torsdag 9 januari 2014

Avundsjuka, Leksaker & Rabatt!

ÄNTLIGEN blev det skolstart i nya fina Mellbystrandsskolan och det var en nervös och glad tjej som gick till skolan idag. Fina nya klassrum, ljusa härliga lokaler och doften av NYTT överallt. Nu har jag barnen nästan vägg i vägg och slipper ha halva mammahjärtat i Veinge om dagarna. Jag var med inne i klassen den första timmen och barnen satt i en ring och fick berätta en sak var som de gjort på jullovet. Den första sa att han hade åkt skridskor vilket resulterade i att halva klassen berättade att de också åkt skridskor, haha. Alice som ju har varit 2 veckor på Kanarieöarna, flugit flygplan, klappat delfiner, firat jul utomlands, sett krokodiler, fått en massa nya vänner, fått ett nytt rum, fyllt sex år och haft kalas valde att berätta att hon tappat en tand. Fina Alice. Lite skönt det där tycker jag. Jag får mail ibland ifrån arga mammor som tycker att Alice är bortskämd med allt "kul" hon får göra och att alla faktiskt inte "har det lika bra" och att det är synd om kompisar när det jämförs.

Men vet ni vad? Barn tänker inte så! Det är VI vuxna som jämför, blir avundsjuka och missunsamma. Barn har inte hunnit bli det än. (Det finns såklart undantag i både barn- och vuxenvärlden). Idag satt en stor hög med spralliga 6-åringar och fick välja ut godbitar ifrån jullovet. Många hade åkt skridskor. Tre hade tappat en tand och gluggarna visades stolt upp. En hade knäckt en massa nötter hemma hos sin farmor. En hade satt en raket i sitt pepparkakshus och sprängt hela skiten på nyår, haha. Underbara härliga barn! Och ja, Alice har tappat sin tredje tand och det gav en guldpeng. Det var hennes viktiga sak att berätta.

Över till något helt annat: Jag måste bara få det här ur mig. Och ja, jag är ledsen alla supermorsor där ute...men jag tänker svära...igen. VEM I HELVETE kom på den här grejen:


Varför sitter skiten inte IHOP?! Och VAR är alla delarna?! Och VARFÖR måste barnen dela på dem hela tiden?! Jag. Blir. Tokig. Jag har delar av siffor ÖVERALLT.

När Alice var mindre älskade jag dem. Hon hade dem som en matta och satt och lekte på den, byggde "pussel" och hoppade hage på den. Elton är mer en "Demolition Man". Han ser paketet och tänker "DETTA KAN JAG TA SÖNDER!!" Går inte det tänker han "VAR ÄR SAXEN!?" Sån é han.

Just nu är favoriten det fina bilgaraget. Detta går inte att ta sönder vilket uppskattas av mamman i huset. Eller ja, med våld går det säkert - men han älskar det! Och jag älskar det för att det är fint att titta på. Garaget har vi hittat hos Lekotek - en mysig leksaksbutik här i Skottorp. Nära och bra när man ska besöka kossorna!

http://www.lekotek.se/

Här hittar ni jättefina träleksaker och mysig inredning till barnrummen! Jag älskar deras trämobiler att hänga ovanför spjälsäng/skötbord men barnen har visst växt ifrån sånt, haha. Elton vill helst ha ipaden med sig vid blöjbyte...

Mina läsare får 15 % rabatt på Lekotek.se! Ange rabattkod "meekatt" vid beställning. Klicka in på hemsidan HÄR och kika på deras fina sortiment.

NU ska jag hämta ett JÄTTESPÄNNADE paket på Posten!

over and out.

//Meekatt...
 

10 kommentarer :

 1. jaha sa nu ska vi ta ansvar for alla andras barn oxa ? det finns barn i afrika som svalter , bast vi slutar ge vara barn mat i ren solidaritet ! becca

  SvaraRadera
 2. På tal om barn och upplevelser: När vår aldste var 8 år bilade vi i Europa i flera veckor och gjorde ALLT; eurodisney, playmobillandet, vattenland, grottor m.m. m.m. När vi kom hem och summerade sa han att det bästa hade varit när vi satt på en balkong och spelade kort och åt chips hela familjen! Stön! Men samtidigt tror jag som du, att han också uppskattade allt det andra, men att man inte vet som förälder vad som fastnar. Jag tror också som du att de inte än har lärt sig vad som ska imponera på andra.

  SvaraRadera
 3. HAHA! Spränga pepparkakshus. Så klockrent! Och gud så fina leksaker, istället för all plast(skit) som finns. :)

  SvaraRadera
 4. Ett sådant pussel har vi haft eller har men det är förpassat långt upp vinden ( hos alla läskiga spöken ) . Det är samma här , kan det tas isär så görs det , kan det inte, så görs det ändå ;)

  SvaraRadera
 5. Hur går det med ditt tålamod Malin =)

  SvaraRadera
 6. En lite skojig berättelse från förskolevärlden ang. "vad som var det viktigaste":
  För ca 20 år sedan (åh huvva vad länge sedan...) i ett litet norrländskt samhälle, skulle vi på förskolan överraska med en utflykt till "stan" med rälsbuss, besök på brandstation med bl.a. ett åk högt upp i deras kran, äta på restaurang och slutligen en glass (piggelin) på stationen innan hemfärd. Vid hemkomst sa vi till barnen: spring och tala om för mamma/pappa (som stod och väntade på perrongen) vad ni har gjort idag! varpå en 6 årig flicka sa helt lyriskt: pappa pappa gissa vad vi har gjort...vi har ätit glass! .... // förskollärare

  SvaraRadera
 7. Liknande pussel köpte jag för att ha när barnbarnen kom och hälsa på. Precis som du höll jag på att bli tokig, småbitar överallt. Nu tio år senare har det hamnat i soporna, jag orka inte med det längre, men barnbarnen hade kul, byggde hus, hoppa hage o.s.v. Men.....mitt yngsta barnbarn får ju inte uppleva detta, nu får jag dåligt samvete, ska jag köpa ett nytt??????:-)) Nää tror inte det, får hitta på ngt annat istället.
  Passade en liten kille för några år sedan och man vill så gärna hitta på någonting kul. När jag fråga honom om han ville åka iväg på något så sa han ofta; Nä vi stannar hemma. Däremot om jag fråga; ska vi åka till skogen och ta fika med oss, det tyckte han var mysigt. Barn har så mycket omkring sig idag att de tycker det är skönt att komma till mormor och farmor och bara ha det lite lugnt och skönt. Tror jag i alla fall. Kram på dig, alltid lika roligt att kolla in på din blogg./ Kram från en mormor.

  SvaraRadera
 8. Haha ett sånt pussel har vi med och jag skäms nästan att berätta om det men barnet (2 år) får nästan aldrig leka med det fastän det är en av favoriterna här hemma. Jag blir helt enkelt galen på alla plastiga siffror och grejer som ligger överallt och som han inte kan bygga ihop själv men prompt måste ta isär hela tiden. Det kan ju tilläggas att det är mitt syskon som köpt det (av outgrundlig anledning kommer de mest irriterande leksakerna i present från personer som inte själva har barn). Suger till sig hårstrån och damm gör de också, dessa förbenade plastsiffror, fast det säger kanske mer om vårt hushåll än om leksaken. Min sluga plan gällande detta plastpussel är att det endast tas fram när vi har besök eller barnvakt så att nån annan vuxen får vara ansvarig för att leta rätt på triangeln i fyran som märkligt nog alltid hamnar under vår säng.

  SvaraRadera
 9. Avskyyyyyyyyyyyyr pusselmatta!! Skitbra att ha innan de börjar slita i den. Sen ligger den överallt och hälften av bitarna är söndertuggade.

  SvaraRadera
 10. sv:Ja det är så tråkigt att jag fått höra att folk inte vågar skriva sanningen i sina bloggar. Eller vissa. Att mammamaffian hoppar på dom. Varför kan vi inte peppa och stötta varandra. Varför skulle man inte få säga att det är skit. Blir så arg på sånt.

  Tack för att du är den du är!

  Kram och tack för din kommentar! <3 Och jag har fått massa kommentarer (positiva) om tavlan här hemma. Gud vad folk lägger märket till den. :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!