måndag 20 januari 2014

Kvinnofängelse, Borttappad unge & Partyplanering!

Räkningen ifrån Videomix i torsdags fick mig att fatta ett klokt beslut. Utav tio möjliga hyrfilmer år 2013 har jag varit sen med att återlämna alla tio, haha. Skjut mig. Så ja, Netflix fick bli en del av den här familjen i fredags och på två dagar jag hunnit med NIO avsnitt av "Orange is the new black". Galet. Jag måste verkligen se klart skiten i natt så att jag kan koncentrera mig på jobbet resten av veckan. Men åh - det är ju så bra!! Hela högstadiet kollade jag på Kvinnofängelset utan ljud klockan 00,20 på min svart/vita lilla fula TV på rummet. Detta är lite samma sak - fast mer färg...mer ljud...och mer bröst.

I helgen har jag trots allt hunnit med lite annat än film. Nya webshopen är öppen (JAAAA!!), ett nytt ekonomisystem som ska spara mig en MASSA tid är installerat och snart förstår jag mig på det och dessutom har jag köpt en ny dator - yeyh! Jag gjorde lite sexuella närmanden på chefen (<-- onani?!) och vips så blev jag med en ny Samsung laptop! ÅH - den är så fin!!

Freddy är lite förvånad över mitt val, haha. Jag gick in på Media Markt i Helsingborg...fast besluten om att köpa en Mac. Jag gick fram till avdelningen med laptops, såg en vit Samsung i perfekt "jag-flänger-hela-jävla-tiden"-storlek och sa "ÅÅÅHH!! En VIT!? Samma som min telefon! Och min kamera!! JAA! Den tar jag!" Så köper jag dator, haha.

Min nya kärlek! Som gör att jag kan blogga ÖVERALLT! Min gamla hp väger 25 kilo och batteriet håller i en timme...typ. Så yeyh - ny bloggdator! En VIT! ;)

Efter datorinköp blev det IKEA. Här höll svärmor på att dö av skräck när vi tappade bort Elton på garderobsavdelningen. Det tar 0,05 sekunder och POFF så är ungjävlen borta. HUR är det möjligt!? Jag ryckte fatt i en personal som kastade sig på telefonen och ringde jouren. I samma sekund hörde jag Freddy "Jag har honom!" Han hade gått in i en garderob. Han ville helt enkelt bajsa ifred. Suck. Samma sak hände sist vi var där. Jag vände mig om och POFF. Borta! Hur snabb kan man va?!! Dock måste jag ge beröm till Ikeas personal som jag hunnit pröva två gånger på kort tid. De släpper allt de har, ringer jouren som spärrar utgångar, samlar en massa personal på ingen tid och letar igenom hela varuhuset om det skulle behövas. Fantastisk beredskap för ulsa mammor som mig. Vi var tre vuxna...och ändå - POFF! Dock har vi hittat honom själv båda gångerna på någon minut. Men man hinner dö lite inombords.

Nu ska jag förbereda veckan. En MASSA roligt Krakeljobb, en date med revisorn, en ny dator att lära känna, nytt ekonomisystem, tavlor som ska skickas - och viktigast av allt: På fredag har Alice och klasskompisen DISCO på Restaurang Surfside! Wiiih! (<-- Jag slipper, städa, laga mat och fixa!) 25 barn kan anfalla och jag behöver inte ens skämmas över mitt icke perfekta hem, haha. Jag blåser ballonger, tänder marschallerna och beställer Pizza till barnen. I love it.

Det blir maskerad och Elton har valt outfit:

Älskade skitunge
Måndag imorgon - game on!

over and out.

//Meekatt...

43 kommentarer :

 1. Ikea spärras av för att ni inte kan hålla reda på ert barn. Men du köpte en ny VIT dator. Supermorsan.

  Jag har fyra barn och har aldrig någonsin förlorat dem ur sikte. Du skriver glatt att du gjort det två gånger. Jag hade aldrig kunnat förlåta mig själv. tänk så rädd han måste varit!!

  Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rädd?!?! Han stack iväg SJÄLV på lite äventyr in i ett skåp!!! Tror inte han var särskild rädd utan hade roligt helt omedveten om att andra var oroliga för han! Det är lite skillnad på om han hade blivit lämnad! Är du möjligen en sån förälder som lärt sina barn att allt kan vara farligt och därmed är dom rädda för allt?

   Radera
  2. Ja, nu spärrades inte IKEA av idag, haha. Men jag ville berömma varuhuset för att de har en fantastisk beredskap i såna lägen. Och ja, jag tappade bort honom. Eller vi. Vi var tre vuxna och ändå hände det. Det är så. Barn är asasnabba. På tiden han gick in i ett skåp, basade i blöjan och hann öppna och säga tittut hade jag dock hunnit se honom framför mig sålt i Puerto Rico och larmat personalen. RÄDD? Oh yes, det var jag. Elton var skitglad hela tiden dock.

   Jag har två barn. Och jag har förlorat dem ur sikte MÅNGA gånger. Jag blir lika rädd varje gång. Förutom en gång närde ropade efter mig i högtalaren på Ica Maxi. Då skämdes jag bara, haha. Sån é jag.

   Radera
  3. Ja det var det jag menade som svar till Anna... Att Elton var nog inte rädd utan hade kul! :-) Ni däremot var såklart rädda,det förstår man!

   Radera
  4. Jag tror Anna ljuger. Det är vad jag tror... Antingen om att hon har barn eller om att hon aldrig tappat någon av dem ur sikte. There is a hole in the story. :P

   Radera
  5. Anna .. Ja sen åkte dom hem, satte ungarna med varsin chipsskål i soffan framför en barnfilm via netflix så att Meekatt och Freddy kunde göra sin egen porrfilm. Ja just det, att inte förglömma att ungarna kom inte i säng före kl 23.

   Radera
 2. Rädd? Han gick ju iväg själv vad jag förstod. Herregud. ungar vandrar nyfiket iväg. och det är väl bättre att meddela personalen innan ungen hinner för långt bort?
  Och innan du säger nått Anna. Jag HAR faktiskt barn. Hela TRE st! Hela, välbehållna, oborttappade men nyfikna rackare som gärna kollar vårt man bäst kan gömma sig för mamma och pappa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vrålade ju på personalen innan han är försvunnen nästan. ;)

   Barn är barn. Nyfikna och lite tankspridda ibland. ;)

   Radera
 3. Haha, go dag med andra ord :)
  Och ja, det är helt sjukt hur snabbt ungar bara försvinner. Nu när de är unga vuxna har man ju inte kontrollen längre, men jäklar annamma att det är lika jobbigt när de inte svarar i tfn när man tycker att de borde. :)
  Grattis till datorn, lika spännande varje gång att se om man fattar något!

  Men snälla Anna! Var inte så gnällig! Och så läs ordentligt innan du kommenterar - pojkrackarn var borta en minut och det var de vuxna som blev rädda - inte han, han ville ju bajsa i lugn och ro! Orädda, företagsamma barn går ofta sina egna vägar, ser de något spännande så går det fort. Det är väldigt naturligt, Att det sedan är skitjobbigt för föräldrarna är en annan sak..
  Och vad det gäller datorn - den köpte hon inte på Ikea så vad den har med saken att göra förstår nog bara du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack - kul med nytt även om det tar lite tid att lära sig var tangenterna sitter, haha.

   Och ja, datorn är faktiskt höjdpunkten här. Inte 1 minut utan Elton. ;) Sån é jag.

   Radera
 4. På den rosa klänningen ser jag att Elton kommit ur garderoben? Fniss.......... Till dig som aldrig tappat bort ditt barn. Har du sele på dina ungar tills de är 18 år?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jajemen! Min fina rosa Elton! ;)

   Sele kan vara ett bra tips! ;)

   Radera
 5. Å gisses amalia. Ellar a Anna hette du visst. Vilken liten bubbla lever du i? Eller snarare värld? I min värld där lever de en himla massa föräldrar och barn som gör de ena buset eftrr de andra. Så många gånger ikea i min stad får leta efter rackarungarna som gömt sig. Eller maxi som ropar efter mammor. Barn är barn dom lägger sig på golvet i affären pch skriker i hopp om att få sin vilja igenom. Dom tar upp godisar från marken och stoppar i munnen. Dom utforskar och upptäcker världen på alla möjliga vis. Och vi kan inte rätta dom från allt dumt. Dom får lära sig längs vägen. Vi kan lära dom att aldrig prata med främlingar, gå med okända. Skrika högt om någon rör dom. Men vi kan inte rädda dom från allt. Och ja även jag har egna barn /daniella

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, tyvärr kan vi ju inte skydda dem ifrån allt - trots att vi försöker. Barn är barn.....och de är fan omöjliga att ha stenkoll på! ;)

   Radera
 6. Hmmmm.....Tror den där Anna är ett troll som bara vill piska upp lite argsinta svarskommentarer. Kan inte tänka mig att det finns en 4 barns-mamma som ALDRIG släppt sina barn med blicken.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Johooo, det finns det! För inte tror ni väl att Anna ljuger? Fast vänta nu... Mammamaffia-alarm! Det måste innebära att hon haft sex i samma rum som sina sovande barn! Big No-No! Eller har hon släppt dem ur sikte på nätterna? Vilken fasa, har hon inte koll på om ungarna självantänder, kvävs i sömnen och måste de alltså vakna ensamma och ropa på mamma när de vaknar av en hemsk dröm?
   Vart anmäler jag?
   Meekatt, skaffa omgående en direktlänk till soc!

   Radera
  2. Ja, jag är tveksam... Jag fixar en länk! ;)

   Radera
 7. Jag har tappat bort båda mina barn på GeKås, varsin gång. Fast första gången var det min (då) 4-åring och jag uppfattade honom inte som borttappad för han springer alltid omkring fritt där. Man stöter ju ändå alltid på varandra tillslut. Fast någon hade tyckt att han var borttappad och lämnat in honom i informationen som ringde efter mig. (Hade ändå förutseende nog skrivit mitt mobilnummer på hans arm :-)) Andra gången var det min (då) 1,5-åring och det var mer poff-situationen. Det var jobbigare för hon kunde inte prata för sig. Den gången ropade de ut i högtalarsystemet att "upphittad 2-åring på väskavdelningen". Förstår inte hur man kan vara på Ikea eller Ica eller annan stor affär med spännande vrår, och INTE tappa bort barnen lite då och då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tar du med barnen till Gekås?! Vilken hemsk mamma du är!! haha ;)

   Radera
 8. Kul att fokus blev på mig här. Du skriver jämt om "Mamma maffian" men det är du som är den som hoppar på. Jag skriver att jag inte slarvar bort mina barn och jag blir idioten? Det säger ju allt.

  Och som svar på ovan. Jag har inte sele på mina barn. Därmot håller jag dem i handen och har ögonen på dem. Dety finns allt för mycket otäckt i den här världen och man kan inte släppa dem vins för våg. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om något hände mina barn!! Tre vuxna dessutom, antagligen med ansiktet i vars en mobil?

  Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller dom i handen? Har du fyra händer då eller?

   Radera
  2. Det skulle vara lite roligt att se hur det ser ut när du håller fyra barn i handen och tittar på alla samtidigt. Undrar ju lite hur dina fyra barn kommer klara sig i "den här otäcka världen" om dom är uppväxta i en klunga med dig i handen hela tiden?

   Man bestämmer själv vad man ska ha för inställning, men man kan öva på att öppna sina sinnen och tänka mer positivt. Då får man roligare och mår bättre :)

   Nina

   Radera
  3. Så du sitter alltså och säger att man är en dålig mamma för att barnet plötsligt ger sig iväg ensam av nyfikenhet och man inte hinner reagera? Jag kan lova dig att det händer ALLA någon gång i livet. Men kul för dig att du och dina barn lever i en perfekt bubbla, men bli inte förvånad den dagen dom blir tonåringar och sitter och smygsuper i buskarna som protest för att dom aldrig fick vandra fritt på ikea :)

   Radera
 9. Men herregud skärp dig! Hur vanligt är det att barn blir kidnappade,våldtagna eller dödade på IKEA? Nej sådant sker oftast i hemmen. En tvårong går knappast många meter själv innan någon vänlig vuxen plockar upp honom och letar upp en förälder. Jag vet av egen erfarenhet....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas ni fattar att det ska stå tvååring, fan vad jag stavar illa, ursäkta.

   Radera
  2. Ja, jag vill ju tro att det är oerhört ovanligt! Tanken kommer som en käftsmäll när man springer och letar men så här i efterhand...så var det ju bara en unge som ville bajsa ifred, haha.

   Radera
 10. Mini Gunilla.p20 januari 2014 09:21

  Hur kan du tappa bort ditt barn ;) ? Det känns som jag får komma hem till dig och hjälpa dig hålla reda på dom .... Jag packat väskan med allt jag behöver så ska jag lära dig allt jag kan ;) haha Bibeln följer med puss på dig meekatt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, du är så VÄLKOMMEN hjärtat! <3

   Radera
 11. Jag eller min dotter lyckades försvinna på Ica maxi. Vi leta dom fan efter henne personalen med. När det gått ca 15 min kommer ungen gåendes med största godispåsen som hon plockat ihop vid lösgodis. Då var hon 2 år. Sedan försvann hon då bi gick på en gå gata. Tjoff borta bars. Ringde pappan och vi leta. Ungen hittars efter 20 min i parkeringshuset vid vår bil . Då var hon 5 år. Så Soc kommer nog till mig med.. Har väntat på dem sedan 1997. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det är ju bra tanke. Är det ungarna eller vi som springer vilse?! haha

   Duktig tjej som fixar eget godis! ;)

   Radera
 12. Herregud Anna! Blir så chockad att jag inte ens vet vad jag ska säga. Men... gå o dra täcket över dig!

  SvaraRadera
 13. Synd att hon som skrivit första kommentaren har så snyggt namn!!
  Alltså, min äldsta son försvann på tropikariet utanför Kolmården i somras. Han var fyra år då och vi var två vuxna med våra tre små barn (1, 3 och 4 år). Han var BORTA och jag fick panik. Vi letade och ropade och efter ett tag hittade vi honom, döledsen, hos en annan vuxen. Han hade stannat kvar hos hajarna två sekunder längre än oss andra och poff så var han borta. Om man nu ska tro den första kommentaren kanske vi borde stanna inne med våra barn då?
  (och mellandottern försvann förresten på Ölands djurpark en gång, mormor var där med barnen och jag hade klätt dom i så färgglatt som möjligt för att hon lätt skulle se dom). Olyckor händer med andra ord, jävligt snabbt.
  Tur det gick bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det går ju jävligt snabbt. Och allra oftast är det ingen fara. :)

   Radera
 14. Kan bara instämma i kören av människor som säger att man kan aldrig skydda sig 100 % från att barnen inte kan försvinna i något läge även om man tycker sig ha full koll på de små liven. Det kan gå på en nanosekund när man kanske behöver hjälpa ett annat syskon som precis ramlat och slagit sig eller vad som helst. Gör oss inte till sämre föräldrar för det. Säger det nu, som jag har sagt innan, INGEN av oss blir bättre föräldrar genom att vi håller på att hacka på varandra och förminskar varandra som föräldrar. Det är mänskligt att vi inte är perfekta alla dygnets 24 timmar vare sig som medmänniskor eller föräldrar.

  Men visa er inte sämre nu, ni som stöttar Meekatt, att ni kör mobbing tillbaka på denna "anonyma Anna". Det är inte mycket bättre att hacka på henne personligen tillbaka.

  Tycker dock det är trist med anonyma kommentarer oavsett vad man tycker. Varför inte rätt och slätt stå för era åsikter och skriva inläggen, ej anonyma.

  Utifrån vad du beskriver Malin, så låter det som att han helt enkelt bara ville dra sig undan och vara ifred en stund och inte hade en aning om hur skrajsna ni blev när hann försvann ur er åsyn. Tror knappast han blir traumatiserad för det....

  SvaraRadera
 15. Artigt av pojken att bajsa i enskildhet, du har lyckats Katten! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack! ;) Skönt att en i familjen får bajsa ifred!

   Radera
 16. Orange is the New Black är så förbannat bra! Jag sträcktittade första säsongen på två dagar - helt galet! Och slutet! SLUTET!! Jädra tur att säsong 2 kommer innan sommaren (har Dom lovat...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja SLUTET!? Vad fan hände!? Ny säsong NU tack!!!

   Radera
 17. Min dotter försvann från en lekpark trots att det va flera barn och vuxna närvarande ( och nää det var ingen som satt med näsan i mobiltelefon).
  Det hela va så kvickt hänt att man inte hann reagera och DET var en fruktansvärd värsta timmen i mitt liv som hon var borta.
  Paniken steg... Visste ju inte om man skulle få se henne igen.
  Men hon kom tillbaka!!

  Hon och en annan pojke hade följt efter några större barn några kvarter iväg. Dom va båda fyra år och visste inte vad deras nyfikna promenad/smitning orsakat.
  Idag är hon tretton och har länge vetat vilken oerhört panik dom orsakade.
  Så fast jag alltid haft ögonen på mina barn så hände detta.
  Det gjorde mig inte till en sämre mamma...Tvärtom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man lär sig att bli ännu mer lejonhona... ;)

   Radera
 18. Man blir förmodligen jätterädd när det händer att sitt barn försvinner, tack och lov har det inte hänt mej (än) och det beror inte på att jag är världens bästa mamma utan att jag hittills haft tur. Snart händer det säkert mej med för jag har en väldigt "upptäckande" son som bvc så fint kallar det. Jag tänker bara att vilken tur att han hittades så fort och att han hade blöja när han bajsade i garderoben hihi! Underbar bild på ett barn som får vara barn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det hade varit jobbigt om han bajsade i garderoben utan blöja. Fy fan, haha...

   Fina Elton! Min rosa vaktmästare!

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!