


Jag ville bara svänga inom och önska er alla ett GOTT NYTT ÅR och lämna ett livstecken. Imorgon kommer ett ordentligt inlägg!

Ikväll bryter helvetet loss. Jag har nämligen klippt sönder alla nappar här hemma och berättat för Elton att "nappen är sönder älskling!". Game on. Lika bra att ta det när jag redan har huvudvärk! ;)

over and out.

//Meekatt...

39 kommentarer :

 1. Klippt sönder nappen??! Varför gör man det? Kan man inte berätta istället att det är dags att sluta med napp och ge den till Tomten/Kaninerna/Bebis i omgivningen? Verkar onödigt brutalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På vilket sätt är det mer brutalt att napparna är sönder än borta? Det är väl inte mindre pedagogiskt att få honom att vänja sig av med nappen på det sättet än att ge bort dom?

   Radera
  2. För att intelligenta barn inte går på den lätta? ;-)

   Radera
  3. Haha, resonera med en 2-åring menar du? Hans bästa svar på allt är "Bajskorv". Diskussionen i sig verkar önödigt brutal...mot mig. Vi klippte Alice nappar och efter tre dagars "Nappen sönner mamma!" så var den glömd. :)
   Personligen tycker inte jag att man ska göra Tomten till "the bad guy".

   Radera
  4. Brutalt och klippa sönder nappar? haha. Dom ska ju tydligen ändå slutas med så vad som händer med dom spelar väl ingen roll? tror knappast dom lider.

   Radera
 2. Men va skönt att du är tillbaka!! :) Så vi som gillar att läsa dina inlägg får läsa och skratta och må bra igen och de som gillar att klaga kan få loss lite aggressioner och förhoppningsvis kan lugna ner sig lite ;)

  SvaraRadera
 3. Man kan väl lika gärna säga att den är sönder som att behöva ge bort sina saker till andra. Kanske lättare att förstå när man är 2-3 år. Lycka till iaf och hoppas huvudvärken går över fort ♡

  SvaraRadera
 4. Tomten finns ju inte ens och varför skulle kaninerna vilja ha napparna? Fruktansvärt att ljuga för de små barnen ;)

  SvaraRadera
 5. Bra gjort! Varför hålla på att gulleplutta!

  SvaraRadera
 6. Anna ja klippte sönder dotterns nappar oxå o de fick toppen. Sönder sa hon o gick t papperkorgen o kastade den. Kommer göra likadant me sonen när han har åldern inne. Alla gör som man vill

  SvaraRadera
 7. Nu tar du det lugnt, huvudet ska man vara rädd om!
  Lycka till med napparna! Hur man än gör så blir det tandagnisslan..

  Anna - det är ju inte så att Malin ställde sig framför Elton och grymt flabbar HAHA och klipper sönder napparna..
  Kanske man vet att man har svårt att stå emot ledsen onge och vill göra pina kort ist för att vela? ;)

  Kram på dig Malin, och ha en riktigt god forsättning ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. HAHAHAHA ditt svar var fan bäst! (det med brutalt klippa sönder napparna)

   Radera
 8. Ibland måste man nog vara den som sätter gränserna! Vem vill godkänna att det är OK att suga på nappar till barnen är 5-6 år gamla och får fel på tändernas ställning? Än värre om man låter barnen använda en som en levande napp... Hoppas du klipper sönder hans cigaretter om han börjar smygröka i tonåren... Han är väl sur några dagar, men sen stolt att vara kvitt ett beroende! Rock on Mama! :)

  SvaraRadera
 9. Mindre brutalt att ge bort napparna till nån annan?
  Varför skall DE ha napparna skulle jag frågat mig som barn.
  Bättre då om de gått sönder tycker jag. :)

  SvaraRadera
 10. Håller med låter lite hårt att klippa alla nappar?!
  Vår tjej på 2,5 lämnade sina nyss till påskharen. Hennes eget påhitt efter att vi för nån månad sen börjat prata om att det snart var dags att sluta med napp. Gick som en dans,glad unge som inte nämnt nappen sen dess och ingen huvudvärk för mamma;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rekommenderar dig att kolla lite längre upp på kommentarerna,en vid namn Lisbeth hade ett grymt svar! ;) haha! Still loving it!

   Radera
 11. Som du kan skabe følelser Meekatt ;)
  Mine store unger hængte frivilligt deres napper i Pjerrots napptræ på Bakken, og de små hængte deres sutteflasker (de brugte ikke napp) i træet i trädgården, da vi boede i Sverige. Jeg har aldrig haft problem med det.... men sjovt nok har de små stadig deres snutter i sengene ;) Hygge, tryghed og glade minder :D

  Kram Ann
  schousnigel.se

  SvaraRadera
 12. Att jag inte tänkt på att säga att napparna är sönder, bra tips!!
  Mellantjejen fick faktiskt sluta med napparna för att hon bet sönder dom...
  Skönt att du mår bättre :-)

  SvaraRadera
 13. Jag håller med Anna här. Nappen har varit ett barns trygghet i flera år och man klipper bara sönder den sen är den borta ur barnets liv? Det är ju hans trygghet. Tänk om din trygghet bara klipptes sönder. Grymt och konstigt att man ens kommer på tanken. Här har vi väntat ut barnen tills de varit redo att lämna bort nappen och övergå till snutte på annat sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja herremingud... Tänkta sig att Elton skulle kunna "hämta" sin TRYGGHET någon annanstans än i en plastig sutta-på-sak.... Jag det låter sannerligen OTÄNKBART!!!!

   You go, Malin! Skit i resten!!!!

   Radera
  2. Jag vill ju gärna tro att vi övriga familjemedlemmar är Eltons trygghet medan nappen är en dålig vana. Sån é jag.
   Nappen är inte "borta" - den är sönder. Han konstaterade vid läggdags att "Titta mamma! Nappen har klippt sig!" Haha, så ja...mindre drama än vad vissa verkar tro.

   Att vänta ut barnen tills de är redo...känns ju lite halvbra om det drar ut på tiden och de behöver gå med tandställning i flera år sedan. Att ta nappen nu gör jag för Eltons skull. <3

   Radera
 14. Men herregud! Skäms att en namne till mig kastade "den första stenen"! Har ni inget bättre för er än att kritisera en småbarnsmamma som dessutom precis återhämtat sig från en hjärnskakning än att skriva och kritisera på vilket sätt hon ska få sin son att sluta med napparna???? Sim om man inte har nog med dåligt samvete ändå för att man inte hinner göra allt man borde och vill med de små liven! Jag har två barn på 4 och 6 och de har bägge vid treårsdagen varit och lämnat napparna på Liseberg till kaninerna där och det har funkat för oss! Andra familjer väljer andra sätt som passar dem och deras barn. Att vänja av ett barn med napp är något som vi föräldrar måste känna oss mogna och redo för minst illa mycket som barnet och det måtte väl därför vara viktigast att man själv väljer ett sätt man tror ska funka och som man kan övertyga barnet om att "nu är det så här". Strunta i moralpredikningarna Malin! Orka säger jag bara till alla som tyckte detta var så förfärligt!

  SvaraRadera
 15. Vill börja med att säga att du är grym Meekatt- min idol!!!! Våga vägra vara perfekt. (Skrev en status på fejjan idag om att jag var på helvetet på jorden- Toys'R'Us. Gissa om man blev dissad?)
  Men nu till det viktiga: Jag borde antagligen bli fråntagen mina barn, men när minstingen var 2,5 och stod och SKREK efter napp hela tiden så tog jag nappen och slängde i soporna. På kvällen var det ett faktum, nappen var borta. Inte en tår! Hon frågade aldrig efter nappen igen. Alldeles för brutalt och inte så jag tänkt mig det, men har man gjort en sak är det bara att löpa linan ut!
  Stor kram från Åsa i Ängelholm

  SvaraRadera
 16. Hahah barn kan sluta med napp på många olika sätt. Man känner ju sitt eget barn bäst och vet vad dom klarar av. Tro det eller ej men min dotter slutade med napp pågrund av en fluga :) Hon hade en supermario docka som tydligen hängde ihopp med nappen. När hon skulle ha nappen skulle hon ha mario och tvärtom. Kan även tillägga att min dotter då var rädd för de flesta djur. En dag satte sig en fluga på mario. Hon blev hysterisk och mario var därefter blääää. Eftersom nappen hörde ihop med mario ville hon inte ha nappen heller :) Tack flugan :)

  SvaraRadera
 17. Ursäkta lång kommentar och GO Malin

  SvaraRadera
 18. Varför at den så tidigt? han är ju bara två år!?

  SvaraRadera
 19. Tidigt? Det känner väl ändå Malin bäst. Som sagt alla barn är olika och dessutom är det väl bättre att sluta så tidigt som möjligt, för tex tändernas skull.

  SvaraRadera
 20. Klippa sönder napparna? Sjukaste jag hört. Stackars liten kille! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sjukaste du hört? Då har du inte upplevt mycket här i livet...;)

   Radera
 21. Här kom Tomtenissarna och hämtade så Tomten slapp vara boven i dramat, hehe. Nappen måste ju bort annars får ungen sne käke! Vårt ansvar ju som föräldrar! Meekatt, du är grym!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grym som i BRA alltså! ;D

   Radera
 22. Men herregud...har ni inget bättre för er än att försöka ge andra dåligt samvete!? Hållet med föregående talare. Låt var och en bestämma hur, när och varför man fattar vissa beslut. Ibland är besluten kanonbra o ibland kommer man på i efterhand att man kanske borde gjort på annat sätt. Dock fattade man ju det första beslutet av en anledning och gjorde det man trodde var bäst.
  Ingen vill väl sitt barn illa?!
  Tror det är värre med alla moralpredikande människor här inne som tror att tryggheten bara sitter i en napp. Vad sänder det (läs:NI) för signaler till barnet?!
  Själv försöker jag få min son att vra trygg i sig själv o plockar nappen från honom många ggr per dag...trots skrik...för att jag älskar honom.

  SvaraRadera
 23. Tänk att en liten napp kan orsaka så mycket kritik. Lycka till i alla fall. :-)

  SvaraRadera
 24. Åh, vad skönt att "se" dig igen! Hoppas du hinner få lite vila och snart mår bra.
  Lycka till med napp-avslutet, det ska nog gå bra det där :)
  Kram på dig och fina familjen!
  Nina

  SvaraRadera
 25. Så härligt att se ett litet inlägg
  Ang nappen anser jag föräldrarna hittad sitt eget "tricks"
  Och det är vår plikt mot tänderna & annat

  Hoppas du snart är 100% igen
  Kram

  SvaraRadera
 26. Gott nytt år! Hoppas det går bra med napparna :)

  SvaraRadera
 27. Då ska kanske inte jag skriva att jag fick mitt barn att klippa sönder nappen själv och sen slänga den. Heja dig Malin

  SvaraRadera
 28. Åh så gärna jag hade klippt sönder nappar! Men...nu suger dottern på tummen och helt plötsligt blir klippandet ett jättedåligt alternativ. I fem månader höll vi på och var pedagogiska, hade nagellack, plåster osv och det slutade med att hon smög undan för att suga på tummen ändå. Vi gav upp. Kanske är hon redo att sluta en dag, men till den dagen är jag jätteglad att yngsta dottern har napp istället. Det kommer inte att bli en 5 månader lång plåga att sluta för henne. Ju kortare "avvänjning" dess då bättre! Heja Malin!

  SvaraRadera
 29. Min mamma tog också nappen av mig "tidigt" i vilken ålder minns jag inte, men jag hittade annat substitut att ersätta nappens suttande på i vuxen ålder ;)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!